רעידת אדמה מודיעינית במזרח התיכון.
מיוחד למקורות המודיעיניים של תיקדבקה: יש מכנה המשותף לכל הפרסומים הישראלים והמצרים על פעילות הריגול ששירותי המודיעין שלהם חשפו הוא איראן. והגרעין. כיצד קרה שביום אחד, ביום ג' 17.4, פרסם השב"כ הישראלי על מעצרו של צעיר ישראלי, שנסע לאיראן והסכים לקבל סכומי כסף כדי להתחיל לעבוד עבור המודיעין האיראני, ומיד לאחר מכן קיים בקהיר הישאם בדאווי, ראש מחלקת התיקים הביטחוניים בפרקליטות המצרית מסיבת עיתונאים בה הודיע, כי מהנדס הגרעין המצרי מוחמד ג'אבר, בן 35 העובד בכור המחקר הגרעיני המצרי באינשאס נעצר באשמת ריגול למען ישראל. לכך צריך להוסיף כמובן את הודעתו של ח"כ עזמי בשארה, מנהיג בל"ד מיום א' 15.4, לפיה הוא חשוד בריגול למען חיזבאללה ('האוייב' לפי הגדרתו) בזמן המלחמה בקיץ, ולכן הוא נמלט מישראל. במילים אחרות, מעל פני השטח מתרחשת במזרח התיכון רעידת אדמה מודיעינית. ואם סימניה של רעידה אדמה מודיעינית פורצים אל פני השטח, בזמן ששר הגנה האמריקני רוברט גייטס, מבקר במזרח התיכון, בירדן, ישראל, ומצרים, צריך ואפשר להניח כי בעומקים הנסתרים של הלברינט המודיעיני המזרח תיכוני מתחוללת רעידת אדמה בעלת עוצמה של 8 עד 8.5 דרגות, עליה איננו יודעים דבר. ישנם חוגים מערביים מודיעיניים הטוענים כי כל התפתחויות אלה קשורות ישירות למידע שמוסר לחוקריו המערביים הגנרל האיראני עלי ראזה אשקרי Ali Reza Asgari, שערק או נחטף בחודש פברואר באיסטנבול.
חוגים אלה מדווחים כי הפרסומים כי הגנרל האיראני היה קשור עם פעולת משמרות המהפכה האיראניים עם חיזבאללה בשנות ה-80, הם נכונים, אך נועדו להטעות, ולהסתיר את התפקיד בהווה שהיה לגנרל האיראני עד להיעלמותו, ממונה על רשתות הריגול האיראניות הפועלות במזרח התיכון.
אם הדברים נכונים, אנו צפויים בימים או בשבועות הקרובים לשורה של מעצרים נוספים, שיהיו הרבה יותר דרמטיים מאלה המתגלים לעינינו כיום.
3 מסקנות נוספות אפשר וצריך להסיק 'מהרעידות המודיעיניות' הגלויות.
1. הולך ומתקרב הרגע בו ישראל תכריז על איראן כעל מדינת אויב, דבר אותו היא נמנעה מלעשות בעקביות במשך 28 שנים מאז התרחשה בטהרן המהפכה החומיניסטית ב-1979. השב"כ הישראלי איננו צריך לפרסם פרשיות ריגול איראניות, כדי להפסיק את תנועת הישראלים המותרת כיום לטהרן. יש לארגון זה דרכים אחרות למנוע זה. השב"כ גם איננו מפרסם ידיעות כאלה, מבלי שהדרג המדיני מודע לתוכנן. לכן מה שהתרחש ביום ג' 17.4, עם פרסום שפע המידע על פעילותם של סוכנים איראנים באיסטנבול, העיר ממנה נעלם הגנרל האיראני עלי ראזה אשקרי, היא הכנת הרקע המתאים לצעד מדיני-צבאי-מודיעיני גדול הרבה יותר. עם התקרבות הקיץ, החליטו הדרגים המדיניים בירושלים שלא לחזור על הטעות אותה עשו ביולי ואוגוסט 2006, בעת שלא הכריזו על המלחמה בלבנון כעל מלחמה, ועל חיזבאללה כאויב. עתה הוחלט בירושלים להקדים את ההתרחשויות העומדות בפתח ולהכריז על איראן כארץ אויב.
עד אז, צריך כבר עכשיו להתחיל ולמנוע את נסיעתם של ישראלים לאיראן, בעיקר כדי למנוע אפשרות, שבעת התחלת פעילות צבאית במזרח התיכון הקשורה באיראן או בעלי בריתה, בייחוד חיזבאללה, או אפילו לפניהן, ישהו בערים האיראניות אזרחים ישראליים אשר יכולים להילקח כשבויים או בני ערובה.
למדיניות כזו תהיינה מיד שתי תוצאות מיידיות.
א. עליית המתיחות המזרח תיכונית.
ב. החמרת מצבם של יהודי איראן. עכשיו זו רק שאלה של זמן עד אשר האיראנים יגלו 'לפתע' רשתות ריגול ישראליות הפועלות בתוך איראן.
2. המזרח התיכון כבר נמצא בעיצומו של מרוץ חימוש גרעיני. אין זה סוד כי בוועידת הפסגה הערבית בריאד בסוף מרס, החליטו ראשי המדינות הערביות, ביוזמתה ובדחיפתה של סעודיה, (וזו הייתה ההחלטה העיקרית של הוועידה, ולא אימוץ יוזמת השלום הסעודית.) לאחד את התוכניות הגרעיניות שיש לכל אחת ממדינות ערב, לתוכנית גרעינית אחידה, שבסופה תיתן בידיהן את האופציה הגרעינית הערבית, מול האופציה הגרעינית האיראנית. במצב כזה, אמצעי הביטחון מסביב לתוכניות הגרעיניות הערביות מהודקים, כאשר כל אחת מהן הופכת להיות ייעד מודיעיני, לא רק של ישראל, אלא של גורמים מודיעיניים אחרים. אין ספק כי הפרסום המצרי על רשת הריגול הישראלית שפעלה ממרכז בהונג-קונג ובה היו מעורבים אזרח אירלנדי ויפני שהטילו עליו להחדיר למחשבי תוכנית הגרעינית המצרית תוכנת ריגול ישראלית, נועדה להזהיר את המצרים שלא לשתף פעולה עם שירותי המודיעיניים הישראלי. בדיוק כפי שהפרסום של השב"כ על ישראלים המגויסים על ידי המודיעין האיראני, נועדה להרתיע ישראלים מלבצע מהלכים כאלה.
3. כל הפרשיות האלה מראות, כי שני הנושאים אשר בהם אנו שקועים ומבזבזים אנרגיות רבות כל כך, הפלסטינים והסורים, הם נושאים שוליים בלבד, ליד שני הנושאים המרכזיים: איראן, והגרעין.