פגישת ראש הממשלה בנט ונשיא מצרים אל-סיסי הסתיימה ללא תוצאות. בנושא החמאס ורצועת עזה, לא הייתה שום התקדמות. בקשת ישראל להצטרף לפורום מדינות הים האדום נדחתה
מלבד לחיצות ידיים חיוכים והצבת דגל ישראל מעל ראשו, לא השיג ראש הממשלה נפתלי בנט אף אחת מארבעת המטרות העיקריות שהציב לעצמו בעת פגישתו עם נשיא מצרים עבד פתאח טל סיסי, בשארם א שייח' ביום שני 13.9.
מכונת התעמולה של ראש הממשלה משתמשת במילים 'הצלחה גדולה', 'העמקת הקשרים', אבל אין אפילו סימן אחד להצלחה, אפילו קטנה.
המקורות של תיקדבקה מוסרים, כי בנושא החמס ורצועת עזה, לא הייתה שום התקדמות.
בנט ניסה להעלות את בעיית מעבר רפיח מעזה למצרים, דרכו החמאס מעביר עתה בגלוי נשק ומערכות לחימה, ללא פיקוח או עיכוב מצריים. הנשיא המצרי סירב להתייחס לנושא ומלבד כמה מילים סתמיות לא התחייב להדק את הפיקוח המצרי על המעבר.
במילים אחרות' הנשק האיראני, והנשק שהחמאס רוכש בלוב, ימשיך לזרום לרצועה בלי הפרעה.
בנושא של היקף הכוחות המצריים המוצבים בסיני, דבר המצריך את אישור ישראל לפי הסכם השלום ביו שתי המדינות, הנשיא אל-סיסי סירב להתייחס לנושא.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה, כי מצרים איננה מבקשת יותר מישראל רשות להכניס כוחות נוספים לסיני, והיא כל הזמן מזרימה לשם כוחות הרבה מעבר לכמות שישראל נתנה לפני שנתיים לה את הסכמתה כדי שהצבא המצרי יוכל להילחם ב-ISIS סיני.
מחוסר תגובה של אל-סיסי לדברי בנט, נוצר מצב בו כוחות מצריים יכולים עתה להניע כוחות בצורה חופשית ממצרים לסיני ובחזרה.
המקורות שלנו מדווחים, כי אחת המטרות העיקריות של ראש הממשלה נפתלי בנט הייתה להשיג בפגישה הישג מדיני שיהדהד בדעת הקהל הישראלית, אולם אל-סיסי לא אפשר זאת.
לפי המידע המצוי בידינו ראש הממשלה נפתלי בנט ביקש מאל-סיסי, כי מצרים תפעל לצירוף ישראל לפורום מדינות הים האדום אשר הוקם על ידי מצרים וסעודיה בינואר 2020. בפורום הזה משתתפות סעודיה, מצרים, סודן, ג'יבוטי, אריתריה, תימן וירדן.
בנט הניח, כי נשיא מצרים קרא את הדיווח האיראני שפורסם ב-12.9 בעתון 'טהרן טיימס' Tehran Times, כנראה שלא במקרה יממה לפני ביקור בנט בשארם-א-שייח', לפיו שגריר איראן בתימן איבריהם מוחמד אל דלימי Ibrahim Mohamed Al-Dailami, מסר פרטים על נוכחות כוחות צבאיים ישראליים בשלוש נקודות בים האדום ובים הערבי.
לפי הדיווח הזה, כוחות ישראליים מוצבים באי סוקוטרה Socotra Island בים הערבי, שם הם פועלים ביחד ובתיאום עם כוחות צבאיים אמריקנים ושל איחוד נסיכויות הנפט הערביות ה-UAE.
בים האדום, לפי טענת האיראניים, ישראל מחזיקה גם כוחות אוויריים באיי מאיון Mayun Island החולש על מצרי באב אל-מנדב. ( תמונת הבסיס בראש המאמר.)
מקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי מדובר באי וולקני קטן בתימן, בו אין אוכלוסייה. אבו דאבי הקימה בשנה אחרונה באי בסיס אווירי השולט על המיצרים.
אי נוסף בו ישראל מחזיקה כוחות הוא האי חאניש Hanish Island. האי הזה נמצא באמצעית הים האדום בין סעודיה לאריתריה.
במילים אחרות, אם כי ההערכות הצבאית הישראלית באיים אלה היא חלק מההיערכות הישראלית נגד איראן, אין ספק כי היא פועלת גם להגן על אזור הים האדום מפני פעילות צבאית-ימית איראנית
אולם הנשיא אל-סיסי הקשיב לדבריו של בנט על הנושא ולא הגיב אליהם.