קדאפי הצליח בינתיים לייצב את משטרו. מכין כוחות לכיבוש קרינייקה מידי המורדים
הפסקה כמעט מוחלטת של ההפגנות נגדו בבירה טריפולי ובחלקיה הדרומיים והמערביים של לוב, טריפוליטנייה ופאזאן Fezzan בדרום-מערב לוב, וכשלון ארצות הברית ומדינות האיחוד האירופאי להעמיד כוח צבאי נגד קדאפי שיאיים עליו, או ליזום מהלך מדיני שיגביל את כוחו ואת שלטונו הביאו ביום ד' 23.2, בשלב זה, להתייצבות משטרו של קדאפי.
אין אישור לידיעות על הפגנות, או מרידות נוספות בקרב הכוחות הצבאיים הלוביים. יש עריקות אבל במדדים קטנים ביותר.
נוסעים שיצאו ביום ד' את לוב, אם דרך שדה התעופה הבינלאומי של טריפולי, או דרך מעברי הגבול של לוב עם מצרים ותוניס, דיווחו על שקט מתוח בערים שהם עברו בדרכן לגבול, אולם גם על מחסומים רבים של הצבא וכוחות הביטחון הלוביים, ועל בדיקות שגרתיות של חיילים במכוניות להבטיח שהן אינן נושאות נשק.
נוסעים שהגיעו בטיסות מטריפולי ללונדון, וולטה שבמלטה, ופריס, דיווחו כי נמל התעופה פועל בצורה נורמאלית. רבים מאלה שעברו את תחנות הגבול והגיעו מטריפולי סיפרו כי הם שמעו במשך כל השבוע ברחובות יריות רבות, אולם אף פעם לא שמעו, או ראו הפצצות של מטוסים, או מסוקים היורים במקלעים כבדים לתוך ההמונים המפגינים.
מקורות לוביים אמרו ביום ד' בערב, כי יזמינו את הדיפלומטים המשרתים בטריפולי לסייר בכל האתרים שעליהם פורסם כי הופצצו על ידי חיל האוויר הלובי, כדי שייווכחו שלא היו הפצצות כאלה.
המקורות שלנו מוסרים כי נראה שאיומיו של קדאפי ביום ג' לפני הוא ירדוף את המתנגדים לו ללא רחמים ויתלה אותם, וגם הנוכחות של כוחות צבא רבים במרכזי הערים הרתיעו מפגינים רבים מלצאת לרחובות.
אולם, מציאותם של כוחות צבא גדולים אלה ברחובות היא גם עדות לכך, כי הדיווחים על עריקות של יחידות שלמות בצבא ומעברן לצד מתנגדי קדאפי היו מוגזמות. צבא לוב נראה ביום ד' כצבא המתפקד לפיו הוראות מפקדיו, וצמרת השלטון הלובית שבשליטת קדאפי.
המקורות הצבאיים ובוושינגטון של תיקדבקה מדווחים, כי ביום ד' ניכרה בבירה האמריקנית נסיגה מהדיבורים אותם השמיע בלילה יו''ר וועדת החוץ של הסנט הסנטור ג'ון קארי בהם קרא לשקול את האפשרות להטלת סנקציות על לוב. דבריו של הסנטור קארי מייצגים לא פעם את עמדותיו הלא-רשמיות של ממשל אובמה.
פקידים בכירים אמריקנים אמרו שלא לציטוט, כי בהתחשב בקשרים הכלכליים החזקים שבין לוב ולפחות עם 3 מדינות מרכזיות באירופה, איטליה, גרמניה, וצרפת, ייקח שנים לעצב ולהפעיל סנקציות כאלה, בעוד שבמצב בלוב צריך לטפל עכשיו.
גם העובדה שאירופה המערבית תלויה במידה רבה באספקת נפט וגז המגיעה מלוב, והחשש כי סנקציות על לוב תבאנה להתייקרות נוספת של מחירי הנפט שממלא עולים בימים האחרונים בצורה חדה, הביאו ביום ד' למיתון הדיבורים על סנקציות.
במקביל דחו פקידים אמריקנים גם את הרעיון שהועלה ביום ד' כי צריך להטיל על לוב איסור מוחלט על טיסות בתחום האווירי שלה, זאת כדי למנוע ממטוסים או מסוקים לוביים לתקוף את המפגינים.
פקיד אמריקני בכיר אמר בעילום שם, כי אין שום חיל אוויר אירופאי היכול לאכוף איסור טיסות כזה. אם הממשל בוושינגטון יחליט לנקוט בצעד כזה אפשר יהיה לבצעו רק אם מול חופי לוב תוצב נושאת מטוסים אמריקנית אחת לפחות. 'בינתיים', אמר הפקיד 'אין שום תוכניות צבאיות כאלה'.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי ההפוגה בהפגנות נגדו, והתייצבות אחיזתו בבירה טריפולי, מאפשרים עתה לקאדפי לרכז כוחות צבא כדי לעלות על 3 ערי החוף המרכזיות של קירנייקה, באנגזי, אל ביידה, וטוברוק, ולכבוש אותם מידי המורדים הקירנייאקים. בשלב זה היתרון הוא לצידו של קאדפי כאשר לרשותו כוחות צבאיים מאורגנים, במושגים לוביים, שיש להם תמיכה אווירית וימית, מול כוחות מפוזרים של המורדים אשר אין להם פיקוד אחד וכל הנשק העומד לרשותם הוא נשק שלל שהם בזזו ממחסני הצבא הלובי בערים אלה. קדאפי גם דאג לכך, עוד לפני פרוץ המהומות, כי במחנות הצבא בקירנייקה לא יוחזקו כלי ומערכות נשק מתקדמות, אתן הכוחות הנאמנים יתקשו להתמודד.