ראש אמ"ן האלוף עמוס ידלין: החמס ערך ניסוי מוצלח בשיגור טיל יבשה-ים איראני שהטווח שלו 60 ק"מ. הטיל יכול להגיע לתל-אביב ולגוש דן
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: ראש אמ"ן האלוף עמוס ידלין, מסר ביום ג' 3.11, בישיבת וועדת החוץ והביטחון של הכנסת, כי החמס ביצע בימים האחרונים שיגור מוצלח של טיל יבשה-ים איראני מחוף עזה לכיוון מערב לעומק הים התיכון. ראש אמ"ן ציין כי הטיל לו יש טווח של 60 ק"מ, יכול להגיע, בכינון יבשתי, גם עד תל-אביב. בכך אישר ראש אמ"ן את דיווחי המקורות הצבאיים של תיקדבקה מ-25.10, כי איראן עושה מאמצים גדולים לחמש את חיזבאללה ואת החמס בטילים ארוכי טווח היכולים להגיע למטרות אסטרטגיות בישראל.
המקורות הצבאיים שלנו מדווחים, כי המדובר בטיל ים-יבשה איראני מדגם 'סילקוורם' Silkworm מדגם C-802 , אותו חיזבאללה הפעיל נגד ספינת הטילים של חיל הים אח"י חנית, ב-15 ביולי 2006, בעת מלחמת לבנון השנייה. מאז קיבל חיזבאללה אלפי טילים כאלה מאיראן ופרס אותם לאורך חופי לבנון, במערך שלא יאפשר לספינות חיל הים הישראלי להתקרב לחופי לבנון ולהפגיז אותם, או להנחית כוחות, בעת מלחמה.
מערך טילי הים-יבשה של חיזבאללה, הוא אחד ממערכי טילי היבשה-ים הצפופים ביותר הקיימים כיום בעולם.
שיגור הטיל על ידי החמס מצביע על כך, כי החמס באמצעות איראן מתכונן לבנות מערך טילים כזה לאורך חוף רצועת עזה, לא רק במטרה לשבור את המצור הימי הישראלי על עזה, אלא במטרה למנוע מחיל הים אפשרות פעולה במרחב הים התיכון מול חופיה הדרומיים של ישראל.
כן מציינים המקורות הצבאיים שלנו, כי הצבת טילי ה'סילקוורם' Silkworm מדגם C-802 ברצועת עזה, מאיימת על בסיסי חיל הים בדרום ישראל, בייחוד בנמל אשדוד, ועל התנועה הימית האזרחית לישראל וממנה. כמו כן מסוגלים הטילים האלה, שהם מדויקים מאוד, לפגוע במטרות אסטרטגיות בדרום ישראל כמו תחנות כוח, ומתקני נפט.
ראש אמ"ן האלוף ידלין לא ציין מי הבריח את הטילים לתוך הרצועה, ומי הדריך את החמס בתפעול המבצעי של הטיל? המקורות הצבאיים שלנו מציינים כי הטילים הוברחו דרך חצי האי סיני, כנראה על ידי חיזבאללה לפי הוראת איראן, וכי קצינים של חיזבאללה הם שאימנו את החמס בשימוש בהם.
כבר באוקטובר 1987 השתמשו האיראנים בטילי 'סילקוורם' Silkworm מדגמים ישנים יותר כדי לפגוע במתקני הנפט של כווית.
ב-25 לאוקטובר דיווחנו בלעדית, כי גדודי אל קודס, הזרוע הביצועית של ממשמרות המהפכה האיראנים מחוץ לגבולות איראן, מצויים עתה בשיאו של מאמץ גדול להבריח לרצועת עזה טילי קרקע-קרקע מדגם פאג'ר 5, שהטווח שלהם הוא 75 ק"מ. טילים אלה יכולים להגיע מהרצועה עד לתל-אביב, וכל הערים המרכזית בישראל דרומה מתל-אביב.
המקורות הצבאיים ומודיעיניים של תיקדבקה דיווחו כי הטילים האלה מגיעים דרך הים מאיראן למחנות אימונים של החמס הנמצאים בסודן, כאשר כל אחד מהם מפורק ל-8 עד 10 חלקים. משם הם מוברחים למצרים עד לחופים הצפונים של מפרץ סואץ, ומשם הם מועברים לחצי האי סיני ולרצועת עזה.
ב-31 לאוקטובר דיווחו המקורות הצבאיים שלנו כי צפון קוריאה מכרה לאיראן ולסוריה צוללות זעירות מדגם EM52 המיועדות להובלת יחידות פשיטה קטנות של כוחות מיוחדים ופיזור מוקשי ים. מציאותן של צוללות איראניות בים התיכון, הצבת טילי הים-יבשה האיראנים בלבנון וברצועת עזה, ואפשרות מיקוש הכניסות והיציאות של נמלי ישראל, מצביעות רק בכיוון אחד. הכנות איראניות לפתוח בחזית ימית נגד ישראל, בעת מלחמה כללית.
השאלה הגדולה היא, היכן נמצאת ומה עושה ממשלת נתניהו-ברק-וליברמן, מול התהדקות הטבעת הימית האיראנית מסביב לישראל. בשלב זה מאומה.