פקיסטן מבקשת מקרן המטבע הבינלאומית ה-IMF עזרה דחופה כדי למנוע פשיטת רגל, בגלל המשבר הפיננסי העולמי.
המקורות של תיקדבקה מוסרים, כי פקיסטן היא המדינה השנייה, לאחר איסלנד, שפונה לקרן המטבע הבינלאומית ה-IMF, בבקשה למנוע ממנה להכריז על פשיטת הרגל, ולהזרים לה כספים כדי שתוכל לשלם את חובותיה. זו היא גם המדינה הגדולה ביותר, 170 מיליון תושבים, וגם המדינה המוסלמית הראשונה, המבקשת התערבות כזו.
הודעה על הפנייה הפקיסטנית התפרסמה ביום ד' 22.10, בוושינגטון, על ידי ראש הקרן המטבע שטראוס קאהן, Strauss-Kahn שאמר, כי הקרן תפעל כדי לייצב ולחזק את הכלכלה הפקיסטנית, ולהחזיר את אמון המשקיעים במשק הפקיסטני.
נציגים של קרן המטבע הבינלאומית ושל פקיסטן, נפגשו בדחיפות ביום ג' 21.10 , בדובאי שבמפרץ, לאחר שקצב בריחת המשקיעים מפקיסטן התגבר, והם החלו למשוך כספים מהבנקים הפקיסטנים בהיקף של 1 מיליארד דולר ביום.
מקורות במפרץ מוסרים, כי פקיסטן ביקשה מנציגי הקרן המטבע להעמיד לרשות איסלמאבאד בין 10 ל-15 מיליארד דולר, כדי שהיא תוכל להמשיך להפעיל את המערכת הבנקאית הפקיסטנית. מקורות בוושינגטון אומרים, כי ה-IMF תזרים לפקיסטן בימים הקרובים, בין 4 ל-5 מיליארד דולר.
מלבד הכלכלה המתמוטטת של מדינה בהיקף כזה, נמצאת פקיסטן בעיצומה של מלחמה קשה במחוזות הצפוניים, והמערביים שלה, הגובלים עם אפגניסטן, עם אל קעידה והטאליבן.
מלחמה זו היא לא רק נגד ריכוזי הלוחמים המוסלמיים באזורי הגבול, אלא היא גם מלחמה שמטרתה למנוע את העמקת התפשטות אל קעידה והטאליבן אל חלקים אחרים של פקיסטן. התפשטותם של שני גופי טרור אלה אל לב המדינה הפקיסטנית, לא רק שמסכנת את יציבות השלטון החילוני בה, אלא את מאגר הנשק הגרעיני הפקיסטני. לפקיסטן יש בין 60 ל-80 ראשי חץ גרעיניים, והיא המדינה המוסלמית היחידה שיש בידיה נשק גרעיני.
התמוטטות כלכלית ופשיטת רגל של המדינה הפקיסטנית, יכולה להביא לידי הפסקת או צמצום הפעולות הצבאיות הפקיסטניות. המקורות הצבאיים וללוחמת טרור של תיקדבקה מציינים, כי ההתפתחות האחרונה, מראה עד לאיזה עומק תידרש מעורבות אמריקנית בפקיסטן בניסיון להציל את המלחמה באפגניסטן. ארצות הברית הנתונה בעצמה בקשיים כלכליים ופיננסים, תצטרך לבוא עכשיו מיד לעזרתה של מדינת הענק המוסלמית הזו, ולהתייחס לפתרון בעיה זו כאילו המדובר בהצלתו של בנק אמריקני גדול.