ראש המטות המזויינים אדמירל מולן, בדק את כישוריהם המבצעיים של מזל"טים ישראליים ארוכי טווח.

בלעדי ומיוחד למקורות הצבאיים של תיקדבקה: בעת שראש המטות המזויינים האדמירל מייק מולן ביקר ביום א' 29.6 ברצועת עזה, הוא ביקר גם בבסיס הקדמי של המזלט"ים הישראלים הגדולים מסוג 'נשר' Heron, הפועלים מעל הרצועה, ובחן את דרך הפעלתם ואת ביצועיהם. זו הפעם הראשונה שראש מטות מזויינים אמריקנים יוצא לקוי החזית הישראליים עם גורם ערבי, כדי לבחון מערכת נשק בתנאים מבצעיים אמיתיים.
ה- Heron מתוצרת התעשייה האווירית הישראלית נחשב לאחד המזלט"ים UAV המתקדמים כיום.
מאחר והוא נושא אתו טילים, דבר שישראל אף לא הודתה, המזל"ט, מלבד איסוף מודיעין, והפעלת אמצעי נגד אלקטרוניים, מסוגל לפעול נגד מטרות ביבשה ובים, ולהשמידם. המזל"ט מסוגל לשהות באוויר, בגבהים של עד 30.000 רגל, למעלה מ-40 שעות.
ראש המטות האמריקנים מולן שמע הרבה מהצמרת הצבאית הטורקית, וגם מהגורמים המודיעיניים האמריקנים המשתפים פעולה עם הטורקים במלחמה נגד המחתרת הכורדית ה-PKK בצפון עיראק, כי ה-Heron שישראל השאילה לצבא הטורקי חולל מפנה דרמטי במלחמה. הפעולה ההחלקה, והקלה יחסית של המערכת לעומת מזלטי"ם אחרים עוררו את התעניינותו של מולן, המחפש עבור הכוחות המיוחדים האמריקנים הפועלים נגד מטרות טרור, מזל"ט פשוט יותר להפעלה מאשר המזל"ט האסטרגי האמריקני 'פרדאטור' Predator , והמזל"ט 'ריפר' Reaper. גם המרניס האמריקנים מתעניינים במזל"ט הישראלי.
אם אכן האדמירל מולן, יחליט לרכוש את ה-Heron הישראלי עבור צבא ארצות הברית, זו תהייה הפעם הראשונה בה ארצות הברית תרכוש מערכת טייס מתקדמת כזו מישראל.

Print Friendly, PDF & Email