שלושה מהנדסי טילים איראנים מלבנון, הצליחו לחדור לעזה בזהות בדויה ודרכונים מזויפים
הרמטכ"ל רב אלוף בני גנץ אמר ביום א' 25.11 בדבר חימוש החמס בידי איראן, בעת שדיבר עם מתגייסים לחיל השריון בבקו''מ, כי ישראל תעשה כל מאמץ שיידרש כדי לשבש את המהלך. אולם המקורות המודיעיניים של תיקדבקה מדווחים, כי כמה שעות קודם לכן, בשבת 24.11, הצליחו שלושה מהנדסי טילים איראנים שהיו מוצבים בלבנון, לחדור לעזה בזהות בדויה ודרכונים מזויפים, וכי עוד שלושה מומחים איראנים נוספים נמצאים בדרך לשם.
מהנדסי טילים אלה הגיעו לעזה דרך סיני בהדרכת בדווים הפועלים בשרות איראן, במסגרת רשתות הברחות הנשק, ויודעים היטב איך לחמוק ממעקב גורמי בטחון מצריים.
השלושה הוכנסו לתוך עזה דרך אחת המנהרות שנפגעה במבצע 'עמוד ענן', אבל כבר שופצה וחזרה לפעילות מלאה. אלה הם אנשי הצבא האיראנים הראשונים המגיעים לרצועה, 72 שעות בלבד לאחר שהוכרזה הפסקת האש במלחמה.
על המומחים האיראנים הוטל ללמוד היטב את תפקוד טילי פאג'ר 3 ו-5, שנורו על מטרות בישראל במהלך המלחמה, לבדוק את כיוון הירי, סוג המשגרים המאולתרים, דרך כיול הכלים ומידת הדיוק בפגיעה למטרה.
כמו כן הוטל על מומחי הטילים האיראניים, לעזור לחמס ולג'יאהד האיסלמי לשדרג את מערכות הירי האוטומטיות של טילי 'הגראד', במטרה שיוכלו לחדור את חומת ההגנה של מערכת היירוט 'כיפת ברזל'.
ניסיון ראשון, שהצליח בחלקו לחדור את מערכת 'כיפת ברזל' נערך ביום השביעי של המלחמה, ויום אחד לפני הפסקת האש, ביום ג' 20.11, כאשר על באר שבוע נורה מטח אחד של 16 טילי 'גראד'.
מערכת 'כיפת ברזל' הצליחה ליירט 8 טילים שעמדו לפגוע בעיר, אולם 4 טילי 'גראד' הצליחו לחדור את המערכת היירוט והתפוצצו בעיר. 4 טילים אחרים התפוצצו בשטחים ריקים בסביבות העיר. מיד לאחר מכן, נורו על באר שבע בהפסקות קצרות של כמה דקות בין מטח ומטח, עוד 14 טילי 'גראד', ביחד 30 טילים תוך פחות משעתיים.
הירי הזה נועד לבחון באיזה מהירות מצליחים לוחמי 'כיפת ברזל' להטעין את המשגרים, וגם לתת לחמס ולג'יהאד האיסלמי מידע כמה משגרים ישנם בסוללה של 'כיפת ברזל'-מידע שצה''ל שומר בסוד כמוס.
המסקנה של משגרי הטילים מהרצועה מהירי הייתה, כי ככל שמטחי הטילים יהיו גדולים יותר, כך יגדלו הסיכויים שלהם לחדור את מערכת היירוט. במלחמה הפעילו הפלסטינים סוללות ת-קרקעיות של טילי 'גראד', ששיגרו בו זמנית 6 עד 8 טילים.
מהנדסי הטילים האיראניים שהגיעו לרצועה, הם חלק מצוות מומחי טילים איראנים המוצבים ביחידות הטילים של חיזבאללה בלבנון, ותפקידם לתחזק את מאגרי טילים שנשלחו מאיראן, ולאמן את אנשי חזבאללה בשיגורם. עקב שהותם בלבנון הם למדו ערבית ויכולים לתקשר בקלות עם משגרי הטילים של החמס והג'יהאד בתוך עזה.