צה"ל שיגר טיל מונחה לעבר סוללת מרגמות סורית. תקיפה של חיל האוויר ברצועה. יורטו 2 טילי 'גראד' שנורו על באר שבע
מצבה הביטחוני של ישראל, בו היא נתונה בהתפתחויות צבאיות מהירות גם בגבולותיה הצפוניים וגם בגבולותיה הדרומיים, שכולן מעידות על התדרדרות צבאית, באו בפעם הראשונה לידי ביטוי ביום א' 11.11, כאשר צה''ל ירה לעבר מטרות של הצבא הסורי, בעומק של 4 ק''מ בתוך סוריה טיל מונחה מדגם 'תמוז', ואילו בדרום, הפלסטינים החלו לשגר טילי 'גראד' לעבר באר שבע. לראשונה ב-39 השנים האחרונות מאז מלחמת יום הכיפורים ב-1973, ירתה ביום א' 11.11, ארטילריה של צה"ל לעבר שטח סוריה. הירי בוצע בתגובה להתפוצצות פצצות מרגמה בצד הישראלי של רמת הגולן. כוח של חיל התותחנים ירה לעבר סוללת מרגמות של הצבא הסורי, ממנה בוצע הירי לעבר ישראל. צה''ל הודיע, כי מדובר באזהרה ואיתות לסורים שישראל לא תבליג יותר על ירי לעברה.
צה''ל לא הודיע אם הטיל המונחה פגע במטרה.
בו בזמן נשמעו בבאר שבע בדרום, אזעקות וקולות נפץ עזים. מערכת 'כיפת ברזל' יירטה 2 טילי 'גראד' שנורו מרצועה לעבר באר שבע. ירי 'הגראד' בא לאחר שחיל האוויר תקף צוות שיגור טילים של הג'יהאד האיסלמי. בתקיפה נהרגו שני אנשי ג'יהאד.
בצה''ל קיימת ההערכה כי התתנקשות הצבאית ברצועה תלך ותחמיר. לאור זאת הוחלט כי מרחבי מד"א בדרום המדינה יעלו את רמת הכוננות שלהם לרמה ג', שהיא הגבוהה ביותר. הכוננות הועלתה גם במרחב איילון. ההערכה היא כי החמס יכול להחליט על הרחבת תחום ירי הטילים מדרום ישראל למרכזה.
ח''כ שי חרמש, אמר ביום א' 11.11: לא יורים עלינו יותר טילים. יורים קטיושת כפי שחיזבאללה ירה ב-2006 , ופגזי של מרגמות 120 מ''מ מפצחי בונקרים, אבל מישהו במדינה מסתיר זאת. חרמש שדיבר בראיון ברשת ב' הופסק מיד, ונאמר לו שיפסיק למסור פרטים אלה. אולם פרטים אלה דווחו כבר בשבת בערוץ 2 ובתיקדבקה.
הפלסטינים חידשו ביום א' 11.11 את ירי הטילים, כאשר הם משתמשים בשיטה החדשה שלהם: ירי מרוכז של טילים על נקודה אחת במטרה להשיג פגיעות בנפש. 4 ישראלים נפצעו בשדרות, שער הנגב וחבל אשכול. משבת שיגרו הפלסטינים אל ישראל 60 טילים. הפרטים: הפלסטינים חידשו ביום א' 11.11 את ירי הטילים, כאשר הם משתמשים בשיטה החדשה שלהם: ירי מרוכז של טילים על נקודה אחת במטרה להשיג פגיעות בנפש. 4 ישראלים נפצעו בשדרות, שער הנגב וחבל אשכול. הלימודים באזור אלה בוטלו והתלמידים נשלחו לבתיהם. הפגזות אלה התרחשו, תוך כדי שהשר לנושאים אסטרטגיים משה יעלון, אמר כי ישראל תגבה מחיר כבד מהחמס. אולם החמס לא התרשם ביותר מדבריו, וממוצאי שבת שיגר אל תחום ישראל 60 טילים, לאחר שלקח אחריות על תקיפת ג'יפ של צה''ל בטיל נ''ט, ופציעתם של 4 חיילי צה''ל, שניים מהם במצב קשה מאוד. בכך הגיע מספר הנפגעים הישראלים ל-8.
בשבת 10.11 דיווחו המקורות הצבאיים של תיקדבקה:
סיבוב אש נוסף, הכולל ירי טילי נ''ט, תקיפות מסוקים וטנקים של צה''ל, וירי טילי 'גראד' של הפלסטינים עד אזור גן יבנה, נפתח בשבת 10.11 אחה''צ, , כאשר אנשי 'החזית העממית' ששימשו מעין 'קבלני משנה' של החמס, הניחו מארב טילי נ''ט לג'יפ של חטיבת 'גבעתי' שנע ליד מעבר קרני. מהמארב נורו 2 טילי נ''ט על הג'יפ שנפגע, רק אחד מהם פגע ישירות.
