צבא צפון קוריאה הועמד במצב מלחמה. צבאות ארצות הברית וקוריאה הדרומית עומדים מולו בכוננות. טהרן יכולה ללכת בעקבות פיונגיאנג
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: נשיא צפון קוריאה קים ג'ונג-איל Kim Jong-il
הורה ביום ג' 25.5 לצבאו להיות מוכן למלחמה, ומשקיפים צבאיים בחצי האי קוריאה וביפן, צופים התנקשויות צבאית מוגבלות ביבשה, בים, ובאוויר, בין צבאות ארצות הברית, דרום וצפון קוריאה. כן קיימת הערכה כי צפון קוריאה יכולה לבצע בימים הקרובים ניסוי של נשק גרעיני, דבר אותו נמנעה מלעשות עד כה.
נשיא ארצות הברית באראק אובמה הורה כבר ביום ב' 24.5 ל-28.000 החיילים האמריקנים המוצבים בקוריאה להיות במצב כוננות ולהתכונן לקדם תוקפנות נוספת (מצד צפון קוריאה). ציטוט המקור: ensure readiness and prepare for future aggressions.
נשיא דרום קוריאה לי מיאנג-באק Lee Myung-bak אמר, כי צפון קוריאה צריכה לשלם מחיר על טיבוע אוניית המלחמה הדרום קוריאנית 'צ'ינאן' Chenan, בחודש מרס, בו נהרגו 46 מלחים דרום-קוריאנים.
סיאול אומרת כי צוללת צפון קוריאנית תקפה, לפי הוראות של מנהיג צפון קוריאה את אוניית המלחמה בטורפדו וטבעה אותה.
גם וושינגטון וגם סיאול, מצפות כי סין תתערב כדי להרגיע את הרוחות ולמנוע מלחמה, אולם שרת החוץ האמריקנית הילארי קלינטון שהייתה בימים האחרונים בביקור בבייג'ין וניסתה לדבר עם הסינים על הנושא נתקלה, בינתיים, בסירוב סיני לדבר עם שליט צפון קוריאה על הנושא ולמצוא פתרון למצב המדרדר.
קודם לכן הורה נשיא דרום קוריאה להקפיא את כל הסכמי העזרה הכלכלית שנחתמו בין סיאול לפיונגיאנג ואשר מטרתם העיקרית הייתה להזרים לצפון קוריאה מטבע זר באמצעותו תוכל לקנות מצרכים בסיסים לאוכלוסייתה. כמו כן מתכוון נשיא דרום קוריאה לי מיאנג-באק להביא את נושא הטבעת אוניית המלחמה לפני מועצת הביטחון של האו"ם בדרישה להטיל על צפון קוריאה סנקציות חמורות יותר מאלה המוטלות עליה כבר עתה בגלל תוכניתה הגרעינית הצבאית.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: לכל ההתפתחויות האלה יכולות להיות השפעות מרחיקות לכת על המצב עם איראן.
בין פיונגיאנג וטהרן קיימת ברית מדינית וצבאית, ועד עתה שתי המדינות תיאמו ביניהן את כל צעדיהן הצבאיים והמדיניים הקשורים בתוכניות הגרעיניות הצבאיות שלהן. המקורות האיראניים של תיקדבקה מציינים, כי כל מי שעקב אחר התוכניות הצפון קוריאניות והאיראניות לפיתוח טילים ונשק גרעיני, הופתע תמיד לראות עד כמה האיראנים מתנהגים תמיד בדיוק כמו הצפון קוריאניים, גם בפיתוח התוכניות הצבאיות האלה, וגם בתגובות המדיניות שלהן. עבור טהרן, וגם בעלת בריתה דמשק נשיא צפון קוריאה קים ג'ונג-איל היה תמיד מודל של חיקוי.
אחת הסיבות העיקריות לכך היא, שצפון קוריאה משמשת אחת המקורות העיקריים של טהרן ודמשק לקבלת טכנולוגיות גרעין וטילים מתקדמים.
בספטמבר 2007, תקף חיל האוויר הישראלי בא-זור שבצפון סוריה, כור פלוטוניום שצפון קוריאה בנתה עבור סוריה ואיראן, שהיה צריך לשמש לבניית נשק גרעיני מפלוטוניום איראני וסורי. המקורות המודיעיניים של תיקדבקה מציינים כי באחרונה חודשה פעולת מדעני וטכנאי גרעין צפון קוריאניים בסוריה.
בעוד בישראל מתבוננים במתיחות הצבאית הגואה בחצי האי הקוריאני, כעל אירוע מרוחק, עוקבות טהרן ודמשק אחר כל פרט בו ומנסות ללמוד ממנו מה יהיו צעדיהן הבאים במזרח התיכון ובמפרץ הפרסי.
להתדרדרות לקראת מצב מלחמה בקוריאה תהייה גם השפעה על עמדותיה של סין כלפי המשבר הגרעיני עם איראן ונכונותה של סין לתמוך בהחמרת הסנקציות על טהרן. בייג'ין רואה בתוכניות הגרעיניות הצפון קוריאנית והאיראנית מכשיר אחד באמצעותו היא מערערת על מעמדה של ארצות הברית גם באסיה וגם במזרח התיכון. הקשחת עמדת סין בנושא הצפון קוריאני תביא להקשחה מקבילה בנושא האיראני.