שני אנשי מודיעין קשוחים ינהלו מעכשיו את מדיניות החוץ והביטחון של ארה"ב. טראמפ נערך לקראת צעדיו בנושאי צפון קוריאה ואיראן

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ביצע, ביום שלישי 13.3, רעידת אדמה בבית הלבן ובמדיניות ארה"ב בעולם.
הנשיא טראמפ פיטר את שר החוץ האמריקני רקס טילרסון Rex Tillerson, ומינה במקומו לתפקיד את ראש  סוכנות הביון המרכזית של ארה"ב ה-CIA מייק פומפיו Mike Pompeo.  לתפקיד ראש סוכנות הביון המרכזית ה-CIA, מינה הנשיא בפעם הראשונה בהיסטוריה האמריקנית אישה ג'ינה שרי הספאל  Gina Cheri Haspel.
בכך מינה טראמפ את שני האנשים הידועים היטב בוושינגטון בדעותיהם והשקפותיהם הניציות והקשוחות כמי שיעצבו מעתה את מדיניות החוץ והביטחון האמריקנית.
הנשיא שנערך כבר זמן רב לקראת שינויים אלה, כאשר מידי פעם הוא היה זורק הערות על חילוקי הדעות שהיו לו עם שר החוץ רקס טילרסון, החליט לקראת ההכרעות המדיניות הקשות שהוא יצטרך לקבל בשבועות הקרובים בנושאי צפון קוריאה ואיראן, במרוצת החודשים אפריל ומאי, לשנות את מבנה וצורת הפעולה של צוות הביטחון הלאומי שלו.
עד עתה הייתה הצוות מורכב משר ההגנה ג'ים מאטיס, משר החוץ רקס טילרסון, ומהיועץ לביטחון לאומי הגנרל מקמאסטר.
במשך השנה ורבע שהנשיא נמצא בבית הלבן הצוות הזה אף פעם לא פעל בצורה אחידה. טילרסון תמיד היה האיש אשר ניסה לעצב מדיניות חוץ משלו, המבוססת על מגעים מדיניים וניסיונות לחפש פשרות, ואילו למאטיס ולמקמאסטר היו בדרך כלל דעות מנוגדות על הדרך בה צריך לקבוע את מדיניות הביטחון הלאומית האמריקנית.
חילוקי דעות אלה באו לידי ביטוי במערכות היחסים שבין ממשל הנשיא טראמפ והממשל בקרמלין במוסקבה של הנשיא ולדימיר פוטין, בהתוויית המדיניות כלפי צפון קוריאה ואיראן, במדיניות האמריקנית מול מדינות אירופה, ובשאלות הקשורות במלחמה בסוריה.
אין ספק כי בצוות החדש של ביטחון לאומי המורכב משני אנשי מודיעין מרכזיים, מייק פומפיו, כשר החוץ, וג'ינה הספאל כראש ה-CIA, יהיה משקל פחות לשר ההגנה ג'ים מאטיס, וליעוץ לביטחון לאומי מקמאסטר,  מאשר היה להם עד עתה. זה לא היה מקרה שהנשיא בחר להודיע על שינויים אלה כאשר הגנרל מאטיס לא היה בוושינגטון, לאחר שיצא לביקור באפגניסטן.
המינויים האלה גם מצביעים על כך, כי כל מי שמתח ביקורת על הנשיא טראמפ, על שקיבל בעצמו את ההחלטה להיפגש עם מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און, מבלי שנועץ בדיפלומטים מומחים לנושא הצפון קוריאני, לא הידע על מה שהוא מדבר. הנשיא התייעץ בנושא וקיבל את החלטותיו לאחר שהתייעץ בחשאי עם פומפיו ועם האספאל.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 תגובות עבור “שני אנשי מודיעין קשוחים ינהלו מעכשיו את מדיניות החוץ והביטחון של ארה"ב. טראמפ נערך לקראת צעדיו בנושאי צפון קוריאה ואיראן

  • מרץ 14, 2018 @ 20:48 at 20:48
    Permalink

    לא הייתי קורא לפומפיו איש מודיעין (זה כמו לקרוא לבוש הראשון איש מודיעין)
    ג'ינה שרי זה באמת מעניין.

    יאמר לזכות טראמפ שהוא ממנה אנשים שלדעתו יכולים לשנות משהוא ולא סתם פוליטיקאים שישתמשו בזה כמקפצה.
    אבל בהתחשב שהם לא העריכו שצפון קוריאה תפתח טילים ופצצות גרעין, שכספי הסכם הגרעין ישמשו את איראן להשתלטות על חצי מזרח התיכון, שרוסיה תיכנס למלחמה עם סוריה (כולם האמינו שאסד יתמוטט תוך שבועיים) ושטורקיה תצטרף למלחמה בסוריה…

    גם אם הם לא יעשו כלום זה יהיה סיפור הצלחה

  • מרץ 18, 2018 @ 3:20 at 3:20
    Permalink

    דבקה הרי ידוע בעמדות הימניות שלו, לכן כותב הכתבה הזו מנסה להציג את טרמפ כמנהיג שפוי עם תכניות מפוכחות ומחיקת לכת.

    למען האמת, הוא סך הכך ילד שעשועים, בעבר אשיות טלוויזיה, אובססיה עם הדמות שלו, וידוע שמבזבז לפחות 5 שעות ביום לצפות פוקס-ניוז שממנה הוא שואב את רוב ההחלטות שלו כדי לנהל את מדיניות ארה"ב. הוא פיטר יועצים שסרבו לשבוע לא אמונים עוורת אישית – לתבוע מהם להציב אותו לפני האינטרסים הביטחוניים של העם והמדינה.

    טראמפ מגייס אך ורק אנשים נאמנים לו לעצמו, שמוכנים להגן ולקדם את האינטרסים שלו עצמו – לא מקצוענים עם ניסון רחב לקדם את האינטרס של ארה"ב

Comments are closed.