שר הביטחון, וצה"ל, משדרים מסרים סותרים לגבי המתיחות הצבאית עם סוריה.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: מערכת הביטחון וצה"ל משדרים מסרים סותרים לגבי המתיחות הצבאית עם סוריה. בעוד שר הביטחון אהוד ברק מבטל ביום ד' 2.4 בלילה, את נסיעתו בשבוע הבא לגרמניה בגלל המצב בגבול עם סוריה, וריכוזי הצבא הסורי, מציג סגן הרמטכ"ל האלוף דן הראל, תמונה שונה.
סגן הרמטכ"ל אמר כי 'אני לא רואה כל סיבה למתיחות יוצאת דופן בצפון, ואני לא חושב שקיים צד, כזה או אחר, המעוניין בעימות צבאי'. 'אני לא חושב שהשטח נראה כמו שהוא נראה בתקשורת'.
סגן הרמטכ"ל חזר על דבריו של שר הביטחון מיום ג' 1.4 בעת סיור בצפון, ואמר כי כל מי שינסה לפגוע בישראל, עליו לזכור שהיא המדינה החזקה באזור, והתגובה שלה תהיה קשה וכואבת. אנחנו כל הזמן בערנות ובמוכנות.
אולם בעוד האלוף דן הראל מציג תמונה שונה משר הביטחון, המשיכו ביום ד' בלילה מקורות במערכת הביטחון למסור,כי סוריה העמידה במצב הכן את כוחות הטילים שלה, וכי היא עומדת בימים הקרובים מאוד לפרסם את מסקנות החקירה שלה בדבר חיסולו של עימד מורנייה. מקורות המקורבים לשר הביטחון ברק מסרו, כי ההערכה היא שפרסום המסקנות מתואם עם חיזבאללה, ויחייב את חיזבאללה לפעול. זו היא הסיבה העיקרית מדוע ברק החליט לדחות את נסיעתו.
ביום ד' פרסמנו: יום אחד לאחר ביקורו של שר הביטחון אהוד ברק לאורך גבול הצפון הגיבו ביום ד' 2.4, מקורות בכירים סוריים באמצעות פרסום בעיתון הלונדוני אל קודס אל ערבי: סוריה מתכוננת למלחמה גדולה עם ישראל, והחלה בגיוס מילואים. ביום ג', 8 באפריל 2008, בשעה 10:00 תיערך אזעקת תרגול ברחבי הארץ.
העיתון מדווח כי מקורות סוריים מסרו לו כי בידיהם מידע לפיו ישראל מתכוננת לפתוח בקרוב במתקפה גדולה על סוריה ועל חיזבאללה, וכי סוריה נמצאת בעיצומן של ההכנות לקדם מתקפה כזו.
כן מוסר העיתון מפי המקורות הסוריים, כי צבא סוריה עורך באחרונה תמרונים גדולים כדי להכינו לקראת המתקפה הישראלית, וכי חיזבאללה, החליט בינתיים שלא לנקום את חיסולו של עימד מורנייה, כדי לא לתת בידי ישראל את התירוץ ואת קביעת המועד של פריצת מלחמה כזו. שר הביטחון אהוד ברק אמר ביום ג' 1.4, בעת סיור בצפון: 'הפעילות בצד השני נמשכת. ישראל היא המדינה החזקה ביותר באזור ואני לא מציע לאף אחד מהצד השני של הגבול להתגרות בנו'.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים כי התנועה הצבאית הסורית האחרונה במסגרת ההכנות הצבאיות הסוריות למתקפה ישראלית הייתה בשבוע שעבר, כאשר 2 חטיבות משוריינות סורית התפרסו לאורך כביש ביירות דמשק, באזור זבאדני, הקרוב לגבול סוריה-לבנון. את הפיקוד על הכוחות הסוריים האלה קיבל אחיו הצעיר של הנשיא אסד, הגנרל מאהר אסד. פירוש צעד סורי זה, הוא על מאהר אסד שהוא מפקד דוויזיות המשמר הנשיאותי הסורי, הוטל התפקיד לעצור טורי שריון ישראליים שיסתערו לעבר דמשק מלבנון.
צעד אחר שסוריה נוקטת בשבועות האחרונים לקדם התקפה ישראלית, הוא חימוש מהיר של חיזבאללה בטילים ארוכי טווח ובנשק אנטי-אווירי. מקורות צבאיים מערביים אומרים, כי סוריה שילשה את קצב משלוחי הנשק לחיזבאללה, וכתוצאה מכך מצויים כיום בידי חיזבאללה כ-40.000 טילים, חלקם בעלי טווחים המסוגלים להגיע עד באר שבע ודימונה.
פרטים אלה פורסמו לראשונה בתיקדבקה ב-23 במרס. הקישו כאן לקריאת הידיעה המקורית.
בפרסום אחר ביום ד' מדווח העיתון היפני הגדול ביותר 'אשאי שימבון' Asahi Shimbun , כי ראש הממשלה אהוד אולמרט אמר לראש ממשלת יפן יאשואו פוקודה Yasuo Fukuda, כי ישראל תקפה בספטמבר 2007 בסוריה, כור גרעיני שנבנה בעזרתה של צפון קוריאה, וכי אולמרט הזהיר אותו כי נמשך שיתוף הפעולה הגרעיני בין דמשק לפיונגיאנג. פרטים אלה על המתקפה הישראלי פורסמו לראשונה בתיקדבקה ב- 29 במרס. הקישו כאן לקריאת הידיעה המקורית.
כאילו היה תיאום בין ההודעות הישראליות והסוריות, התכנס ביום ד' 2.4 הקבינט מדיני-ביטחוני לדון במוכנות של פיקוד העורף למלחמה. הקבינט החליט לחלק מחדש את ערכות המגן, שנאספו רק לפני כמה חודשים, לאוכלוסיית המדינה.
זמן קצר לפני התכנסות הקבינט פרסם פיקוד העורף, במסגרת תרגיל עורף ארצי משולב, תשמע ביום ג', 8 באפריל בשעה 10:00 אזעקת תרגול ברחבי הארץ. האזעקה הינה חלק מהתרגיל בו ישתתפו פיקוד העורף, משטרת ישראל, משק לשעת חירום, מד"א, שירותי הכבאות, משרדי הממשלה והרשויות המקומיות. תרגיל יערך בין התאריכים 6-10 באפריל 2008 וזאת במטרה לשפר את מוכנות הארגונים להתמודדות עם מצבי חירום.