רוסיה פותחת בתמרון ימי גדול בים התיכון, בהשתתפות 11 אוניות מלחמה, אשר ישהו באזור 71 יום.
בלעדי ומיוחד למקורות הצבאיים של תיקדבקה: רוסיה פתחה בהפגנת נוכחות רחבה, ובתמרון ימי ענק בים התיכון, בו משתתפות 11 אוניות מלחמה מ- 2 כוחות צי רוסיים. הצי הרוסי האטלנטי-צפוני-מערבי Atlantic Northwest , והצי הרוסי בים השחור. בראש הכוח האטלנטי, נושאת המטוסים הרוסית 'אדמירל קוזנצוב' Admiral Kuznetsov, הנושאת אתה 47 מטוסי קרב והפצצה מסוג Su-33, ו-10 מסוקים. בראש כוח הים השחור, סיירת הטילים המונחים הרוסיים הענקית 'מוסקווה' Moscva, שהפליגה ביום א' 13.1 מבסיס האם שלה Sebastopol סבסטופול. שני הציים ייפגשו ביום ג' בלילה 15.1, ליד האי מלטה. המקורות הצבאיים שלנו מוסרים, כי נושאת המטוסים הרוסית 'אדמירל קוזנצוב', והכוח המלווה אותה המורכב מ-4 אוניות מלחמה נוספות, ביניהן, האונייה ללוחמה נגד צוללות 'אדמירל לבחנקו' Large Anti-submarine Ship Admiral Levchenko, ואוניית הפיקוד והאספקה 'סרגיי אוסיפוב' Sergei Osipov, נמצאות ומתאמנות כבר בים התיכון מיום רביעי שעבר 9.1, היום בו הגיע הנשיא ג'ורג בוש לאזור. כאשר שני הציים ייפגשו, הם יחלו בתרגיל שיגור טילים, ביניהם טילים נגד אוניות, וטילים המסוגלים ליירט טילים ימיים, טילי חוף-ים, ומטוסים. המקורות שלנו מוסרים כי הכוח הימי הרוסי, הנתון לפיקודו של אדמירל ולדמיר מקסימוב Admiral Vladimir Maximov, ישהה בים התיכון 71 יום, ובמהלכם יבקר ב-11 נמלים.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים כי במהלך שהותם בים התיכון, תעגונה אוניות המלחמה הרוסיות, בנמלים הצבאיים הסוריים טרטוס, ולטקיה.
עוד מוסרים המקורות הצבאיים שלנו, כי במקביל הגיעה לנמל טריפולי שבלוב, ביום ו' 11.1, שייטת רוסית נוספת שבראשה מיכלית הדלק הצבאית הרוסית 'איוון בובנוב' Ivan Bubnov. הערכה היא, כי שייטת זו תשמש בסיסי לוגיסטי ימי לאוניות המלחמה הרוסיות, שישהו בים התיכון למעלה מחודשיים.
מפקד הכוח הימי הרוסי שהגיע ללוב קפטן איגור דייגאלו Capt. Igor Dygalo, אמר, כי בכך מחדשת רוסיה את הקשרים שלה עם הצי הלובי בים התיכון. קשרים אלה נותקו לפני כ-20 שנה בסוף שנות השמונים, עם התחלת התמוטטותה של האימפריה הסובייטית.
סימן נוסף לחשיבות שממשל פוטין, מייחס להרחבת נוכחות הצי הרוסי בימים, היה ביקורו ביום שישי 11.1, של סגן ראש ממשלת רוסיה דימטרי מדווידב Dmitry Medvedev , האיש שיחליף את פוטין בתפקידו כנשיא בחודש מרס השנה, בנמל הרוסי הענקי מורמנסק Murmansk, בים ברנטס הצפוני Barents Sea. נמל זה משמש אחד הנמלים הצבאיים העיקריים הרוסיים, וכן נמל מרכזי של צי הדייג הרוסי.
בהצהרה צבאית ראשונה מפיו של האיש העומד להתמנות בעוד כמה שבועות כנשיא רוסיה, נקט מדווידב קוו נוקשה ותקיף. הוא אמר, כי על רוסיה לחדש את כוחה הימי, ולאחר מכן העיר, כי לעוצמת הצי הרוסי בתקופה של רוסיה הסובייטית, רחשו כבוד. ציטוט המקור: Russia must restore its sea power, saying the Soviet Union's naval might commanded respect.
הוא הדגיש, כי כאשר הוא מתכוון לכבוד שרוחשים לצי, הוא איננו מתכוון להרגשת פחד ממנו. I won't say feared, but respected
המקורות שלנו מוסרים כי ביקורו של מדווידב במורמנסק, העלה את המתיחות הצבאית שהשתררה באחרונה בין רוסיה לנורווגיה בים ברנטס. הנורווגים מרגישים מאוימים מהופעתן המחודשת של אוניות מלחמה, כולל נושאת המטוסים הרוסית 'אדמירל קוזנצוב', וצוללות רוסיות ליד חופיהם. הרוסים לעומת זאת אומרים כי הצי וחיל האוויר הנורווגי, מטרידים אוניות דייג רוסיות המשייטות בים ומפריעים לדייג שלהן. בתקופת המלחמה הקרה היו אוניות הדייג הרוסיות, חלק בלתי נפרד מהמערך המלחמתי של הצי הרוסי, ורובן היו משמשות כאוניות ביון. מדווידב הוסיף ואמר כי עבודת שיקום הצי הרוסי החלה בפעם הראשונה מאז 20 שנה.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים כי הופעתן של מספר כה גדול של אוניות מלחמה רוסיות בים התיכון (11 אוניות), ושהותן בו בתקופה כה ארוכה של 71 יום, מהווה אתגר נוסף לצי ה-6 האמריקני, שעד עתה שלט ביחד עם כוחות נאט"ו אחרים בים התיכון, ללא מתחרים. אולם השינוי האסטרטגי הדרמטי ביותר הוא עבור ישראל וחיל הים הישראלי. עצם העובדה, כי הצי הרוסי עומד לבקר רק בנמלים של מדינות ערביות, ולא יבקר בנמלים ישראליים, מדגישה את החלטתה של מוסקבה לפתח מחדש את הקשרים הצבאיים עם הערבים, ולחזק אותם צבאית, מול כוחה של ישראל.