פוטין וארדואן ינסו לסגור בסוצ'י את העסקה הרוסית-טורקית לגבי אידליב. ההתקפה תתבצע לבסוף אולם לא לפני אוקטובר-נובמבר
עכשיו כבר ברור סופית, כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מסכים ללכת לקראת נשיא טורקיה ראסיפ טאייפ ארדואן ולדחות בינתיים את המתקפה הרוסית-איראנית-סורית על אזור אידליב בצפון סוריה.
הדגש הוא על ההגדרה 'בינתיים', כי נשיא רוסיה יבהיר לארדואן ביום שני 17.9, כאשר הם ייפגשו בעיר הנופש סוצ'י שעל חוף הים השחור, כי ההתקפה הזו תצטרך בסופו של דבר להתבצע, אם לא במרוצת אוקטובר אזי במחצית הראשונה של חודש נובמבר.
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מדווחים, כי פוטין נותן למעשה לארדואן מרווח כל כמה שבועות בהן הוא ינסה להעביר את לוחמי חאיית אל תאחריר אל-שם HTS, שהוא הכוח הצבאי הגדול והמשמעותי ביותר מבין כוחות המורדים, ממרכז אידליב לצפונה, כלומר לאזורים בצפון סוריה הקרובים לגבול הטורקי.
מדובר בעסקה רוסית-טורקית, כאשר היתרונות שבה לכל צד ברורים.
הרוסים מקבלים את הרחקתם של לוחמי חאיית אל תאחריר אל-שם HTS ממרכז אידליב, דבר שימנע מהם להמשיך את התקפות המזל"טים שלהם שיש להם טווח מוגבל על המפקדה הרוסית והבסיס העיקרי של חיל האוויר הרוסי בסוריה-המיימים Hmeimim Air Base ליד לטקיה, ואילו ארדואן יחזק את אחיזת צבא טורקיה בצפון סוריה, שם מאיימים הכוחות הכורדים הנתמכים על ידי האמריקנים. ( מדובר בעיקר במיליצה הכורדית ה-YPG ).
המקורות שלנו מציינים, כי פוטין ער לעובדה כי בכך הוא עוזר לממשל הנשיא דונלד טראמפ בוושינגטון לדחות את ההתקפה על אידליב. אולם פוטין תמיד היה ונשאר אסטרטג לטווח ארוך.
השיקול שלו הוא כזה: ב-4 לנובמבר תיכנסנה לתוקפן הסנקציות האמריקניות על ייצוא הנפט האיראני. טורקיה שקונה באיראן יותר מ-50 אחוז מתצרוכת הנפט השנתית שלה כבר הודיעה כי היא לא תציית לסנקציות האמריקניות וכי היא תמשיך לקנות מאיראן את הנפט הדרוש לה. במילים אחרות, יחסי טורקיה עם ארצות הברית הנמצאים בחודשים האחרונים במדרון תלול יורעו עוד יותר, דבר שיאלץ את ארדואן להתקרב עוד יותר למוסקבה וטהרן.
כיצד כל המכניזם הרוסי-טורקי הזה יפעל במשך חודש החודשים הבאים, עד אשר ההתקפה הרוסית-איראנית-סורית על אידליב תתחיל, זה יהיה הנושא העיקרי בשיחותיהם של פוטין וארדואן בסוצ'י.