צבא ארה"ב וצה"ל פועלים כבר לפי ההנחה כי הושג הסכם גרעיני בין וושינגטון וטהרן
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים בלעדית, כי צבאות ארצות הברית וצה''ל פועלים ונערכים כבר על פי ההנחה, כי ממשל הנשיא אובמה הגיע כבר להסכם גרעיני עם איראן, וכי עתה וושינגטון פועלת להשלים חלקים מרכזיים מההסכם, אבל לא את כולו, לפני השבוע השלישי של חודש דצמבר ערב חג המולד.
לפי התוכניות של הממשל, יודיע הנשיא אובמה, כמה ימים לפני החג רק על הסכמה אמריקנית-איראנית הנוגעת להישג טכני קטן, עליו עדיין לא הוחלט, וכי המו''מ על יתר הפרטים עדיין נמשך. טקטיקה אמריקנית-איראנית זו ננקטת מאחר ועוד לא כל הנושאים סוכמו בין שני הצדדים, וכדי שלא להציג בפני דעת הקהל בעולם ובמזרח התיכון, את ההיקף האמיתי של ההבנות אליהן הגיעו כבר וושינגטון וטהרן.
ההנחה המדינית-צבאית הזו, אשר לפיה צה''ל, עקב ההסכם הגרעיני המתגבש, יצטרך להמשיך בהכנות לתקוף את התוכנית הגרעינית האיראנית גם במשך 2014, היא העומדת במרכז הבקשה הדחופה של מערכת הביטחון וצה''ל, לדון במניעת הקיצוץ של 3.5 מיליארד שקל, שהם 1 מיליארד דולר מתקציבו.
המקורות שלנו מוסרים כי בימים האחרונים הואץ קצב הדיונים הישירים בין ארה''ב ואיראן, שהם מחוץ למסגרת המגעים בין חמש המעצמות +גרמניה P5+1 עם איראן.
הדיונים האמריקנים-איראניים הישירים מתנהלים בשלושה מישורים:
1. הצד הטכני של ההסכמים מגובש בווינה, שם נפגשים דיפלומטים ומומחי גרעין אמריקנים, עם דיפלומטים ומומחי גרעין איראניים. חלק מהפגישות נערך במטה הוועדה לאנרגיה גרעינית ה- IAEA, אבל חלק מהן נערך גם במקומות מפגש אחרים בווינה.
הפגישה בת היומיים ביום ב' וג' 30.10. בווינה, בין ראש סוכנות הגרעין ה-IAEA, יוקיה אמאנו Yukiya Amano, וסגן שר החוץ האיראני עבאס אראק'צי Abbas Araqchi, נועדה לדון בהסכמים שכבר הושגו בין האמריקנים והאיראנים, וכיצד אפשר ליישם אותם במסגרת הפעולות העתידיות של פקחי הסוכנות הגרעינית באיראן.
סגן שר החוץ האיראני אמר כי הביא לשיחות הצעות חדשות, וכי 'השיחות היו פרודוקטיביות'. יו''ר הוועדה אמאנו היה זהיר יותר כאשר אמר, 'כי אני מקווה מאוד שאנו יכולים לצאת (מהפגישה) עם תוצאה טובה'. ציטוט המקור: I am very hopeful that we can come out with a good result.
2. הדרג השני של הדיונים מתנהל ישירות על ידי שר החוץ האמריקני ג'ון קארי, שפועל ביחד וונדי שרמן סגנית שר החוץ האמריקני וראש המשלחת האמריקנית לשיחות הגרעיניות עם איראן, Wendy Sherman, undersecretary for political affairs. ההרכב האיראני שמולם הוא שר החוץ האיראני מוחמד זאריף, וסגן שר החוץ עבאס אראק'צי.
זו היא הסיבה מדוע שר החוץ האמריקני קארי תקף בחריפות ביום שני 28.10 בעקיפין את ראש הממשלה בנימין נתניהו על אזהרותיו כי ההסכם המתגבש בין ארצות הברית ואיראן יהיה הסכם גרוע, אשר יביא להסרת הסנקציות מעל איראן, בעוד תוכניתה הגרעינית ממשיכה לפעול.
קארי אמר, 'כי כמה הציעו שיש משהו רע בכך לתת לדיפלומטיה סיכויי' 'אנחנו לא נתכופף לטקטיקות הפחדה ולגורמים שמציעים אחרת' (לנקוט בדרך אחרת). ציטוט המקור: some have suggested that somehow there's something wrong with giving diplomacy a chance. We will not succumb to those fear tactics and forces that suggest otherwise
קארי כמובן לא אמר מילה אחת על מה כבר הושג במו''מ הישיר בין ארה''ב ואיראן, ומדוע נתניהו סבור כי המדובר בהסכם גרוע.
3. הדרג השלישי של המו''מ האמריקני-האיראני, מתנהל בין אנשי האוצר האמריקני, האחראיים על ביצוע הסנקציות האמריקניות The Treasury Department’s Office of Foreign Assets Control, מול צוות איראני הפועל מתוך לשכתו של נשיא איראן חסן רוחאני בטהרן. בדרג האמריקני-איראני הזה מוחלט איזה סנקציות יוסרו מעל איראן, בשלבים השונים של התקדמות המו''מ.
במילים אחרות, ממשל אובמה יוצר מצב בו לא הסנט והקונגרס האמריקנים הם שיחליטו על גורל הסנקציות על איראן, אלא מנגנון המו''מ החשאי שהוא מפעיל עם האיראנים. מהלך זה של הנשיא נועד לטרפד את מהלכיו של נתניהו להביא את בתי הנבחרים האמריקנים להחמיר את הסנקציות על איראן.
ביום ג' 29.10, כאשר קבוצת מנהיגים יהודיים הוזמנה להיפגש בבית הלבן עם אנשי המועצה הלאומית לביטחון במטרה לדווח להם על המתרחש במו''מ עם איראן, פרטים אלה על המו''מ האמריקני-איראני לא דווחו להם.