מהפגיעה נפצעו 4 חיילי צה''ל, אחד ספג פגיעה קשה מאוד בראש ובאזור העיניים, מצבו הוגדר בלילה אנוש. חייל נוסף נפגע אף הוא באזור העיניים, מוגדר כפצוע קשה מאוד, ושני חיילי צה''ל נוספים פצועים בינוני.
צה''ל, אשר נמצא מאז יום ה' 8.11, כאשר מנהרת תופת התפוצצה ליד קבוצת חיילי צה''ל שפעלו בתוך שטח הרצועה בחיפוש אחר זירות מטעני חבלה בכוננות, הגיב בשבת, בירי טנקים ותקיפת מסוקים על מטרות בשכונת סג'אעיה. הפלסטינים מדווחים על 4 פלסטינים הרוגים, ועל כ-25 פצועים שהובאו לבית החולים "שיפא" בעזה, חלקם במצב קשה מאד. צה"ל תקף גם מטרות ליד חאן יונס בדרום הרצועה.
בתגובה על ההרוגים והפצועים שהיו להם, החלו הפלסטינים משגרים טילי קסאם וטילי 'גראד'.
ארבעה טילי 'גראד' נורו, אחד לעבר גן יבנה, אחד לכיוון אשדוד, ושניים לעבר אשקלון. טיל התפוצץ ליד גן יבנה בשטח פתוח. 2 טילים שנורו לעבר אשקלון יורטו על ידי מערכת 'כיפת ברזל. לפחות 4 טילי קסאם נורו לעבר חבל אשכול ושדרות, כולם התפוצצו בשטחים פתוחים.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי במשך חודש ימים החל מ-8 לאוקטובר ועד לשבת 10 לנובמבר, היו שמונה אירועים של התקפות טרור והפגזות טילים מהרצועה על מטרות בישראל. במילים אחרות כל 3 עד 4 ימים יש התקפת טרור או טילים מעזה.
יומיים בלבד לאחר חדירת כלי הטייס החמקן האיראני לישראל ב-6.10, פתחו הפלסטינים ב-8.10, בהפגזה מסיבית ממוקדת ללא תקדים שכ-60 טילים על חבל אשכול. אף פעם לא נורתה כמות גדולה כזו של טילים מהרצועה על אזור מצומצם של שלושה ישובים. הפגזה זו עבר ללא תגובה של צה''ל.
ב-13 לאוקטובר, לאחר חיסולו של ראש מועצת השורא של לוחמי הג'יאהד, הישאם סעידני, ביצעו הפלסטינים יומיים של ירי טילי 'גראד' על נתיבות, באר שבע וטילי קסם על אזורים אחרים בעוטף עזה.
ב-19 לאוקטובר הופעל מטען צד נגד סיור של צה''ל ליד עין השלושה.
בשלושה ימים בין ה-22 לאוקטובר ל-25 באוקטובר, שיגרו הפלסטינים מטחי טילים על אשקלון, וישובי עוטף עזה. במטח זה הפעילו הפלסטינים בפעם הראשונה משגרי קטיושות ניידים בקוטר של 120 מ''מ. מטען צמד שהתפוצץ ליד כיסופים פצע קצין צה''ל קשה, לאחר שאיבד את ידיו.
ההתקפה, בה איראן וסודן האשימו את ישראל, במהלכה הושמד המפעל האיראני לייצור טילים ליד חרטום, שסיפק חלק מתוצרתו לרצועת עזה, לא צינן את רצונם של הפלסטינים להמשיך ולתקוף מטרות בישראל. ב-28 באוקטובר נורו טילי 'גראד' לעבר באר שבע והמועצה המקומית מרחב הנגב, שבתחומה נמצא הכור הגרעיני בדימונה.
למרות המילים הגבוהות של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון אהוד ברק, והרמטכ''ל רב אלוף בני גנץ, כי ישראל לא תאפשר התקפות כאלה וצה''ל יגיב עליהם, צה''ל מגיב רק בהתקפות נקודתיות שמטרתן לאותת לחמס, כי אם הוא ידאג להפסקת האש, גם צה''ל יפסיק את התקפותיו ואת האש.
מדיניות כזו משאירה קרוב לחצי מיליון ישראליים, המתגוררים מהקו גדרה דרומה עד לאזור כרם שלום, ודרומה-מזרחה עד לאזור באר שבע, בני ערובה של החמס, של איראן ושל חיזבאללה.