רכבת אווירית של 70 מטוסי תובלה צבאיים פועלת מסביב לשעון וממשיכה להזרים אלפי חיילים רוסיים לקזחסטן, כבשו את נמל התעופה של העיר אלמטי שהוחזק על ידי המתקוממים

רכבת אווירית של 70 מטוסי תובלה צבאיים הפועלת מסביב לשעון המשיכה, ביום שישי 7.1, להזרים אלפי חיילים רוסיים לקזחסטן במאמץ של מוסקבה לדכא  את ההתקוממות נגד הנשיא קזחסטן טוקייאב President Kassym-Jomart Tokayev.
בתמונות שפורסמו נראות שיירות ארוכות של משאיות עמוסות בחיילים, ושיירות ארוכות של טנקים מחכים להיות מעומסים על מטוסי התובלה הרוסיים. המטוסים הם חלק מצי המטוסים העומד לרשותו של פיקוד התובלה הצבאי הרוסי, VTA—the military’s air transport command
גם מדינות אחרות המאוגדות בארגון ההגנה  הקולקטיבי הפרו-רוסי The Russian-led Collective Security Treaty Organization-שבראשו עומד נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, שולחות כוחות צבא לקזחסטן. בין המדינות ששלחו כוחות נמצאות גם אוזבקיסטן וסין. גם טורקיה שלחה עזרה צבאית לקזחסטן.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי הפעם האחרונה שצבא רוסיה הפעיל רכבת אווירית בהיקפים גדולים כאלה היתה לפני שבע שנים במחצית השנייה של שנת 2015 ותחילת 2016, כאשר כוחות צבא רוסיים הונחתו בסוריה במטרה להציל את שלטונו של נשיא סוריה בשאר אסד.
ביום חמישי 6.12, הכוחות הרוסיים היו צריכים לנהל קרב ולכבוש את נמל התעופה של העיר השנייה בגודלה בקזחסטן- אלמטי Almaty, כדי שיוכלו להמשיך להזרים לשם כוחות.
ביום שישי אמר נשיא  קזחסטן טוקייאב President Kassym-Jomart Tokayev, כי המרידה באלמטי,  בה השתתפו לדבריו 20,000 איש שהודרגו על ידי גורמים זרים, אותם כינה 'בנטידים' דוכאה, וכי הוא נתן הוראה לכוחות הצבא לירות במתקוממים ללא אזהרה על מנת להרוג, to shoot to kill without warning.  אולם סוכנויות ידיעות מערביות מדווחת ממרכז אלמטי, כי בעיר עדיין נשמעים חילופי אש כבדים.
הנשיא הוסיף ואמר, כי 3,000 מתקוממים נעצרו.
המרידה נגד השלטון בקזחסטן, בה יש כ-19 מיליון אזרחים, התחילה  באמצע השבוע כאשר הנשיא הכריז על עלייה במחירי הדלק, והתפשטה למספר ערים במדינה. אולם מאחר והשלטונות ניתקו את התקשורת האינטרנט במדינה, אין מידע מדויק לכמה ערים ואיזה המהומות התפשטו.
קזחסטן היא אחד מיצואניות הנפט  הגדולות בעולם, והיא היצואנית העיקרית בעולם של אורניום. כתוצאה מההתקוממות מחירי הנפט והאורניום בשווקים הבינלאומיים עלו.
קזחסטן היא גם המדינה החמישית בעולם העוסקת בהפקת מטבע הביטקון bitcoin mining. מאחר ורשת האינטרנט במדינה נותקה, אי אפשר לדעת מה מצבו של הביטקון, דבר שהביא לירידת ערכו בשווקי המטבע הבינלאומיים.  

Print Friendly, PDF & Email