ראש המטות המזוינים האמריקנים האדמירל מייק מולן: הצבא האמריקני החל בתרגול הנסיגה האמריקנית מעיראק.

ראש המטות המזוינים האמריקנים האדמירל מייק מולן: הצבא האמריקני החל בתרגול הנסיגה האמריקנית מעיראק, דרך ירדן וטורקיה. דאגה עמוקה בצה"ל מהקצב המהיר של הנסיגה האמריקנית מעיראק, ומהתגברות השפעה האיראנית בבגדאד.
תיקדבקה: ראש המטות המזוינים האמריקנים אמר ביום ג' 18.11, בראיון לסוכנות הידיעות AP: כי הצבא האמריקני זיהה ותרגל כבר את דרכי הנסיגה מעיראק שתהיינה דרך טורקיה וירדן, וכי ממשלות ירדן וטורקיה , תומכות במהלך האמריקני. המקורות הצבאיים של תיקדבקה: בדבריו של מולן התחיל למעשה התהליך של הנסיגה האמריקנית מעיראק.
האדמירל מולן הוסיף ואמר, כי הוא האזין היטב לאשר נאמר במערכת הבחירות לנשיאות בארצות הברית, 'ואני הבנתי', מה הן תוכניותיו של הנשיא הנבחר באראק אובמה. מולן התכוון לדבריו של אובמה, כי הוא מתכונן להוציא את כל הכוחות האמריקנים מעיראק תוך 16 חודשים, כלומר עד יוני 2010, ולהעביר חלק מהם למלחמה באל קעידה והטאליבן באפגניסטן. מולן הדגיש, כי הוא פועל להעביר כוחות אמריקנים נוספים לאפגניסטן במהירות, וכי אינו מופתע מהודעת הטאליבן מיום ב' 17.11, בה דחה הארגון את הצעתו של נשיא אפגניסטן חמיד קרזאי לפתוח בשיחות שלום.
הטאליבן אמר, כי לא תהיינה שום שיחות על המצב באפגניסטן, לפני שכל הכוחות הזרים הנמצאים במדינה ייסוגו.
ראש המטות המזוינים האמריקנים אמר בתגובה להודעה זו: אמונתי היא כי אתה מנהל משא ומתן מעמדת כוח. בשלב זה הטאליבן משיג הישגים נאים' (בשדה הקרב). 'אני חושב שזה חשוב' אמר מולן, 'שנדון (בארה"ב) איך ננהל מו"מ, ועם מי ננהל משא ומתן. ושנעשה זאת מעמדה של כוח'. ציטוט המקור:
It's my belief that you negotiate from a position of strength and right now the Taliban is doing pretty well," said Mullen. "I think that's important as we discuss how we negotiate, and with whom we negotiate, that we do so from a position of strength".
המקורות האיראנים והצבאיים של תיקדבקה מוסרים כי דבריו של מולן באים על רקע דבריו של האייטוללה מוחמד שאארודי Ayatollah Mahmoud Hashemi Shahroudi ,אחד ממקורבי מנהיג איראן האאיטוללה עלי חמנאי, ששיבח ביום ג' את ההסכם הביטחוני שהושג בין ממשלת עיראק וארצות הברית, המסדיר את הישארותם ופעולתם של חיילי ארצות הברית בעיראק עד סוף 2011. 'ממשלת עיראק פעלה היטב', אמר שאארודי.
אין ספק כי טהרן, שתמיד הסתכלה בדאגה על נוכחות כוחות אמריקנים בעיראק, שחלק מהם היה פרוש על גבולה המערבי, מקדמת בברכה את הנסיגה האמריקנית מעיראק. נסיגה כזו, פותחת את הדרך לפני טהרן, להגביר את השפעתה על ממשלת בגדאד, ואת אחיזתה באזורים השיעיים של דרום עיראק.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי עבור ישראל מדובר בהחמרה נוספת של מצבה האסטרטגי במזרח התיכון. אחרי לבנון, ורצועת עזה, נפתחת עתה הדרך לפני טהרן להשתלט על עוד מדינה ערבית הנמצאת בקרבתה של ישראל. בעוד הצבא האמריקני מתרגל כבר את הנסיגה מעיראק,צה"ל אפילו לא החל בהכנות להתמודד עם הנוכחות האיראנית בלבנון וברצועת עזה, ובוודאי שלא התכונן לנסיגה מהירה אמריקנית כזו מעיראק.
אמנם ראש אמ"ן האלוף עמוס ידלין אמר ביום ב' 17.11, כי לא צריך להיבהל מדו-שיח אמריקני-איראני, וכי דו שיח כזה יכול להביא לעצירת תוכנית הגרעין האיראנית. אולם המקורות האיראנים של תיקדבקה מציינים, כי אין להערכה זו של ראש אמ"ן על מה לסמוך. דו שיח בין ארצות הברית ואיראן, שייערך בצל הנסיגה האמריקנית מעיראק, יעמיד את איראן בעמדה חזקה, מול ארצות הברית שתהייה בעמדה של חולשה. גם לפי דבריו של האדמירל מולן, הישגים צבאיים ואסטרטגיים משיגים מתוך עמדה של כוח, ולא מתוך עמדה של חולשה, כמו שמציג האלוף ידלין.

Print Friendly, PDF & Email