עשרות חברות קש לטכנולוגיה שהן למעשה חברות סיניות פועלות בישראל, במטרה לחדור אל התעשיות הביטחוניות ולהשיג עבור צבא סין טכנולוגיות מתקדמות

עשרות חברות קש לטכנולוגיה, שהן למעשה חברות סיניות פועלות בישראל, במטרה לחדור אל התעשיות הביטחוניות  הישראלית ולהשיג עבור צבא סין טכנולוגיה מתקדמת.
מקורות ביטחון אמריקניים מדווחים ביום ו' 28.1, כי ממשל הנשיא ג'ו ביידן העביר באחרונה רשימה של עשרות חברות כאלה לגורמי ביטחון בישראל, כולל השב"כ הממונה על הנושא של מניעת החדירה הסינית לתעשיות הביטחוניות הישראליות.
לפי המידע הזה שינו הסינים באחרונה את טקטיקת פעולות החדירה שלהם לישראל והם עתה מנסים לבצע חדירות כאלה תחת מסווה של הקמת שותפויות שהם מציעים לחברות הישראליות.  
המטרה האמיתית של 'השותפות' הזו היא להעביר טכנולוגיות של החברות האלה לסין.
כתוצאה מכך פרסמה בשבועות האחרונים מחלקת הביטחון של משרד הביטחון הוראה לכל החברות הביטחוניות הישראליות לדווח מיד על כל מגע שנוצר עמן לגבי השקעות/שיתופיות, בהנחה שלחברות אלו אין יכולת לדעת באם גורמים אלה אינם מייצגים חברות קש סיניות.
רק בחודש שעבר, בדצמבר 2021, הואשמו 10 מומחי טילים ומל"טים ישראלים ושלוש חברות ישראליות בקשר למכירת מל"טים ישראליים מתפוצצים לסין, מבלי לקבל לכך אישור מרשויות הביטחון הישראליות. משפטם ייפתח בחודש פברואר.
לפי כתב האישום הישראלים האלה עסקו 'בייצור של טילי שיוט ובביצוע ניסיונות שסיכנו חיים אדם'. בראש הקבוצה הישראלית הזו עמד אפרים מנשה ראש קבוצת 'סולאר סקיי' Solar Sky , אשר שכר את שירותיה של חברת 'אינוקון' Innocon, חברה ישראלית אשר מייצרת מל"טים לצרכי איסוף מודיעין.  לפי כתב האישום עשרות של מל"טים כאלה כבר הועברו לידי הצבא הסיני. כמה מהנאשמים בפרשה זו אומרים כי הם אינם יכולים לדבר אבל כאשר הדבר יתאפשר התמונה  שתברר תהייה שונה לחלוטין.
המעורבות של ארצות הברית במכירת טכנולוגיות נשק ומודיעין ישראליים לסין איננה חדשה.
בשנת 2000 וושינגטון התערבה ומנעה את מכירת מטוס הביון וההתראה המוקדמת מדגם 'פאלקון' Phalcon לסין. ב-2004 ישראל קבלה לשם שדרוג מסין מל"טים מתפוצצים מדגם 'הרפי' Harpy, שנמכרו לסין ב-1994. ארצות הברית התערבה ומנעה את החזרת המל"טים לסין כשהיא אומרת שהם מסכנים את טווייאן ואת הכוחות האמריקנים במזרח הרחוק.  בסופו של דבר ישראל החזירה את המל"טים לסין מבלי לשדרג אותם.
בתחילת 2021 דחתה ישראל התנגדות אמריקנית חריפה לכך כאשר חתמה הסכם עם חברה סינית לבניית רציף חדש בנמל חיפה וניהולו מספר שנים לאחר מכן.
וושינגטון איימה כי אם לסינים תהייה אחיזה בנמל חיפה הם לא יוכלו יותר להשתמש בנמל לצורך עגינת אוניות מלחמה אמריקניות.
ביוני 2021, הביעה ארצות הברית התנגדות להשתתפות החברה לבניית קווי רכבת הסינית China Railway Construction Corporation, בהקמת הרכבת הקלה בתל-אביב.  מקורות אמריקנים הגדירו חברה סינית זו כמהווה 'איום ישיר על ביטחונה של ארצות הברית', directly threaten U.S. security.
באוגוסט 2021, חזר והעלה את הנושא ואת מכלול היחסים הישראליים עם סין ראש סוכנות הביון המרכזית ה-CIA האמריקנית ביל ברנס Bill Burns, עם ראש הממשלה נפתלי בנט. השניים סיכמו להמשיך ולדון בנושא.

Print Friendly, PDF & Email