שם המשחק במערכת הבחירות לכנסת ה-17 הוא תדמית-רגשית ולא פוליטיקה. אולמרט יכול להמשיך לא לדבר כדי לא לפגוע ב-40 המנדטים פלוס מינוס של `קדימה`. בנימין נתניהו יכול להכריז שהוא מזיז את הגדר הביטחון מזרחה, וכי הוא מוכן לפרק מאחזים. עמיר פרץ יכול לומר שהוא בעד שכר מינימום של 1000 דולר, וביצור ירושלים היהודית. אבל מומחי דעת הקהל המעצבים את דמותם קבעו: הציבור הישראלי אינו מתעניין בדבריהם ואינו רוצה תוכן פוליטי, לו הוא ממילא אינו מאמין. לעומת זאת הציבור רוצה לקבל דמות משפחתית חמה, אתה הוא מרגיש בנוח, אשר עליה הוא מוכן לסמוך מבלי לדעת מה היא חושבת. מפחיד? מפלצתי? להלן הפרטים המלאים איך יוצרים בונים דמות כזו בישראל 2006, ולמה אנו מצביעים עבורה?
מיוחד ובלעדי למקורות תיקדבקה: יועצי התדמית והתקשורת של מ"מ ראש הממשלה אהוד אולמרט, ובראשם ראובן אדלר, אייל ארד, וטל זילברשטיין, אומרים למ"מ ראש הממשלה אהוד אולמרט, כי הנאום שלו ביום רביעי 25.1, בכנס הרצליה יהיה הנאום אשר יקבע אם ינצח בבחירות או לא! אם אולמרט יצליח בנאום, יותר הוא לא יצטרך להופיע בפומבי במשך החודשיים הבאים, את השאר הם כבר יעשו עבורו. לשם כך זנח אהוד אולמרט את רוב עיסוקיו בענייני המדינה ועוסק בחזרות לקראת הופעתו.
עוד אומרים לו מומחי התדמית כי הוא יכול לעבור כמה שהוא רוצה על הטכטס של נאומו, בו הם אינם מתערבים, אבל אין כל חשיבות לכך איזה וויתורים או כיבושים רחמנא ליצנא הוא יציע. העיקר הוא איך הוא ידבר ויגיש את הדברים. אם מ"מ מקום ראש הממשלה יצליח לשדר תדמית של איש חם וסימפטי המסוגל ליצור ולשמור על קשר, המילה הנכונה יותר היא `לזרום`, עם הציבור, הוא שיחק אותה. אם לא, הוא ויועצי התדמית שלו בבעיה גדולה.
המקורות של תיקדבקה מוסרים בלעדית, כי היועצים איתרו והגדירו את הבעיה המרכזית של אולמרט כך: דמותו נתפסת בציבור כאיש אשר אפשר להתרועע ולבלות איתו. סחבק כזה שטופח על כתפף ואתה/את טופחים על כתפו. כדאי ללכת אתו לקולנוע, למשחק כדורגל, לנגב אתו חומוס במסעדה באבו גוש, אבל צריך להיזהר מפניו. האיש החברי הזה, כך הציבור חושב ומאמין, יכול בבת אחת לקטוע את הסחבקיות שלו ולהפוך למשהו מנוכר, זר, קר. ומזה הציבור פוחד.
לכן בימים האחרונים עובד אולמרט בהדרכת המומחים שלו לדחוק את החלק הזה באישיותו-תדמיתו, לפחות לתקופת הבחירות, אל פינה שתהייה סגורה הרמטית אצלו.
המטרה: ביום רביעי 25.1 בכנס הרצליה כאשר הוא יעמוד באור מצלמות הטלוויזיה המקומיות והבינלאומית, ( אשר מתחרות ביניהן מי ישלם למארגנים תשלום גבוה יותר עבור מיקום המצלמה בזווית המועדפת,) אנו נגלה לפנינו אהוד אולמרט חדש, איש כזה שכולנו נאמין כי אנו מוכנים שישב אצלנו על הספה בסלון ונהייה מוכנים להצביע עבורו. לשם כך הוחלפה כול, והדגש היא על המילה `כול`, המלתחה של מ"מ ראש הממשלה. אפילו הגרביים והנעליים הוחלפו. צבע החליפות אותן אולמרט נוהג ללבוש הוחלף גם הוא. עתה מתנהל וויכוח ביו יועצי התדמית. האם מסגרת המשקפיים שלו צריכה להיות מכסף או מזהב? וכמה פעמים במשך הנאום הגורלי הוא צריך להסיר או להרכיב את משקפיו בחזרה? או האם הנאום צריך להיפתח כאשר ידיו מונחות על דוכן הנאומים, או מוסרות ממנו. הדבר העיקרי ממנו מומחי התדמית מזהירים את אהוד אולמרט אין ספור פעמים, הוא לשכוח את חוסר סבלנותו המפורסם לשואלי שאלות. `אני מדבר או עונה רק לאנשים אינטליגנטיים, וכאלה ישנם ספורים`, הוא נוהג לומר. הפעם אולמרט ישבח את השואל ואת השאלה וייענה עליה באריכות ובסבלנות רבה, למרות שבליבו הוא יחשוב כי היא מטומטמת. במשך השבוע יביא תיקדבקה, את תהליכי בניית תדמיתם של בנימין נתניהו, ושל עמיר פרץ, וננתח את המניפולציה של בוני התדמית אשר בונה לנו מנהיגים והשתלטה על חיינו.