ראש הממשלה אולמרט, מינה את מי שהיה אלוף פיקוד צפון אודי אדם, בתקופת מלחמת לבנון, לראש הקריה הגרעינית בדימונה.
בלעדי ומיוחד למקורות הצבאיים של תיקדבקה: תדהמה בחוגים צבאיים ובמערכת הביטחון לאחר שנודע כי ראש הממשלה אהוד אולמרט, מינה את מי שהיה אלוף פיקוד צפון אודי אדם, בתקופת מלחמת לבנון לראש הקריה הגרעינית בדימונה.
חוגים בכירים בצה"ל: כיצד יתכן כי קצין שנכשל, רק לפני שנתיים, בניהול מלחמה אסטרטגית נגד איראן וחיזבאללה בלבנון, וגרם להתמוטטות כוח ההרתעה של צה"ל, מתמנה להיות האיש אשר עליו מוטלת האחריות לנהל את המתקן הגרעיני המרכזי של ישראל. תפקיד זה כרוך בקביעת אספקטים אסטרטגיים ישראליים הקשורים להתמודדות עם איראן, ולניהול אחד האתרים הרגישים ביותר בארץ בעת מלחמה.
החוגים הצבאיים של תיקדבקה מציינים כי לכל גורם צבאי או ביטחוני בישראל ברור, כי במקרה של מלחמה עם איראן, הכור והקרייה הגרעינית שמסביבו יהיו אחת המטרות המרכזיות של הטילים האיראניים. במילים אחרות, הגנת הכור הגרעיני, היא חלק בלתי נפרד מהחזית עם איראן. פגיעה בכור, והפסקה זמנית של פעולתו, תהווה פגיעה קשה בתדמית של צה"ל ובמורל הלאומי.
חוגים אחרים במערכת הביטחון אומרים כי המינוי הזה, הוא חלק ממערכת המהלכים של ראש הממשלה אולמרט, למסמס את מסקנותיה של וועדת ווינוגרד, ולהפוך אותן ללא רלבנטיים. רק ביום שבת 5.7, אמר חבר הוועדה הפרופ' יחזקאל דרור, כי לא רק אהוד אולמרט היה צריך להתפטר לאחר שפורסמו מסקנות הוועדה, אלא גם כל הממשלה. הפרופ' דרור אמר, כי מהחומר שהוא למד מדיוני הוועדה אפשר להסיק כי בעוד שלאהוד אולמרט יש ראש של פוליטקאי, אין לו בכלל ראש אסטרטגי, והוא איננו מסוגל לקבל החלטות אסטרטגיות. הפרופ' דרור הדגיש כי אם אולמרט הוא האיש אשר צריך לנהל את המערכה נגד איראן- 'אזי אני מודאג'. למדינת ישראל יש כוח צבאי רב, אבל אם לא משתמשים בכוח הזה בצורה נכונה, התוצאות יכולות להיות קשות.
המקורות אומרים כי הביקור בשבוע שעבר, ביום ג' 1.7, של ראש הממשלה אולמרט, בכור הגרעיני בדימונה, נועד בין השאר לציין את כניסתו של האלוף במיל. אודי אדם לתפקיד החדש בקרייה הגרעינית.