צה"ל בצבת המלחמה באל קעידה גם בעזה וגם בסוריה. ההנהגה הישראלית לא תוכל להפריד בין שתי החזיתות
לקרבות בין כוחות של המורדים הסוריים וצבא סוריה ליד מעבר קוניטרה, לא יותר מ-200 מטר מהגבול וממערך המוצבים של צה''ל ברמת הגולן, אין חשיבות רבה מבחינה צבאית. קרבות אלה, בהם משתתפים בסה"כ כ-300 חיילים משני הצדדים, ולא יותר מ-10 טנקים, אינם עומדים לשנות בצורה מהותית את מאזן הלחימה בין צבא סוריה המנצח ביחד עם איראן וחיזבאללה את המלחמה בסוריה, ובין צבא המורדים העומד בפני התפרקות ותבוסה.
אבל החשיבות, ואולי מילה נכונה יותר-הרגישות, לגבי הקרב הזה, לא רק בזירה הישראלית, אלא גם בזירות האמריקניות והמזרח תיכוניות, קשורה לנושא שונה-והוא שיתוף הפעולה הצבאי האמריקני-ירדני-ישראלי עם גורמי אל קעידה הנמצאים בין הלוחמים של כ-30 ארגוני מורדים סוריים, אשר כבשו ביום ג' את הצד הסורי של מעבר קוניטרה- שהוא המעבר היחיד הפתוח בין ישראל וסוריה.
מעבר זה נמצא בשליטה של כוח צבאי של האו''ם יונדוף UNDOF, הנמצא במצב של התפרקות, כאשר רוב הכוחות המשרתים בו חוזרים לארצותיהם.
ביום ה' 28.8 בבוקר, תקף חיל האוויר הסורי את כוחות המורדים, בניסיון לעקור אותם מהעמדות שכבשו במעבר קוניטרה.
במילים אחרות, חיל האוויר הסורי פעל בשטח צר של 200 מטר מגבול ישראל, דבר האסור עליו לפי הסכמי הפסקת האש בין ישראל-לסוריה. חיל האוויר הישראלי שיכל, באם היה מקבל פקודה לכך להתערב ולהפיל את המטוסים הסוריים, לא עשה זאת והתעלם מהפצצות הסוריות.
מהצד השני, ישראל וצה''ל מנסים לטשטש את העובדה, כי לולא עזרתם הצבאית לחלק מ-30 קבוצות המורדים הסוריים המשתתפים בהתקפה על צבא סוריה, התקפה זו לא הייתה יכולה להתקיים. עזרה זו איננה מצטמצמת בפינוי פצועים של המורדים הסוריים לטיפול בשטח ישראל, אלא גם באספקה מוגבלת של נשק, מודיעין, ומזון, לכוחות המורדים.
לא רק ישראל וצה''ל עוזרים לחלק מקבוצות המורדים, אלא גם ארצות הברית וירדן.
למעשה העזרה של שלוש מדינות אלה לקבוצות המורדים בדרום סוריה, מתואמת ומנוהלת על ידי חדר מלחמה שהפנטגון הקים ליד עמן, בירת ירדן. מטה זה בו משרתים קצינים אמריקנים, ירדניים וישראליים במשותף, קובע למי מקבוצות המורדים יוחשו תגבורת ממחנות אימונים של המורדים הסוריים בירדן, ומי יספק נשק לקבוצה זו או אחרת של מורדים.
הדרגים המדיניים והצבאיים האמריקנים, הישראליים והירדניים, המכירים את טיבה ואופייה של פעילות צבאית זו, יודעים היטב, כי למרות כל אמצעי הזהירות שהם נוקטים, אין אפשרות למנוע שחלק מעזרה צבאית זו תגיע לידיהם של לוחמי אל קעידה הסוריים- אנשי ארגון ג'בהת אל-נוסרה, הנמצאים כמעט בכל אחת מ-30 קבוצות המורדים הסוריים המשתתפות בלחימה.
במילים אחרות, למרות שוושינגטון, ירושלים ועמן, מנסות להתעלם מנקודה זו, הן מספקות לאנשי ג'בהת אל נוסרה בדרום סוריה נשק.
יתרה מזאת. בין כוחות המורדים הסוריים הנלחמים השבוע ליד קוניטרה, נמצאים גם מספר לוחמים, של ארגון הטרור 'אנצאר בית אל מקדיס', שהוא ארגון הגג של אנשי הטרור של אל קעידה הפועלים בחצי האי סיני וברצועת עזה. לארגון זה ישנם קשרים מבצעיים עם החמאס.
במסיבת עיתונאים ביום ד' 27.8, לסיכום 50 ימי לחימה במבצע צה''ל 'צוק איתן' בעזה, מנה ראש הממשלה בנימין נתניהו בין הישגי המבצע את הצלחתו להחדיר לתודעת דעת הקהל העולמית, כי החמאס ואל קעידה הם למעשה אותו ארגון טרור בעלי אותה אידיאולוגיה מוסלמית פונדמנטליסטית, שצריך להלחם נגדה.
אבל בעת שהשמיע דברים אלה, לוחמי אל קעידה הנמצאים בין כוחות המורדים הסוריים המקבלים עזרה אמריקנית וישראלית, התקרבו למרחק של מטרים ספורים מגבול ישראל.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי בינתיים וושינגטון, עמן, וירושלים מצליחות להסתיר ולטשטש עובדות אלה, אבל כנראה לא לזמן רב.
כאשר המורד הסורי הראשון יניף את דגל אל קעידה על מעבר קוניטרה, או על אחת העמדות בשטח סוריה מול המוצבים הישראלים, ישראל וצה''ל יעמוד בפני מצב חדש בחזית הגולן.