יו"ר לשכת עורכי הדין אפי נווה שוחרר לשבוע מעצר בית מוחלט. החקירה רק בתחילתה. בהמשך צפויים מעצרים נוספים

בית המשפט השלום בתל-אביב אליו הובא, ביום ד'  בערב 16.1, יו"ר לשכת עורכי הדין, אפי נוה, שנחשב לחשוד המרכזי בפרשת שוחד מיני במינוי שופטים, החליט לשחררו למעצר בית מוחלט למשך שבוע ולהרחיקו מלשכת עורכי הדין למשך חודש.
שאר שתי החשודות שנחקרו במקביל, אחת מהן שופטת ואחת עורכת דין, שוחררו למעצר בית לאחר החקירה, כאשר במקרה של השופטת היא הושעתה בינתיים מעבודתה.
התובע המשטרתי רמז בבית המשפט, כי החקירה עומדת להסתעף ובקרוב ייחקרו אנשים נוספים.
קודם לכן דיווחנו תחת הכותרת:  'שוחד מיני במינוי שופטים. יוזמנו לחקירה  השרים שקד וכחלון, נשיאת בית המשפט העליון חיות, וכל חברי הוועדה למינוי שופטים'.


צורת תיאור החשדות בגללן נעצרו ביום ד' בבוקר 16.1, כמה דמויות מרכזיות במערכת המשפט הישראלית, היא דוגמא טובה מאוד למתרחש בישראל בימים אלה.
הצמרת המשפטית הישראלית מתוארת כמי שאחוזה דאגה ממה שמכונה 'חרושת השמועות שיש בה הרבה דיסאינפורמציה'.  יכול מאוד להיות שישנם פרסומים כאלה, למרות ששלושה בתי משפט הוציאו צו איסור פרסום על הפרשה. 
אולם כרגיל המערכות האלה פועלות לפי חוקים מיושנים משלהם.

כל מי שרוצה לקרוא את הפרטים המלאים על הפרשה הזו יכול  היה למצוא אותם בעיתונות היהודית בארצות הברית, בייחוד באזורי לוס אנג'לס, ומאיימי.  פרסום אחד שהתפרסם ביום ג' 15.1, מביא פרטים פחות או יותר מלאים על הפרשיות ונוקב בשמות המעורבים בהן.

אם רק אחוזים מעטים ממה שמתפרסם בארצות הברית הוא נכון, מדובר, כפי שתיקדבקה כתב כבר לפני יומיים ( להלן הקישור)  בפרשה שתחולל לא רק רעידת אדמה משפטית כפי שמדווח בימים האחרונים, אלא שכל מערכת המשפט תעמוד בפני מצב, בו היא תאבד את תמיכתם של חלקים בציבור הישראלי שעדיין מאמינים בה, והיא תהפוך לנושא מרכזי במערכת הבחירות.
מדובר בפרשה שהחשדות הכלולות בה הן, מאונס ועד שוחד, מאלימות פיזית, מינית, כספית, מוסרית, המבוצעת על ידי מנהיגות מאפיונרית של אנשים מסוימים שעסקו או היו קשורים במינוי שופטים, והיו כביכול צריכים לשמש דוגמא לציבור כולו.  
כבר כתבנו, כי אם הפרשה תגיע לפרסום יוזמנו לחקירה או למתן עדות בה אישים בכירים ביותר בישראל אשר אינם מעורבים ישירות בפרשה.
מאוחר יותר, ביום שלישי, פרסמה המשטרה, כי מתנהלת חקירה בחשד לביצוע עבירות מתחום טוהר המידות בקשר למינוי שופטים. במסגרת זאת נחקר חשד למתן שוחד מיני.
עצם העובדה שביום ד', הוזכרו לראשונה שמותיהם של נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות, שר המשפטים איילת שקד, ושר האוצר משה כחלון, ככאלה שיוזמנו לחקירה, במסגרת תפקידם בוועדה למינוי שופטים, כבר מעידה על קצה הקרחון של רעידת האדמה הזו.
כמו כן יוזמנו לחקירה כל חברי הוועדה למינוי שופטים. מדובר בשופטי בית המשפט העליון חנן מלצר , שהוא גם יושב ראש וועדת הבחירות המרכזית, השופט ניל הנדל, חברת הלשכה אילנה סקר, ח"כ רוברט אילטוב וח"כ נורית קורן.
עד כמה שידוע בשלב זה אף אחד מאישים אלה, לא היה מעורב ישירות בפרשה, אולם אפשר וצריך להניח, כי השאלה הראשונה שהם ישאלו בחקירתם תהייה, כיצד הם לא ראו, שמעו, הבחינו במתרחש? האם כושר השיפוט האישי שלהם הוא כל כך לקוי, שהם לא הבחינו במה שמתרחש מסביבם, למרות שהשמועות על המתרחש כבר מסתובבת בחלקים מסוימים בחברה הישראלית, כולל כאלה הקשורים במערכת המשפטית, לא מספר שבועות וחודשים אלא מספר שנים.
לאחר שעדותם תימסר, תעלה השאלה כיצד הם התעלמו מהידיעות, וכיצד הם שיתפו פעולה, ושוב מבלי שהם היו מעורבים אישית בפרשות אלה, עם החשודים שנעצרו ביום ד', וכאלה שעוד עומדים להיעצר.
כבר עכשיו ברור, כי באם החקירה תתפתח לידי כתבי אישום, מדובר בזעזוע הגדול ביותר שעבר אי פעם על המערכת המשפטית הישראלית.  זו תהייה פגיעה אנושה במערכת זו.
לכך כמובן ישנן השלכות נרחבות על המערכת הפוליטית.

Print Friendly, PDF & Email