רוסיה פתחה בתמרון בו מפציצים אסטרטגיים נושאי נשק גרעיני, ישגרו טילי שיוט לא הרחק מאלסקה. בתמרון יתורגל כל מערך כלי הנשק הגרעינים הרוסיים.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי במקביל, תגענה אוניות רוסיות נושאות נשק גרעיני לנמלי סוריה, ומשם תצאנה לשורה של תמרונים בים הקריבי, הנמצא בטווח שיגור טילים מארצות הברית. התרגיל אשר יימשך שבוע (מ-6 עד ה-12 לאוקטובר), יישא את השם 'יציבות Stability-2008. קשה שלא לעשות את ההשוואה המתבקשת כי בעוד וושינגטון עסוקה בסוף 2008 בייצוב- Stability, המערכת הפיננסית שלה, מוסקבה מציגה ומרעננת את שריריה הגרעיניים.
דובר חיל האוויר הרוסי קולונל ולדמיר דריק Col. Vladimir Drik, אמר כי בתרגיל ישתתפו
המפציצים האסטרטגיים הרוסיים Tu-160 Blackjack, ה- Tu-95MS Bear-H, והTu-22M3 Backfire, ולדבריו הם יישאו 'את כל החימוש שלהם, כולל טילי שיוט. ציטוט המקור: bombers will fly missions carrying the maximum combat payload and fire all the cruise missiles on board. הדובר הדגיש, כי התרגיל נועד לבחון, את הערכות האסטרטגית של הכוחות המזוינים הרוסיים, כולל מאגר הנשק הגרעיני שלהם. ציטוט המקור: the goal of practicing strategic deployment of the Armed Forces, including the nuclear triad.
מפקד חיל האוויר הרוסי לשעבר גנרל פיוטר דיינאקין General of the Army Pyotr Deynekin אמר, כי רוסיה ביצעה תרגיל גדול כזה, בו נורו טילי שיוט 'חיים' רק פעם אחת, ב-1984. המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי בירי טילי השיוט באזור הקוטב הצפוני, מפגינה מוסקבה 3 מסרים עיקריים.
1. רוסיה איננה חוששת יותר לבצע תרגילים צבאיים ימיים (בוונצואלה), ואוויריים (בקוטב הצפוני), בהם לוקחים חלק כלי נשק גרעיניים, מצפונה, ומדרומה של ארצות הברית. זהו אתגר רוסי ברור הטוען כלפי וושינגטון, כי ארצות הברית איבדה את מעמד המעצמה מס' 1 בעולם. טיעון זה הופיע השבוע בהבלטה בדברי פרשנים, ובכלי התקשורת הרוסיים,
2. בעוד העולם המערבי מנסה להתגבר על המשבר הכלכלי, רוסיה מספיק חזקה לא רק להתגבר על השפעותיו של המשבר הפיננסי, אלא גם יכולה להמשיך ולפתח את שרירה הצבאיים, ולהרחיב את שטחי השפעתה.
3. משלוח שייטת האוניות הרוסיות, בראשות סיירת הטילים הגרעינית 'פיטר הגדול', לנמלי הים התיכון, ובתוכם הנמלים הסוריים, (הקישו כאן לידיעה הבלעדית של המקורות הצבאיים של תיקדבקה שפורסמה לראשונה ב-1.10, על הגעת האוניות הרוסיות לים התיכון, ולסוריה.) נועד לאותת לבעלות בריתה של ארצות הברית בים התיכון, וביניהן ישראל, כי הן איבדו את השליטה הבלעדית שהייתה להן עד כה בים התיכון, ובייחוד במזרח הים התיכון. בחודש שעבר הודיעו הרוסים, כי הם איחדו את מפקדות הצי הרוסי בים השחור, ובים התיכון.
בהתפתחות נוספת, הופיע ביום ו' 3.10 במוסקבה, המזכיר של המועצה הלאומית לביטחון הרוסית ניקולאי פטרושאב Nikolai Patrushev, וטען, כי לרוסיה ישנן תביעות טריטוריאליות על 18 אחוז משטח הקוטב הצפוני. פטרושאב אמר, כי שטחים אלה נמצאים לאורך 20,000 ק"מ של גבולותיה הצפוניים של רוסיה. המקורות שלנו מציינים, כי דברים אלה נועדו לייצור את הרקע/הסיבה המדינית, למסעה בן החודש ימים מתחת למעטה הקרח של הקוטב, של הצוללת הגרעינית הרוסית Ryazan 'ריאזאן'. הצוללת הפליגה ב-1 לספטמבר מבסיסה בצפון רוסיה, והגיעה לבסיס בחצי האי קמצ'טקה Kamchatka, ביום ג' 30.9. עתה לאחר שרוסיה הפגינה את יכולתה הצבאית בשייט ארוך מתחת לקרח, הגיע הרגע להעלות את תביעותיה המדיניות. באותה שיטה עומדים הרוסים לנקוט, באוקיינוס השקט, באוקיינוס האטלנטי, ובים התיכון.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי בשלב זה אין לרוסים כוחות צבאיים לא אוויריים ולא ימיים המסוגלים להתמודד מול הכוחות הצבאיים של ארצות הברית, אולם למרות שנשיא רוסיה דימטרי מדבדב, אמר בשבוע שעבר, כי אין המודבר במלחמה קרה חדשה בין רוסיה לארצות הברית, צריך לשים לב יותר לצעדים הצבאים הרוסיים בשטח, מאשר לדברי המנהיגים במוסקבה.