רוסיה משנה את המערך האווירי שלה בסוריה ובים התיכון


( נושאת המטוסים 'אדמירל קוזנטצוב' Admiral Kuznetsov, תוצב במזרח הים התיכון מול חופי סוריה. )
'רוסיה תשלח יותר מטוסים מתקדמים, בעיקר מסוקי תקיפה מסוג Ka-52, במטרה לחזק את הכוחות הרוסיים המנהלים פעולות נגד גורמי טרור בסוריה', כך אמר סגן שר ההגנה הרוסי יורי איבאנוביץ' בוריסוב Russian Deputy Defense Minister Yuriy Ivanovich Borisov. בוריסוב הוסיף ואמר, כי המסוקים המתקדמים יחליפו את המפציצים ומטוסי הקרב הרוסיים מדגם Su-25 שיוחזרו לרוסיה.
ה- Ka-52 המכונה 'תנין' Alligator, שהכינוי שלו בנאט"ו Hokum-B, הוא מסוק תקיפה בעל שני מושבים המתאים ביותר לזירות הקרב השונות בסוריה. 
המסוק נחשב לאחד המסוקים המתקדמים בעולם מבחינת יכולת התנועה והתמרון שלו It is among the most maneuverable helicopters in the world, בעיקר בגלל יכולתו לשנות את כיווני וזוויות הטיסה שלו בצורה מיידית ללא תמרונים והכנות מוקדמות.
המסוק מצויד  במערכת ניהול קרב מתקדמת a battlefield management system, המאפשרת לו לעמוד בקשר ולהחליף מידע  עם מטוסים/מסוקים אחרים ועם יחידות הנמצאות על הקרקע. מערכת ניהול הקרב יכולה לשמש גם כמפקדה מעופפת של כוחות אוויר וקרקע המשתתפים בפעולה.
יש לו ששה מנשאים חיצוניים six external hardpoints for different combinations of weapons, בהם ישנן מערכות נשק שונות ומגוונות, ביניהן: טילים נגד טנקים מהדגמים Vikhr, Vikhr-M. טילי אוויר-אוויר מדגם Igla-V. נוסף לכך המסוק נושא אתו פצצות ורקטות. אם המסוק פועל נגד מטרות שריון הוא נושא אתו 12 טילי נ"ט  מונחי לייזר מדגם Vikhr ATGMs שהטווח שלהם הוא עד 8 ק''מ ויכולת חדירה של שריון 950mm. המסוק מצויד גם במערכות מתקדמות להגנה מפני טילי קרקע-אוויר הנורים עליו מהשטח.
במקביל הודיעה מפקדת הצי הרוסי במוסקבה ביום א' 3.7, כי נושאת המטוסים 'אדמירל קוזנטצוב' Admiral Kuznetsov, תוצב במזרח הים התיכון מול חופי סוריה. המקורות אמרו, כי נושאת המטוסים תתחיל בפעולות מבצעיות נגד גורמי טרור בסוריה ובייחוד ISIS, בעוד ארבעה חודשים-באוקטובר.  על סיפונה של נושאת המטוסים הרוסית 15 מפציצים ומטוסי קרב מהדגמים Su-33 and MiG-29K/KUB, ו-10 מסוקים מהדגמים Ka-52K, Ka-27 and Ka-31.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים שש נקודות מדוע רוסיה נערכת להשתית את הכוח האווירי שלה בסוריה ובמזרח הים התיכון יותר על מסוקי קרב מאשר על מטוסי קרב ומפציצים כבדים.
1. המדובר בהיערכות רוסית לקראת שיתוף פעולה מבצעי בפעולות אוויריות במרחב האווירי הסורי עם חיל האוויר האמריקני. לא מן הנמנע שבקרוב נראה בסוריה מסוקים אמריקנים ורוסיים התוקפים ביחד מטרות של ארגוני טרור, ובייחוד ISIS.
אפשרות נוספת: מסוקי קרב רוסיים יתמכו בפעולות של כוחות מיוחדים אמריקנים.

2. המו''מ האמריקני-רוסי על הפעלה מבצעית משותפת של שני כוחות האוויר נמצא כבר בעיצומו, כאשר ממשל אובמה מעמיד לכך כמה תנאים: ביניהם שחיל האוויר הסורי יפסיק את התקפותיו על ארגוני מורדים סוריים הנתמכים על ידי האמריקנים.
המקורות המודיעיניים וללוחמת טרור של תיקדבקה מציינים, כי עדיין לא הושגה הסכמה בין וושינגטון ומוסקבה, איזה ארגוני מורדים סורים צריך לתקוף ואיזה לא. הוויכוח נסב בעיקר על ארגוני מורדים הנחשבים מקורבים לאל-קעידה, ISIS או ארגונים מוסלמים קיצוניים אחרים.
3. הכישלון האמריקני המתמשך בסוריה להפעיל כוחות מורדים סוריים שאומנו וצוידו על וושינגטון, מאלץ את האמריקנים להסתמך יותר ויותר על הכוחות הרוסיים בסוריה.
בשבועיים האחרונים אפשר היה לראות כיצד כוחות פרו אמריקנים כאלה שהיו מעורבים במלחמה נגד ISIS-או שנוחלים תבוסה, או שאינם מצליחים להשיג את המטרה שהוטלה עליהם.
שתי הדוגמאות האחרונות:  התבוסה הקשה שנחל 'צבא סוריה החדש' The New Syrian Army,ליד אבו קמאל Abu Kamal במזרח סוריה.
הכישלון של כוח פרו-אמריקני שני- ה'צבא הסורי הדמוקרטי' Syrian Democratic Forces-SDF, הפועל בצפון סוריה ליד הגבול עם טורקיה, להוציא מידי ISIS, את השליטה על העיר מאנג'יב Manjib, למרות התמיכה האווירית האמריקנית שהוא מקבל.
4. מאחר ולאמריקנים אין נושאת מטוסים בים התיכון, בואה של נושאת המטוסים 'אדמירל קוזנטצוב' Admiral Kuznetsov, באוקטובר לאזור, תהפוך את מוסקבה והצי הרוסי, לגורם הצבאי היחיד המפעיל באזור נושאת מטוסים.
5. עם הפיוס הרוסי-הטורקי בתחילת החודש, חיל האוויר הרוסי כבר איננו צריך להציב בסוריה מטוסי קרב מתקדמים אשר יוכלו לפעול נגד חיל האוויר הטורקי.
6. הרוסים שואפים עתה להגיע גם עם טורקיה להסכם על הפעלה משותפת של חיילות האוויר הרוסיים והטורקיים נגד מטרות טרור בסוריה.

Print Friendly, PDF & Email