צה"ל נסוג מרצועת עזה.
תיקדבקה:למרות שהחמס הכריז על הפסקת אש נורו ביום א' 18.1 אחר השעה 17:00, טילי קסאם על 2 קיבוצים בשער הנגב ובחבל אשכול. כוחות החמס נערכים להשתלט על הרצועה. כוחות צה"ל סיימו את תנועותיהם ונערכים מחדש בשטח ישראל. בכך הסתיימו 22 ימי לחימה.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: מפקדי צה"ל והחמס היו ביום א' 18.1 במרוץ ביניהם למי תהייה המילה האחרונה בהתמודדות הצבאית שביניהם.
עיקרו של מהלך של החמס היה: מאחר וידע מהמצרים כי אולמרט התחייב להסיג את צה"ל מיד, (כפי שתיקדבקה דיווח עוד בשבת), הודיע החמס על הפסקת הירי וכי הוא נותן לישראל ולצה"ל שבוע לסגת מהרצועה. זאת כדי ליצור רושם בדעת הקהל הערבית כי צה"ל מיהר להתקפל מפני הפגזות החמס. קודם לכן, שיגור החמס 15 טילים על מטרות בישראל.
ביום א 18.1 בצהרים, נורו מטחי טילים על אשקלון, אשדוד, ועל שדרות. באשדוד ישנם 3 פצועים, אחד מהם בינוני. על אשקלון נורו 2 טילים. טיל 'גראד' נורה לעבר קריית גת והתפוצץ במושב ליד העיר. קודם לכן בבוקר, חייל האוויר תקף מטרות בעזה בתגובה על ירי 6 טילים על שדרות, מרגמות נורו על חבל אשכול. חוליית שיגור נפגעה.
שש שעות בלבד לאחר שהפסקת האש החד צדדית נכנסה לתוקפה ביום א' לפנות בוקר, התנהל קרב עם אנשי החמס בצפון הרצועה בו השתתפו מטוסי קרב ומסוקים של חיל האוויר. שעה לאחר מכן ב-9:00, שוגרו 8 טילי קסאם לעבר שדרות ושער הנגב. נגרמו נזקים. בצהרים נורו טילי 'גראד' על קריית גת, אשקלון, ואשדוד.
המחזה הסוריאליסטי: ראש הממשלה אהוד אולמרט ושר הביטחון אהוד ברק מכריזים על ניצרת אש במלחמה שעדיין לא נגמרה, ושוב…מסתמכים בציר פילדלפי על מצרים. וכמו בתוכנית הגרעינית האיראנית, שוב מסתמכים על הקהילה הבינלאומית שתפעל נגד החמס. זמן קצר לאחר שהפסקת האש החלה, חודש ביום א' בבוקר 18.1, ירי הטילים.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: הרמטכ"ל רב אלוף גבי אשכנזי תוקף בשיחות עם אלופים אחרים בצה"ל בחריפות רבה את ראש הממשלה אהוד אולמרט, ואת שר הביטחון אהוד ברק על שעצרו את המלחמה נגד החמס. קצינים בכירים בצה"ל: אולמרט, ברק, וליבני, הבטיחו שזה לא יקרה עוד פעם, וכי הפעולה הצבאית לא תפסק עד להשגת המטרות. 'הם הצליחו לעשות זאת שוב'.
קשה היה להעלות על הדעת מחזה יותר אבסורדי מאשר התחולל במוצאי שבת 17.1 במשרד הביטחון בתל-אביב, כאשר ראש הממשלה אהוד אולמרט, ושר הביטחון אהוד ברק, התייצבו מול המיקרופונים והמצלמות, להודיע על סיום מלחמה שעדיין מתחוללת בשטח, ולהכריז מה שכל קצין וחייל בשירות סדיר או מילואים הנלחמים בעזה, וכל אזרח מ-1 מיליון תושבי ישראל הנמצאים תחת אש הטילים יודעים כי איננו נכון. קרי- כי כל מטרות המלחמה הושגו, ו'אפילו יותר מזה'.
שר האוצר רוני בראון, שהצביע בקבינט המדיני-ביטחוני נגד ההחלטה, ביחד עם יו"ר ש"ס אלי ישי, שאל את שאלת התם או 'המלך הערום'. 'אם אכן כל מטרות המלחמה הושגו, מדוע צה"ל נשאר ברצועה ואין מוציאים אותו מיד משם'?
על זה ענו אולמרט וברק,כי אנו זקוקים לצה"ל ברצועה באם החמס יחליט שלא לכבד את החלטתנו, וימשיך את ירי הטילים. בכך כרו לעצמם ראש הממשלה ושר הביטחון את המלכודת הבאה: גם הם וגם החמס יודעים כי אולמרט התחייב בפני ארצות הברית ומצרים להוציא את צה"ל מהרצועה תוך זמן קצר ביותר. המדובר בימים. מדוע שהחמס לא ימתין את אותם ימים ולא יירה את הטילים שלו עד שאחרון חיילי צה"ל ייצא את הרצועה, ואז יחדש את הירי? ומדוע שהחמס לא יחכה כמה שבועות, יחדש את מלאי הטילים שלו, ואז יחדש את הירי? המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסרים כי האוניות האיראניות הנושאות את הטילים האלה כבר ממתינות בים התיכון במרחק של 25 מייל (כ-40 ק"מ) מול חופי עזה.
רק ביום שישי אמר ראש שירותי המודיעין האמריקניים האדמירל מייק מקקונל Michael McConnell , כי הדברים שצריכים להדאיג עתה ביותר את ארצות הברית הוא ייצור נשק גרעיני באיראן, וההכנות הנעשות בטהרן להתקפות על מערכות מחשבים חיוניות אמריקניות. ציטוטו המקור: Iran producing a nuclear weapon and a cyber attack on critical government or private computer networks . מקקונל אמר כי הוא בייחוד מודאג על ההשפעה שתהייה לכך על המצב המזרח התיכון. הדרך בה איראן הולכת, אמר, תביא או למרוץ חימוש חדש (במזרח התיכון) או למלחמה. במילים אחרות, המדיניות של ממשלות ישראל שבראשן עמדו אהוד ברק, אריאל שרון, ואהוד אולמרט, לסמוך על הקהילה הבינלאומית שיפתרו את בעיית הגרעין האיראנית נכשלה. אם לפי דברי מקקונל האיראנים מכינים את שיתוקן של המערכות המחשבים הצבאיות האמריקניות, צריך להניח כי הם מכינים את אותה התקפה גם על מערכות המחשבים של צה"ל. כל זה לא הפריע במוצאי שבת לראש הממשלה אולמרט לציין כי הוא וברק החליטו לנצור את האש, גם בגלל נכונותן של ארצות הברית, ומצרים לפעול נגד העברות הנשק לחמס, וגם משום שקיבלו מכתב מ-4 ראשי מדינות בריטניה, צרפת, גרמניה, ואיטליה, אשר הבטיחו לעזור לישראל להתגבר על העברת הנשק מאיראן וסוריה לחמס. גרמניה,לדוגמא, החזיקה במסגרת כוחות יונפי"ל בלבנון, כוחות צי גדולים שתפקידם היחיד היה למנוע העברת נשק איראני וסורי לחיזבאללה. את התוצאה אנו מכירים היטב. הנשיא ג'ורג בוש שעזב בשבת 17.1 את הבית הלבן ואת וושינגטון, הבטיח כי הוא לא ישאיר את הבעיה הגרעינית האיראנית לא פתורה כאשר הוא ייצא מהבית הלבן. התוצאה ידועה ומוכרת. זו תהייה בדיוק אותה תוצאה גם לגבי החמס.