צהל על הכוונת . בוקר רע, עם אל קעידה וחיזבאללה.

לאחר האירועים של יום חמישי,14.2, בו נפגע קשה ביותר טנק המרכבה מס` 3, בציר קרני נצרים ושלושה מאנשי צוות הטנק נהרגו, לא נותר מקום לספק כי צה"ל על הכוונת. ואין גם יותר מקום לספק כי את המערכה הזאת מתכננים ומבצעים עבור יאסר ערפאת והפלסטינים שלושה גורמים. מומחים ללוחמה מיוחדת של אנשי אל קעידה הנמצאים כבר כמה שבועות בדרום לבנון. קציני ומדריכים של משמרות המהפכה האירניים הנמצאים יחד עם אנשי אל קעידה ומומחי חבלה של חיזבאללה. בעזרתם של אלה, הצליח יאסר ערפאת, ממקום מעצרו ברמאללה, לתכנן מערכה המשולבת בפיגועי ירי, ירי טילים ופעולות צבאיות אחרות נגד כוחות צה"ל. וצריך לומר את הדברים בקול רם ואמיץ, עוד פעם את אשר כתבנו עוד בתחילת השבוע מיד לאחר ההתקפה בכניסה לפיקוד דרום ולאחר הניסיון הכושל לירות טילי קאסם על מפקדת חטיבת שומרון: צה"ל נכנס לעימות החדש הזה שהוא אינו מוכן ומה שגרוע יותר שאין בידו את המודיעין הדרוש.
כ-20 שעות לפני פיצוץ טנק המרכבה ליד נצרים, ביום חמישי לפנות בוקר,התרחש אירוע לא פחות חמור בתחומי הקוו הירוק, שאנו מנועים מלכתוב עליו. נזק כבד מאוד נגרם לאחד ממתקני צה"ל. לאחר האירוע הזה הוברר למעלה מכל ספק כי מפקדותיו ומחנותיו של צה"ל עומדות עתה בפני גל מתוכנן היטב של התקפות, גל אשר רק ילך ויחריף בשעות ובימים הקרובים. המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסרים כי בהתקפה ביום חמישי בלילה הופעל בפעם הראשונה נגד מטרה משוריינת של צה"ל, מטען חלול, רב שלבי, כנראה מגנטי, שנצמד אל צריח הטנק בדיוק בנקודות החיבור והצירים שלו, העיף את הצריח ובקע את הטנק לשני חלקים. אפשרות אחרת היא מוקש מגנטי אנטי טנקי רב עוצמה. בכל מקרה, זו היא הפעם הראשונה שסוג כזה של מטען או מוקש מגנטיים מופעלים לא רק בישראל, אלא גם במזרח התיכון.
מטען כזה, המופעל בשלט רחוק או באמצעות אותות רדיו, מורכב משני חלקים. בשלב הראשון, כאשר הטנק מתקרב למקום הפיגוע מופעלת פצצה או כמות קטנה של חומר נפץ. הפיצוץ מעיף כמות גדולה מאוד של חומר נפץ שמצויים בו אלמנטים מגנטיים המתבייתים על שריון טנק. האלמנטים האלה מורכבים או מסודרים כך שהם מתבייתים על חלקים חשופים בשריון הטנק. בשנייה בה חומר הנפץ מתביית על הנקודה הרכה או החשופה של השריון, הוא מתפוצץ. פגיעה כזו של חומר נפץ בטנק היא בעלת עוצמה ויכולת פגיעה קטלנית הרבה יותר גדולה מאשרטיל אנטי טנקי. זו בדיוק השיטה, בה היו כוחות המוג`אהדין, שנלחמו בשנות השמונים נגד הסובייטים באפגניסטן מפוצצים את הטנקים הרוסיים מדגם ט-72 . את השיטה הזו פיתחו עבורם האמריקנים. זו היא גם בדיוק השיטה בה התאמנו לוחמי אל קעידה, שבאו מתוך שורות המוג`אהדין, במשך שנים רבות במחנות האימונים שלהם באפגניסטן, כאשר הם התכוננו ליום בו הטנקים האמריקנים יכנסו לאפגניסטן בניסיון להשמיד אותם.
הצבא האמריקני לא נפל בפח שלוחמי אל קעידה הכינו לו והטנקים שלו לא נכנסו לאפגניסטן. במקום הטנקים, האמריקנים הפעילו נגד אל קעידה את חיל האוויר שלהם, ולכך לא הייתה לאנשי אל קעידה תשובה. אי אפשר לפוצץ מהקרקע מטוסים על ידי הפעלת מטענים חלולים. עכשיו אנשי אל קעידה ואנשי חיזבאללה מפעילים את השיטות האלה מול הטנקים של צה"ל. בטור חדשות זה מופיעה עדיין הידיעה הבלעדית של תיקדבקה כי לדרום לבנון הגיע, לפני כשלושה שבועות אחד ממפקדיו הבכירים של ארגון אל קעידה, אבו זביידה, כשהוא מלווה בקבוצה גדולה של לוחמי אל קעידה. הייתה זו רק תמימות לחשוב כי אבו זייבדה, שהגיע לדרום לבנון, בעזרתם של האירניים, בא לשם כדי לחפש שם קצת שקט ומנוחה לאחר המלחמה באפגניסטן.
אין ספק כי בימים האחרונים אנו רואים את טביעות אצבעותיהם של אנשיו של אבו זביידה בפעולות נגד צה"ל. אין ספק כי צה"ל ימצא בסופו של דבר גם תשובה לצורת לחימה חדשה זו של הפלסטינים. השאלה היא כמובן כמה זמן יעבור עד שצה"ל ימצא את התשובה ועד אז לא תהייה לנו ברירה, אלא לנשוך את השפתיים ולספוג את האבדות. בעוד ג`ורג בוש ואריאל שרון, מחליטים ביניהם לעצור את צה"ל ולא לאפשר לו לפשוט ולהרוס את מכונת המלחמה הפלסטינית, ערפאת החליט כי הוא יתקוף את צה"ל ויביא בכך להפעלתו נגד המטרות הפלסטיניות וזאת כדי לדרדר את המצב במזרח התיכון, עוד לפני שהאמריקנים פועלים נגד עיראק וגם נגד אירן.

Print Friendly, PDF & Email