שושלת עלי חמנאי בדרך לשלטון באיראן. המערב וישראל שותקים על הדיכוי, וגם על מעורבות איראן בסוריה
המקורות האיראנים של תיקדבקה מוסרים, כי ברגע האחרון החליט בשבוע שעבר מנהיג איראן האייטוללה עלי חמנאי, לרכז את המאמצים, כדי להביא ב-14 ליוני לבחירתו של גולאם חדאד-עדאל Gholam Ali Haddad-Adel בן ה-68, לתפקיד נשיא איראן. אין זאת אומרת כי זו תהייה התוצאה הסופית של הבחירות, אבל חמנאי מקווה שכן. כדי להבטיח את התוצאה בה הוא רוצה, הפקיד חמנאי את ניהול הבחירות ואת הבטחת התוצאה בידי שני אנשי המודיעין הבכירים ביותר של איראן.
הראשון הוא שר המודיעין האיראני היידר מוסלאחי Heydar Moslehi, הידוע באיבתו האישית לנשיא היוצא אחמדינז'אד ולאנשיו, ואת עלי פאלאחיין Ali Fallahian, הנחשב לאיש הצללים המרכזי בשירותי המודיעין האיראניים, גם בגלל מומחיותו בחיסול של מתנגדי המשטר, בעבר וכיום, וגם בגלל קרבתו האישית לחמנאי.
לגבי מועמדותם של היועץ לביטחון לאומי וראש צוות המשא הגרעיני האיראני סעיד ג'אלילי Saeed Jalili. שרק בשבוע שעבר סיכויו להיבחר נראו גבוהים, ומי שהיה שר החוץ האיראני וכיום יועצו הראשי של חמנאי לנושאי חוץ עלי אכבר וואליטי Ali Akbar Velayati, הוחלט בלשכת חמנאי, כי אלה ישמשו בתפקיד מושכי קולות עבור חדאד-עדאל Haddad-Adel, וכי הם לא ייבחרו לתפקיד הנשיא.
אין ספק כי המהלך של פסילתם של האשמי ראפסאנג'ני Akbar Hashemi Rafsanjani, ושל אספנדייר רחים משאהי Esfandyar Rahim Mashee, המועמד המעודף על אחמדינז'אד, שהתקבל בטהרן כמעשה תעוזה מדינית יוצאת דופן של חמנאי, עבר בשלום.
מלבד מחאה אמריקנית רפה על כי נפסלו מאות מעומדים שניסו לרוצץ לנשיאות, ועל כך כי רק שמונה איש יתמודדו בבחירות, כאשר כולם מלבד אחד הם נאמניו של חמנאי, הצליח מנהיג איראן לכפות את רצונו על המנגנונים הפוליטיים של המשטר ללא כל התנגדות מעשית או מילולית. ביום שלישי 21.5 בערב, כשמועצת שומרי החוקה עמדה לפרסם את שמותיהם של האישים שמועמדותם הוכרזה ככשרה, פרס המשטר יחידות רבות של משמרות המהפכה ברחבי טהרן ונקודות אסטרטגיות. ביום ד' 22.5 בבוקר נוכחותם הייתה כבר בולטת פחות, בסוף השבוע האחרון היחידות נעלמו לגמרי מרחובות טהרן, אבל הן נמצאות בכוננות מלאה שתמשך לפי ההוראות שניתנו להן גם בימים הבאים.
להחלטתו של חמנאי כי חדאד-עדאל יהיה המועמד המועדף לנשיאות, יש גם משמעות מרכזית נוספת. בצעד זה מייסד מנהיג איראן את שלשלת חמנאי באיראן.
בתו נשואה לבנו המקורב של חמנאי מוג'טאבה חמנאי Mojtaba Khamenei. מינויו ובוודאי בחירתו מהווים איתות ברור, כי בבחירות הבאות לנשיאות ב-2017 מוג'טאבה חמנאי יהיה המועמד לנשיאות, וכי בחירתו של חדאד-עדאל, נועדה להעביר את השלטון לידי בנו של חמנאי בצורה הדרגתית.
שלשלות שלטון משפחתיות הן דבר שכיח באיראן. גם אחמדינז'אד דחף את רחים משאהי Esfandyar Rahim Mashee, בעיקר משום משמדובר בבן משפחה לאחר ששבתו התחתנה עם בנו של אחמדינז'אד כבר ב-2008. התוכנית המקורית של אחמדינז'אד הייתה להביא לבחירתו של משאהי לנשיא, כדי שהוא עצמו יוכל להציג עוד פעם ב-2017 את מעומדותו. אולם חמנאי חסם דרך זו לפניו.
בימים האחרונים נפוצו ההערכות בטהרן כי אחמדינז'אד עומד להדיח מתפקידו את שר הפנים מוסטפה נג'אר Mostafa Mohammad Najjar שר הפנים, כדי לחבל בקיום הבחירות. הופצו גם ידיעות, כי חמנאי העביר מסר לנשיא שאם לא יישב בשקט יישלח למאסר בית או אפילו 'יהרג בתאונת דרכים מקרית'.
אחד הסימנים הבולטים ביותר כי מודבר במועמד שישמש כנשיא מעבר, היא העובדה של חדאד-עדאל Gholam Ali Haddad-Adel, אין שום ניסיון בניהול ענייני מדינה, ובייחוד בפתרון המשברים הכלכליים שבפניהם איראן עומדת. המדובר בפוליטיקאי הרואה בעצמו פילוסוף-משורר, העוסק כיום בעיקר בנושאים אקדמיים ותרבותיים.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי מלבד שארה''ב והמערב שותקים על כל תהליך זה באיראן, הם, וגם ישראל ממשיכים להתעלם מהחלטות מועצת הביטחון של האו''ם. כל החלטות הסנקציות שפרסמה מועצת הביטחון לא רק אוסרות על איראן לשלוח יחידות צבאיות, ציוד צבאי, או עזרה צבאית מחוץ לגבולותיה, אלא קובעות כי במקרה שאיראן תפר סעיפים אלה, כפי שטהרן מפרה אותם בסוריה, ינקטו נגדה צעדים. בינתיים לא ננקטו נגדה שום צעדים.