שר ביטחון בפאניקה. שני המועמדים הרציניים לתפקידו, ברק ואולמרט.
שר הביטחון שאול מופז אמר במסיבת העיתונאים ביום ראשון 11.12, בעת שהודיע על מעברו מ`הליכוד` ל`קדימה` `כי הובטח לי שאני אמשיך לכהן כשר הביטחון בממשלה הבאה וכל מי שרוצה להבין מזה, יבין מה שהוא רוצה.`
הבעיה עם הצהרה זו שהיא איננה נכונה.
שר ביטחון שמזגזג בדרכו הפוליטית זה נושא אחד שבינו ובין הבוחר הישראלי. שר ביטחון שאינו אומר אמת, זה נושא לאומי הדורש תשומת לב מיוחדת.
מדינת ישראל איננה יכולה להרשות לעצמה כי במשרת שר הביטחון ישרתו אנשים שלמילתם אין ערך ואין אמון.
שום איש ובוודאי שלא אריאל שרון הבטיחו לשאול מופז כי הוא יכהן כשר הביטחון בממשלה הבאה, באם שרון ירכיב אותה.
המקורות של תיקדבקה מוסרים כי לתפקיד שר הביטחון יש לשרון שני מועמדים הבאים לפני מופז.
המועמד הראשון המועדף עליו, וכבר דיווחנו על זאת, הוא ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר אהוד ברק. שרון היה רוצה מאוד לראות אותו לצידו בממשלה.
המועמד השני הוא שר האוצר אהוד אולמרט. לא שראש הממשלה חושב שאולמרט יכול למלא את התפקיד, אבל אולמרט לוחץ חזק מאוד על שרון למנותו לתפקיד. לפי השקפתו של אולמרט אם יתמנה להיות שר הביטחון הוא יפתור בכך במכה אחת את השאלה מי הוא מספר 2 במפלגת `קדימה`, ומי יירש את אריאל שרון בבוא הזמן כראש המפלגה.
ככה שבין דבריו של שאול מופז ובין המציאות בשטח יש פער גדול מאוד.
ביום שישי 9.12, כאשר מופז נוכח לדעת כי מעמדו בסקרים בליכוד התדרדר, הוא דאג לפרסם את האיום הריק שאף פעם לא היה קיים כי ישראל עומדת להטיל מצור כלכלי על הפלסטינים. חוגי ראש הממשלה הגיבו אז בזלזול `כי הצהרות כאלה אינן בסמכותו של שאול מופז.` ביום א` כדי לתרץ את מעברו ל`קדימה` אמר שהובטח לו תפקיד שר הביטחון. על כך הגיבו אנשי ראש הממשלה כי `שום דבר לא הובטח לו.`
כל אלה סימנים המראים כי למדינת ישראל יש שר ביטחון השרוי בפאניקה.