קרבות אוויר והפצצות של חיילות האוויר של הודו ופקיסטן בקשמיר. שתי המדינות הגרעיניות מתדרדרות למלחמה רביעית ביניהן
הידיעות המקוטעות, חלקן הסותרות, המגיעות מיום שלישי 26.2, מהודו ופקיסטן על ההתנגשות הצבאית המתחוללת בין שתי המדינות מסביב לאזורים בחבל קשמיר בהם ניו דלהי ואיסלמאבאד שולטים, מעלה את החשש כי שתי המדינות, שלשתיהן יש נשק גרעיני, עומדות לגלוש למלחמה כללית ביניהן.
לפני שבועיים ביצע מחבל מתאבד של ארגון הטרור הפקיסטני ג'ייש א-מוחמד פיגוע התאבדות ליד אוטובוס של שוטרים הודיים. לפחות 44 שוטרים של משמר הגבול ההודי נהרגו, בפיגוע הטרור הקטלני ביותר שחבל קשמיר ידע מאז שהשלטון בו התחלק בין הודו ופקיסטן בשנת 1947.
מאז פרצו שלוש מלחמות בין שתי המדינות בקשמיר ובאזורים הסמוכים לה כאשר האחרונה שהן הייתה לפני 48 שנה ב-1971.
במלחמות אלה ובפעולות הטרור שבוצעו בצד ההודי של קשמיר נהרגו למעלה מ-70,000 איש.
בחלק ההודי של קשמיר מתגוררת אוכלוסייה של כ-7 מיליון תושבים, חלקם מוסלמים וחלקם הינדיים. בחלק הפקיסטני של קשמיר מתגוררים כ-6 מיליון תושבים-כמעט כולם מוסלמים.
ביום ג' 26.2, החל חיל האוויר ההודי, בתגובה על פיגוע הטרור להפציץ מטרות בשטח פקיסטן, וצבא פקיסטן הגיב בהפגזות ארטילריה על מטרות בשטח ההודי של קשמיר.
ביום ד' 27.2, ההתנגשות הצבאית בין שתי המדינות עלתה מדרגה, כאשר חיל האוויר ההודי ביצע פשיטות הפצצה בצד הפקיסטני של קשמיר.
צבא פקיסטן הודיע, כי הפיל שני מטוסים של חיל האוויר ההודי IAF, בתוך המרחב האווירי הפקיסטני בחבל קשמיר, ולקח בשבי שני טייסים שאחד מהם פצוע. ידיעות אחרות מוסרות, כי למעשה הופל מטוס אחד ובו שני טייסים.
התקיפה האווירית ההודית באה מיד לאחר שמטוסים פקיסטניים הפציצו מטרות בצד ההודי של חבל קשמיר. תוך כדי התקיפות האוויריות הודיעה פקיסטן, כי היא סוגרת את המרחב האווירי שלה לטיסות מסחריות, בעוד שהודו הודיעה על צעדים דומים אולם מוגבלים יותר. הטיסה של טיסות מסחריות נאסרה בהודו רק באזורים הקרובים לקשמיר.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי מלבד שאלת קשמיר השנויה במחלוקת בין עמוקה בין שתי המדינות, גם ניו דלהי, וגם איסלמבאד מעלות את המתיחות הצבאית ביניהן בקשמיר כל פעם שמתעוררות בעיות הקשורות במצב הביטחוני האזורי בתת היבשת ההודית.
הסיבה הפעם, היא אפגניסטן והמשא ומתן שארצות הברית מנהלת לסיום המלחמה שם הנמשכת כבר 17 שנה עם הטאליבן.
פקיסטן לה יש בשנים האחרונות יחסים גרועים עם ארצות הברית חוששת, כי האמריקנים מנסים לדחוק אותה מעמדות ההשפעה שיש לה באפגניסטן, ולאפשר להודו דריסת רגל אסטרטגית גדולה יותר במתרחש בקבול.
רק בשבוע שעבר ביקר בהודו יורש העצר הסעודי הנסיך מוחמד בין סאלמאן MbS, אשר ביקר קודם בפקיסטן, וניסה לתווך בין שני הצדדים. כבר אז היו היחסים בין ניו דלהי ואיסלמבאד כל כך מתוחים, שלאחר ביקורו בפקיסטן נאלץ הנסיך מוחמד בין סאלמן לחזור לסעודיה, ולטוס משם להודו.
עכשיו המתיחות הזו עברה לשלב של פעולות צבאיות בין שתי המדינות.