שליט מצרים יצמח ממפקדי הדוויזיות בשטח. הצבא הזרים תגבורת לגבול מצרים-עזה-ישראל
שר הביטחון אהוד ברק דיבר במוצאי שבת 12.2 עם שר ההגנה המצרי וראש הכת הצבאית המצרים פילדמרשל מוחמד טאנטווי, והודה לו על כך שהורה להעביר בשבת בבוקר כוחות צבא מצריים לגבול מצרים עזה ולצפון סיני. זו הייתה הפעם השנייה ב-3 השבועות האחרונים שישראל הסכימה להעברת כוחות צבא מצריים לתוך סיני בניגוד לחוזה השלום בין שתי המדינות. זו הייתה הפעם הראשונה שישראל הסכימה להצבת הכוח הזה קרוב מאוד לגבול ישראל-מצרים. המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסרים כי לצפון סיני הובאו כשני גדודים מצריים של דוויזיה מס' 18, המונים כ-900 חיילים.
ברק ניסה בשיחת הטלפון הזו ליצור קשרים ישירים עם טאנטווי, אולם שר ההגנה המצרי היה ענייני, קורקטי, ויבש מאוד. ברק גם הודה לטאנטווי על ההודעה שהתפרסמה בקהיר בשבת אחה''צ לפיה הצבא המצרי הודיע כי הוא יכבד את כל ההסכמים הבינלאומיים שמצרים חתומה עליהם, כולל הסכם השלום המצרי-ישראלי.
הכוחות המצריים הנוספים הוכנסו לצפון סיני לאחר יום של קרבות ומהומות קשים, ביום ו' 11.2, בין חוליות של חמושים מהחמס ומשבטי הבדואים, וכוחות הביטחון המצריים באזור, בהם נהרגו לפחות 10 פלסטינים ובדואים.
מפקדת הצבא המצרי- או כפי שהיא עתה מכונה המועצה הצבאית העליונה, שהיא למעשה המטכ''ל המצרים המונה כ-25 גנרלים, נתנה את ההוראה לכוחות המצריים לנוע לתוך סיני גם לפי בקשתה של וושינגטון, כדי להקל על הכוחות האמריקניים הנמצאים במחנות של הכוח הבינלאומי לסיני ליד אל עריש ה-MFO הנמצאים כבר כמעט 3 שבועות במצב של מצור על ידי הכוחות של חמס והבדואים הפועלים בשטח.
במוצאי שבת נפגש הפילדמרשל טאנטווי עם שורה של אישים מצריים ביניהם ראש ממשלת מצרים אחמד שאקיף, ועם שר הפנים של מצרים חביב אל-אדלי Habib El-Adli.
הפגישה עם אל-אדלי, הייתה החשובה ביותר משום שנדונה בה האפשרות של פריסה מחדש של כוחות הביטחון והמשטרה של משרד הפנים בערי מצרים השונות. עד עתה לא נראים ברחובות הערים המצריות כוחות משטרה לאחר שהוצאו משם בשבת 29.1 לאחר שהמון המפגינים תקף אותם והביא להתפוררות יחידותיהן.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים כי השאלה באיזה מהירות אפשר יהיה להחזיר את כוחות הביטחון הפנימיים והמשטרה לרחוב היא הבעיה מס' 1 העומדת עתה לפני הכת הצבאית. הסיבה: מפקדי הכוחות הצבאיים הנמצאים בערים המצריות הודיעו לטאנטווי, כי הם מתחילים כבר בשבת בלילה 12.2, להסיג את כוחותיהם מהערים ולהחזיר אותם למחנות שלהם. המפקדים רובם קצינים בדרגת גנרל, שהם גם חברים במועצה הצבאית העליונה, אמרו לטאנטווי כי אם היחידות לא תוחזרנה מיד למחנות שלהם הן תתחלנה להתפרק, וכי זה לא תפקידו של הצבא לשמור על החוק ועל הסדר בערים.
במילים אחרות, מפקדי הדוויזיות לא ביקשו משר ההגנה טאנטווי רשות לבצע צעד כזה, אלא הם הודיע לו כי הם מתחילים בצעד כזה. כדי לאפשר לו ולכת הצבאית למצוא כוחות ביטחון שיחליפו את הצבא הודיעו המפקדים כי הנסיגה של כוחותיהם מהערים תהייה הדרגתית.
המקורות של תיקדבקה מציינים כי התפתחות זו מצביעה על כך שאין בכלל ביטחון כי ראשי המועצה הצבאית העליונה הם השולטים באמת בשטח במצרים. הולכת ומסתמנת תופעה לפיה הכוח המעשי בשטח נתון בידי מפקדי הדוויזיות והחטיבות המצריות הפועלים בשטח.
לכן אחת הערכות המודיעיניות כיום בוושינגטון היא כי תוך כדי המאורעות המתגלגלים תופיע מתי שהוא בשטח דמות של קצין כריזמטי מצרי אשר יתפוס את השלטון במצרים. אף אחד מראשי המועצה הצבאית השלטת, לא פילדמרשל טאנטווי, לא המטכ''ל המצרי הגנרל סאמי אל –אנאן, הן דמויות כריזמטיות ואהודות ברחוב ובצבא המצרי.
המקורות הצבאיים שלנו מוסרים, כי במוצאי שבת הלכו והתגברו הידיעות כי נשיא מצרים המודח חוסני מובארק ובני משפחתו אינם נמצאים בשארם-א-שייח', וכי הידיעה שהופצה ביום ה' 10.2, כאילו הם הוטסו לשם במסוק צבאי הופצה בכוונה כדי להסתיר את המקום האמיתי לשם הוטסו. ההנחה היא כי מובראק ומשפחתו נמצאים באחד ממחנות הצבא המצרי בדרום מצרים ליד הים האדום, כאשר אפשרות אחת היא גארדאקה Ghardaqa שלחוף הים האדום. ידיעות אחרות אומרות כי מובראק ומשפחתו שוהים באחד מבתי המלון המפוארים שבעיר שהצבא השתלט עליו. המקורות שלנו מציינים, כי לא ברור באם מובראק ומשפחתו מוחזקים על ידי הצבא כעצורים, או שהצבא מקיף אותם כדי להגן עליהם.