שירותי המודיעין במצרים פתחו במעצרים בניסיון לדכא את ההפגנות
שירותי המודיעין והביטחון המצריים פתחו ביום ד' 26.1, בגל מעצרים גדול בקהיר ובערים מרכזיות אחרות במצרים, כולל אלכסנדריה וסואץ, בניסיון לעצור את חידוש ההפגנות והמהומות נגד משטרו של הנשיא חוסני מובראק. השלטונות מדווחים על כ-500 עצורים, בעוד המקורות המזרח תיכוניים של תיקדבקה מדווחים על יותר מ-1,000 עצורים, ביניהם עיתונאים רבים. הממשלה גם חסמה את הגישה של משתמשי האינטרנט במצרים לרשתות החברתיות 'טוויטר' ו'פייסבוק'.
למרות המאמץ הגדול של הממשלה וכוחות הביטחון המצריים להביא לסיומן את ההפגנות נגד מובראק, ולאחר שביום ד' בבוקר פורסם צוו האוסר על קיום הפגנות, או פעולות מחאה כלשהן נגד המשטר, חודשו בערב ההפגנות בקהיר ובעיר סואץ. כתבי חוץ מדווחים מקהיר כי מאות מפגינים התאספו מול בנין האיגוד המקצועי של העיתונאים המצריים במרכז קהיר, והתנגשו שם עם כוחות המשטרה. נמסר גם על התנגשויות עם מפגינים באזור קומפלקס בתי המשפט המצריים בעיר. בעיר סואץ נאספו מפגינים סביב חדר המתים ודרשו להעביר לידים את גופתו של מפגין שנהרג במהומות בעיר ביום ג'. כוחות הביטחון ניסו לפזר את ההפגנה בזרנוקי מים ובגז מדמיע.
מי שהיה ראש הוועדה לאנרגיה גרעינית שליד האו''ם ד''ר אל ברדעיי, ואשר הודיע כי הוא שוקל להתמודד בבחירות הבאות לנשיאות, קרא ביום ד' להמונים המצריים לצאת לרחובות ולהפגין נגד משטרו של מובראק.
קודם לכן ביום ד' בבוקר מסרו מקורות בקהיר כי בנו של מובראק, גאמל מובראק Gamal Mubarak, שעמד להיות יורשו ברח ביום ג' 25.1 עם כל משפחתו ללונדון, כאשר הוא יוצא בחשאי דרך נמל התעופה הצבאי במערב קהיר. אם ידיעה זו המתפרסמת באתרי אינטרנט מצריים וערביים ומתפשטת בשעות האחרונות בכלי התקשורת המערביים נכונה, הרי שנתגלו בקיעים עמוקים במשטרו של הנשיא חוסני מובראק בן ה-82, ובניגוד להערכות במערב ובישראל יש סכנה ממשית להמשך קיומו של המשטר הנוכחי במצרים.
מעודדים מיציאתם לרחוב ביום ג' של עשרות אלפי מצרים, ולפי כמה מקורות של מאות אלפי מצרים, כדי להשתתף בהפגנות, קוראים ארגוני האופוזיציה ביום ד' 26.1 להמונים לצאת היום שוב להפגנות נגד שלטון מובארק.
בריחתו של בנו של מובראק ומשפחתו, מצביעים על כך כי כל פעולותיו בשנתיים האחרונות של הנשיא חוסני מובראק, לגבי המצב הפנימי במצרים ובעולם הערבי היו איטיות מוטעות. מובראק, למרות מצב בריאותו הרופף, מהסס כבר כמה שנים לא רק לאפשר לבנו גאמל לרשת אותו, ובכך ליצור העברה מסודרת של השלטון, אלא שבשנה האחרונה הוא אף חסם את דרכו לעשות כמה פעולות הכנה מקדימות.
כמו כן בבחירות האחרונות בחודש דצמבר 2010 לפרלמנט, חסמו שירותי המודיעין המצריים בראשותו של שר המודיעין עומר סולימן את כל הדרכים לפני אנשי מפלגות האופוזיציה להיבחר. צעדי דיכוי ורדיפה אלה, ומהפכת הרחוב בתוניס, הם שהוציאו בסופו של דבר את מפלגות האופוזיציה המצריות לרחוב.
ביום ג' 25.1 דיווחו המקורות של תיקדבקה:
מעודדים מיציאתם לרחוב ביום ג' של עשרות אלפי מצרים, ולפי כמה מקורות של מאות אלפי מצרים, כדי להשתתף בהפגנות, קוראים ארגוני האופוזיציה ביום ד' 26.1 להמונים לצאת היום שוב להפגנות נגד שלטון מובארק. התפתחות דרמטית הקהיר: בנו של מובראק, ג'מאל מובראק Gamal Mubarak, שעמד להיות יורשו ברח ביום ג' 25.1 עם כל משפחתו ללונדון, כאשר הוא יוצא בחשאי דרך נמל התעופה הצבאי במערב קהיר. אם ידיעה זו המתפרסמת באתרי אינטרנט מצריים וערביים ומתפשטת בשעות האחרונות כלי התקשורת המערביים נכונה, הרי שנתגלו בקיעים עמוקים במשטרו של הנשיא חוסני מובראק בן ה-82, ובניגוד להערכות במערב ובישראל יש סכנה ממשית להמשך קיומו של המשטר הנוכחי במצרים.
