ציוד אמריקני מעיראק מגיע לצה"ל ולמאגרי החירום האמריקנים בנגב. החמס קיבל הוראה מטהרן לפגוע בנוכחות הצבאית האמריקנית בנגב

המקורות הצבאיים של תיקדבקה: לילה, לילה זורמות בחודשים האחרונים שיירות צבאיות אמריקניות ארוכות הבאות לישראל דרך ירדן, מעיראק. כאשר מלווים, מאבטחים ומנווטים אותם, צוותי חיל ההנדסה הירדני. האורות הגדולים שלהן כבויים בעת הנסיעה בכבישי ירדן. כלי הרכב האמריקנים מדליקים את האורות שלהם רק כשהם חוצים את מעברי הגבול והגשרים שעל נהר הירדן ונכנסים לישראל. חלק משיירות עוברות דרך מעבר עקבה. השיירות האלה מיועדות למחסני החירום הצבאיים האמריקניים בנגב, הנחשבים למאגר האסטרטגי הצבאי האמריקני השני הגדול ביותר הקיים כיום במזרח התיכון, לאחר המאגר האמריקני בדרום כווית.
מקורות מודיעיניים אמריקנים וישראלים מעריכים, כי המאמץ הגדול שמשקיע באחרונה החמס בניסיון להפגיז את עקבה ואת אילת, (ההפגזה האחרונה הייתה ב-3.8), היא לא רק כדי למוטט את שיחות השלום, אלא כדי לנסות לפגוע לפי הוראה מטהרן בשיירות האמריקניות הבאות מעיראק ועוברות בעקבה ובאילת, ובנוכחות הצבאית האמריקנית בנגב.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים כי כמויות גדולות של ציוד צבאי שהפנטגון החליט כי לא יהיה כדאי מבחינה כלכלית לפנות לאפגניסטן, למפרץ הפרסי, או לארצות הברית, מועברות עתה לישראל, וכי מאות אנשי צבא אמריקנים הממומנים על מחסני החירום הצבאיים האמריקניים בנגב, ומאות אנשי חיילות האפסנאות והחימוש של צה"ל עוסקים בקליטת הציוד המגיע, מיונו, וקבלת החלטות סופית מה ייעשה בו.
מקורות צבאיים מערביים המתמצאים בשיירות ובציוד שמגיע מעיראק לישראל, מחלקים אותו ל- 4 קטגוריות.
1. כלי רכב צבאיים מסוגים שונים, החל מכלי רכב קרביים משוריינים קלים, רכבי פיקוד, משאיות קלות וכבדות, מכליות דלק, רכבי שטח, רכבי קשר, רכבים המשמים יחידות הנדסה, כמו מוסכים ומנופים ניידים, ואמבולנסים.
2. נושאי גייסות משוריינים.
3. טנקים. כמעט כולם מופנים למאגרי החירום האמריקנים.
4. שיירות הנושאות אתן כמויות גדולות של תחמושת, וחלקי חילוף של מערכות נשק שונות.
על המבצע ממונים צוותים אמריקנים של יחידות האחזקה של הגייס האמריקני First Theatre Sustainment Command (TSC), Third Army האחראים על המערך הלוגיסטי האמריקני בעיראק ובאפגניסטן. הם, ביחד עם קצינים ישראליים, מקבלים את פני השיירות ממיניים את הציוד ומחליטים לאן להפנות אותו ומה ייעשה בו.
מי שהתבונן בתנועה הצבאית הכבדה שצה"ל ביצע בין ה-9 לאוגוסט ובין ה-12 בו, באזורי הכינרת, הגליל, רמת הגולן, ואזורי הגבול הישראלים עם סוריה ולבנון, במסגרת תרגיל של העברת אוגדה משוריינת בתנאי מלחמה, יכול היה להבחין כי כלי רכב צבאיים ישראלים רבים, בעיקר המשוריינים, משאיות, רכבי הפיקוד והקשר, הם כולן מתוצרת אמריקנית שמבהיקים בצבעיהם החדשים. מקורות צבאיים מערביים אמרו, כי אין ספק כי הגעת הציוד האמריקני מעיראק, העלתה את רמת הרכבים שצה"ל משתמש בהם לצרכים מבצעים בכמה דרגות.

Print Friendly, PDF & Email