ראש הממשלה אולמרט נתן אור ירוק לשר המודיעין המצרי הגנרל סולימן ללכת לקראת הסכם הפסקת אש עם החמס, והסכים לדחות את פתרון בעיית גלעד שליט.
המקורות המזרח תיכוניים והצבאיים של תיקדבקה: במהלך מביש של כניעה לטרור, שעוד לא היה לו תקדים במדינת ישראל, נתן ראש הממשלה אהוד אולמרט ביום ב' 12.5, אור ירוק לשר המודיעין המצרי הגנרל עומר סולימן ללכת לקראת הסכם הפסקת אש עם החמס.
המקורות הצבאיים שלנו מוסרים כי ההסכם יכלול את הסרת המצור על רצועת עזה, פתיחת המעברים, התחלת מו"מ בין יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן והחמס על הקמת ממשלת אחדות לאומית פלסטינית, והפרדת בעיית חייל צה"ל החטוף גלעד שליט מההסכם המתגבש ודחייתה לשלב מאוחר יותר. התבטאויות חריפות ביותר בדרגים הצבאיים הבכירים על מדיניותו של ראש הממשלה.
מקור צבאי מודיעני בכיר מאוד אמר ביום ב' בלילה, כי המהלך שעושה ראש הממשלה אולמרט פירושו כניעה לחמס, והוא דומה מאוד למהלך הכניעה של ראש ממשלת לבנון פואד סניורה לחיזבאללה.
המקור הוסיף ואמר: ההבדל היחיד בין אולמרט לסניורה הוא, שלראש ממשלת לבנון לא היה צבא איתו הוא היה יכול להלחם מול חיזבאללה. לאולמרט יש צבא להלחם נגד החמס, אולם הוא אינו מוכן להפעיל אותו.
המקורות של תיקדבקה מוסרים את 6 הנקודות העיקריות שהגנרל עומר סולימן הציג ביום ב', בפגישותיו עם ראש הממשלה אהוד אולמרט, שר הביטחון אהוד ברק, ושרת החוץ ציפי ליבני.
1. צריך להקשיב למה שמנהיג החמס חלאד משעל אומר בשיחות פרטיות, ( שהוא מנהל עם עומר סולימן,) ולא לדברים הפומביים שלו. לדבריו של שר המודיעין המצרי משעל אומר עכשיו כי החמס הוא ארגון פוליטי, ולא ארגון צבאי או דתי. ההחלטות שלו הן החלטות פוליטיות, ולא כאלה שמוכתבות על ידי חכמי הדת. לכן צריך לעודד אותו ללכת בדרך זו.
2. לדעתו של סולימן הדרך 'לחנוק' את החמס (זה המושג בו השר המצרי השתמש), היא לא דרך העימות בה בחרה ישראל, אלא דרך הקירוב, והסכם על הודנה ארוכת טווח.
3. כאשר ההודנה תתחיל, תהייה לה דינאמיקה משלה, שתשפיע גם על החמס להשתנות.
4. ההודנה, היא הדרך היחידה להבטיח שיו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן יכול לקבל בחזרה דריסת רגל כלשהי ברצועת עזה.
5. מצרים מוכנה לתת ערבויות לישראל, כי תפסקנה הברחות הנשק והלוחמים לתוך רצועת עזה.
6. אם ישראל תתעקש להתנות את ההודנה עם פתרון בעיית חייל צה"ל החטוף גלעד שליט, כל המהלך יתפוצץ, לכן צריך לדחות זאת למו"מ נפרד ומאוחר יותר שיחל רק לאחר שההודנה תיכנס לתוקף ותפעל בשטח בצורה חלקה.
המקורות שלנו מוסרים, כי ראש הממשלה אולמרט אמר לשר המצרי, כי הוא מקבל בעיקרון את ההצעות המצריות, אבל על עומר סולימן לחזור לחמס ולהשיג מהם תנאים נוחים יותר עבור ישראל.
המקורות של תיקדבקה מציינים כי בצה"ל ובפיקוד דרום, התקשו להאמין, לאחר צאתו של עומר סולימן את ישראל, כי הממשלה מבקשת החמס תנאים משופרים להודנה, ביום בו נרצחה ישראלית בת 70 במושב ישע מטיל קסאם. הבעיה העיקרית היא כי דבריו של הגנרל עומר סולימן נשמעים על פניהם חלקים והגיוניים, אולם ניסיון העבר והמציאות בשטח מלמדים כי לא לדיבורים של חלאד משעל , ולא לערבויות המצריות היה אי פעם כיסוי. להיפך, הם תמיד שימשו כסות להתחזקות הזרוע הצבאית של החמס והרחבת והמשך פעולות הטרור.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסרים, כי שר הביטחון אהוד ברק, היה מסויג וקריר יותר כלפי הצעותיו של עומר סולימן, אולם מאחר וידע כי ראש הממשלה כבר קיבל אותן כבסיס לפתרון המצב ברצועת עזה, גם לא התנגד להן.
ההערכה בצה"ל היא, כי בימים הקרובים החמס יגביר את ההפגזות על ישובים ישראליים, במטרה ליצור לחץ על ממשלת ישראל כדי שזו תקבל את תנאיו תוך זמן קצר.