רעידת אדמה בצמרת צה"ל. ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון החליטו שלא להאריך את כהונת הרמטכ"ל גבי אשכנזי בשנה חמישית. המועמד שלהם לתפקיד הוא אלוף פיקוד דרום האלוף יואב גלנט
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: 'הסוד הגלוי' של הצמרת הצבאית הישראלית, אשר לא היה ידוע עד יום ג' 6.4 בערב לציבור הישראלי, פרץ החוצה, כאשר ראש הממשלה בנימין נתניהו, ושר הביטחון אהוד ברק החליטו לאחר מספר התייעצויות ביניהם, לא לאפשר לרמטכ"ל רב אלוף גבי אשכנזי להאריך את שירותו בתפקיד מעבר ל-4 שנים המסתיימות בחודש פברואר 2011. המקורות הצבאיים שלנו מוסרים כי ראש הממשלה, ובייחוד שר הביטחון אינם מרוצים ממה הוגדר 'יכולותיו המבצעיות של הרמטכ"ל'.
במושג זה התכוונו ראש הממשלה ושר הביטחון לביקורת הסמויה שנמתחה גם בחוגים צבאיים, לפיה הדרג המדיני מכירים בכישרונותיו הצבאיים של הרמטכ"ל אשכנזי אולם מאז שמונה לתפקידו בתחילת 2007, ניכר בו כי הוא מעדיף את התיאוריה הצבאית על פני טקטיקות מבצעיות המתבצעות בשטח.
דעתו זו של שר הביטחון אהוד ברק התחזקה עוד יותר בשנה האחרונה, 2009, בעת מבצע 'עופרת יצוקה' ברצועת עזה, אז אשכנזי כמעט ולא התערב בניהול המלחמה, וניהול היומיומי של המלחמה עבר למעשה לידיו של שר הביטחון ברק.
מקורבים ותומכים של רב אלוף אשכנזי אומרים, כי לטענות אלה אין כל יסוד, וכי ברק הוא שהשתלט על המלחמה בעזה ועשה בה כרצונו, לא רק כאשר הוא מתעלם מהרמטכ"ל, אלא גם מראש הממשלה דאז אהוד אולמרט.
אולם המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי לפרשת היחסים העכורים בצמרת הצבאית והמדינית (אולמרט-ברק), בזמן מלחמת 'עופרת יצוקה', היו השלכות ברורות על ההחלטה שהתקבלה עכשיו שלא להאריך את כהונתו של אשכנזי. שר הביטחון ברק התרשם אז במיוחד מהביצועים, ההחלטות, והדרך בה ניהל אלוף פיקוד דרום האלוף יואב גלנט את המלחמה. ההחלטה של אשכנזי לחסום את דרכו של גלנט לתפקיד הרמטכ"ל על ידי זה שהחליט לא למנותו להיות סגן הרמטכ"ל, הדליקה מספר מנורות אדומות גם אצל ראש הממשלה נתניהו וגם אצל שר הביטחון אהוד ברק, אשר החליטו כי צה"ל צריך דווקא שתקופה זו של עימות מתקרב עם איראן, ועם כמה מבעלות הברית שלה במזרח התיכון, רמטכ"ל מבצעי, ולא רמטכ"ל המייצג גישה יותר דיפלומטית מאשר פיקודית בשטח.
ביום ג' בלילה, פרסם רב אלוף גבי אשכנזי את ההודעה הבאה: לא פניתי לראש הממשלה, לשר הביטחון או לכל גורם אחר בבקשה לכהן שנה חמישית בתפקידי. אני סבור שההחלטה שהתקבלה על ידי הממשלה פה אחד עם כניסתי לתפקיד הרמטכ"ל ושהעמידה את כהונת הרמטכ"ל על ארבע שנים מראש, היא נכונה וראויה, אמר הרמטכ"ל . לפנינו בעיות ביטחון מורכבות ואתגרים לא פשוטים קרובים ורחוקים אשר מחייבים את כולנו להתרכז בעיקר וכך נעשה. מההודעה משתמע עומק הפגיעה שהרמטכ"ל נפגע מהדרך בה שר הביטחון נוהג כלפיו, התנהגות המעמידה את המשך מילוי תפקידו בפני קשיים רבים.