למעלה מ-100,000 מצרים השתתפו ביום ג' 25.1, בעריה המרכזיות של מצרים בהפגנות ללא תקדים נגד משטרו של הנשיא חוסני מובראק, כאשר המפגינים דורשים ממובראק להתפטר. 'מובראק רד' צעקו המפגינים. עד כה נמסר בקהיר כי מספר ההרוגים בהפגנות הוא שלושה, שני מפגינים ושוטר, אולם המקורות של תיקדבקה מוסרים כי מספר ההרוגים הוא גבוה יותר. כמו כן השלטונות אינם מוסרים את מספר הפצועים בהפגנות שנערכו ברחבי מצרים. המקורות שלנו מוסרים כי מדובר לפחות ב-150 פצועים.
השלטונות מנסים גם להפחית מעוצמת ההפגנות וממספר המשתתפים בהן, ובשעות האחרונות נמסר כי הם מנסים לארגן ביום ד' 26.1 הפגנות נגד של תומכי מובראק. התנגשות בין שני מחנות המפגינים יכולה לגרום במצרים לזעזועים נוספים.
הפגנה הגדולה ביותר נערכה ביום ב' בקהיר, בכיכר א-תאחריר 'השחרור' במרכז העיר, שם השתתפו לפחות 30,000 מפגינים. שלטונות מצרים הודיעו על השתתפותם רק של 10,000 איש בהפגנה בקהיר.
ההפגנה השנייה בגודלה הייתה לפי המקורות שלנו באלכסנדריה, שם השתתפו בהפגנה למעלה מ-20,000 איש. הפגנות גדולות היו גם בערים אסואן בדרום הדלתא, ואיסמעיליה שלגדות תעלת סואץ. אין ספק כי משטר מובראק ושירותי הביטחון המצריים לא היו מוכנים לכך כי ההפגנות תמשוכנה מספר גדול כזה של מפגינים, ותערכנה במספר כה גדול של ערים מצריות מרכזיות, לאחר שביום ב' בלילה הם פרסמו איום לפיו כל מי שישתף בהפגנות ייעצר מיד.
אולם כוחות הביטחון המצריים לא מימשו את האיום שלהם, ועובדה זו הוציאה לרחובות הערים המצריות עשרות אלפים של מפגינים נוספים.
את הטעות הטקטית הקשה ביותר ביצעו כוחות הביטחון המצריים בכיכר א-תאחריר בקהיר. תחילה אפשרה המשטרה למפגינים להשמיע את מחאתם בשקט, אולם לאחר שכמה מאות מפגינים הצליחו לפרוץ את שרשרות השוטרים ואנשי הביטחון והחלו רצים לעבר בנין הפרלמנט המצרי כדי להשתלט עליו, קבלו כוחות הביטחון המצריים הוראה להשתמש בכדורי גומי, רימוני הלם, וגד מדמיע. עד מהרה התפתח בכיכר מאבק אלים בין עשרות המפגינים והמשטרה, כמוהו לא נראה במצרים ב-34 השנים האחרונות מאז 'מהומות הלחם' שהתרחשו ב-1977 בעת שלטונו של הנשיא אנוואר סאדאת, שהעלה את המחירים המסובסדים של הלחם במאות אחוזים. סאדאת נאלץ לסגת אז מהעלאת המחירים.
ביום ג' בלילה לקראת חצות נשארו בכיכר המרכזית של הבירה המצרית לפחות 15,000 מפגינים, אשר הבטיחו לא לעזוב את המקום ולהישאר בו במשך כל הלילה במחאה על הכוח הרב שכוחות הביטחון הפעילו נגדם. המקורות של תיקדבקה מוסרים כי כוונתם של המפגינים היא להמשיך בהפגנות גם במשך יום ד' 26.1, בתקווה כי המונים נוספים יצטרפו אליהם. בשלב זה משתתפים בהפגנות כל גורמי האופוזיציה החילונית במצרים, כאשר המפלגות המוסלמיות, ובייחוד האחים המוסלמיים המצריים הוציאו הוראה לאנשיהם שלא לקחת חלק בהפגנות. אולם באם ההפגנות תלכנה ותתרחבנה, קיימת אפשרות כי הוראה זו תשונה. הצטרפותם של האחים המוסלמיים להפגנות במצרים, תהייה התפתחות מסוכנת ביותר למשטרו של הנשיא מובראק.
ההפגנות האלימות במצרים, המהומות והמהפך הפוליטי שהתרחשו ביום ג' בלבנון, שם הוטל על נציג איראן וחיזבאללה נאג'יב מוקטאי להרכיב ממשלה, והמשכן של ההפגנות נגד המשטרים בתוניס, וירדן, יצרו מצב במזרח התיכון ללא תקדים בו הרחוב הערבי יוצא להפגין נגד השלטון, כאשר הוא איננו חושש להתנגש עם כוחות הביטחון.