שמות תואר, כאויב מר ושקרן, אינן תחליף להחלטה אסטרטגית, שממילא תיפול בוושינגטון ולא בירושלים. ומה עם מצרים?

הרמטכ"ל רב אלוף שאול מופז רוצה כי הממשלה תסיק מסקנה אסטרטגית מהחבירה בין הרשות הפלסטינית, האירניים וחיזבאללה. מבחינה פורמלית הרמטכ"ל פונה לכתובת הנכונה, עבורו ועבור צה"ל, מבחינה מעשית הוא פונה לכתובת המוטעית. הממשלה הזאת וגם הממשלה שלפניה של אהוד ברק סירבו להסיק מסקנות לא מבצעיות ולא מדיניות ובוודאי לא אסטטגיות מהחבירה בין הרשות הפלסטינית, אירן וחיזבאללה, למרות שהמידע המודיעיני היה מונח כל הזמן לפניהם ואם הם לא קראו אותנו בישיבות הממשלה לפחות הם יכלו לטרוח ולקרוא אותו בתיקדבקה מאז ינואר 2001. מה באמת הפירוש המעשי של פרשת קארין איי? להלן ארבע תשובות.
א. כולם מבינים עכשיו כי כל הדיבורים על אופק מדיני או תהליכים מדיניים עם הפלסטינים, כל זמן שבראשם עומד יאסר ערפאת, הן אחיזת עיניים אחת גדולה. האיש הכריז מלחמה על ישראל והוא לא מתכוון לסגת ממנה, אפילו הוא יצטרך לרדת מהבמה הבינלאומיות, האזורית או הפלסטינית. ב. כל סוגי הציוד הצבאי שנמצאו בבטן הספינה ישנם כבר, חוץ מאשר כלי נשק בודדים, במחסני הרשות הפלסטינית ברצועת עזה ובגדה, וערפאת עמד להשתמש בו מיד לאחר שיישא את נאום מלחמת השחרור שלו. קטיושות, מרגמות, מוקשים, חומרי נפץ מסוג חסיי4, סאגר, לאו. עכשיו אולי בגלל דעת הקהל העולמית הוא לא ישא או ידחה את הנאום, אבל הוא לא ידחה את השימוש בנשק.
ג. כל הדיבורים, בחוגים מסוימים בישראל, כאילו באירן ישנן שתי הנהגות האחת מתונה בראשותו של הנשיא מוחמד חתאמי והשניה קיצונית בראשותו של המנהיג הרוחני של אירן האייטולה חמנאי, וכי חתאמי מוכן להכיר במדינת ישראל, הוכחו כאוסף של שטויות שאין להן שום אחיזה במציאות. ההוכחה מצויה באי קיש, היכן שהנשק האירני הועמס על קארין איי. ד. ולמה אף אחד, גם לא הרמטכ"ל אינם מדברים על מצרים? קארין איי לא הייתה יכולה לעבור בתעלת סואץ בדרכה לים התיכון מבלי שהמצרים יגלו את מטען הנשק שלה. מאז 1985, שעה שאונייה לובית זרעה מוקשים ימיים לאורך התעלה מוצבים לאורך התעלה חיישנים המסוגלים לגלות כל כלי נשק או חומרי נפץ החל מ-סיי4 ועד לחומרים גרעיניים. מבלי שערפאת יתאם מראש עם השלטונות המצרים עד מעבר האונייה בתעלה היא הייתה נתפסת שם.
נוסף לכך מה פירוש הדבר שאת האונייה התכוונו אנשי המודיעין הימי של הרשות לפרוק באל-עריש?
היכן נמצא הצי המצרי? היכן נמצאים כוחות הצבא המצרים בסיני. אם ישראל יודעת כי ברגעים אלה ישנן בצפון סיני 14 מנהרות המובילות לתוך שטח הרשות הפלסטינית ברפיח ובחאן יונס ודרכן הפלסטינים מבריחים כמויות גדולות של נשק, אולי אפילו, לאורך זמן, גדולות יותר מאלו שהיו על קארין איי, מדוע מצרים אינה פעולת נגד מנהרות אלה וסותמת אותן? ולמה איש אינו דורש ממצרים לעשות זאת? אלו הן ארבע סיבות בגללן אנו אומרים שהרמטכ"ל פנה לכתובות הלא נכונה, לממשלה וביקש ממנה להחליט החלטה אסטרטגית.
שמונה שנים, מאז 1993, שעה שממשלת יצחק רבין ז"ל החליטה על קבלת הסכמי אוסלו שום ממשלה בישראל לא קבלה שום החלטה אסטרטגית מלבד שיש להמשיך את ההידברות עם ערפאת ושיש לתת לו עוד צ`אנס אחד אחרון. גם במסיבת העיתונאים באילת על רקע הקארין איי, שמענו ביום א` 6.1, בערב כי למרות שערפאת הוא אויב מר שבחר באופציית המלחמה, מנהיג שרקם קשר טרור בינלאומי עם אירן ועם חיזבאללה, שקרן, הממשלה תתכנס בקרוב לדיון על יחסה של ישראל לרשות הפלסטינית ועל דרישתו של הרמטכ"ל על קבלת החלטה אסטרטגית. דיבורים בירושלים ובאילת, הם דיבורים ריקים. על המעשים יוחלט, לטוב או לרע בוושינגטון.
הרמז היחיד שראש הממשלה, אריאל שרון, נתן בכיוון הזה היה כאשר הוא אמר כי יתכן מאוד שהיה כאן יותר מתיאום בין הנשק שהיה צריך להגיע לידי הפלסטינים ובין אלפי הקטיושות הנמצאות בידי חיזבאללה בלבנון. במילים אחרות, כאשר הפלסטינים היו מתחילים להשתמש בנשק זה חיזבאללה היה מפעיל במקביל את מערכות הנשק שלו. אם כך מאוד יתכן כי כאשר ארצות הברית תחליט להתחיל לפעול נגד חיזבאללה היא ואנחנו נפעל נגד גם הרשות הפלסטינית, שהיא רשות של טרור.

Print Friendly, PDF & Email