שר ההגנה האמריקני רוברט גייטס מזהיר 'כוחות זרים': אל תנסו להעמיד במבחן את הנשיא באראק אובמה.
תיקדבקה: בהופיעו ביום שבת 13.12 בוועידה לביטחון המפרץ שהתכנסה בבחריין בהשתתפות של אישים רבים מהמפרץ, כולל שרים, העוסקים ישירות בנושאי ביטחון, הביא שר ההגנה האמריקני רוברט גייטס, בפעם הראשונה בפומבי את המסר המדיני והצבאי הראשון של ממשל הנשיא הנבחר באראק אובמה.
גייטס הזהיר מה שהוא כינה foreign powers'כוחות זרים' שלא להעמיד את הנשיא אומבה למבחן בחודשים הראשונים לכהונתו.
גייטס, אשר ימשיך בתפקידו כשר ההגנה, ואובמה הוא הנשיא האמריקני ה-8 שהוא משרת תחתיו אמר, כי אובמה וצוות אנשיו עשו עבודה הכנה יסודית כזו ערב כניסתם לבית הלבן (ב-21 לינואר 2009), והם יהיו מוכנים (לכל התפתחות,) כבר מהיום הראשון. ציטוט המקור: they would therefore be prepared from day one. 'כל אחד', אמר גייטס, שחושב כי בחודשים הבאים תהיינה הזדמנויות לבחון את הנשיא החדש, בוודאי טועה'. ציטוט המקור:
So anyone who thought that the upcoming months might present opportunities to ‘test’ the new president would be sorely mistaken
'אני מביא אתי', הדגיש גייטס, 'מסר של המשכיות והתחייבות (כלומר, המשכיות גם של ההתחייבויות האמריקניות.) ,a message of continuity and commitment, לידידים ולשותפים שלנו באזור' (המפרץ). 'אני יכול להבטיח', הוסיף גייטס, 'כי שינוי ממשלים, איננו משנה את האינטרסים הבסיסיים שלנו (ארה"ב), במיוחד במזרח התיכון. ציטוט המקור: I can assure you that a change in administration does not alter our fundamental interests, especially in the Middle East.
את איראן, אשר משלחת נמוכת דרג מטעמה השתתפה בוועידה והקשיבה לנאומו, האשים שר ההגנה האמריקני, בחתירה לאי יציבות בעיראק, ובהמשך המרוץ להשגת נשק גרעיני ופיתוח טילים ארוכי טווח.
גייטס אמר, כי 'כל מהלך איראני (שנעשה), נראה כמתוכנן ליצור מקסימום של דאגה-מתיחות בקהילה הבינלאומית'. ציטוטו המקור: every move seems designed to create maximum anxiety in the international community.
גייטס קרא למדינות המפרץ הפרסי להמשיך ולהטיל סנקציות על איראן. אולם בחלק אחר של דבריו אמר גייטס, כי צעד חשוב יותר מהטלת הסנקציות על איראן יהיה באם מדינות המפרץ תעזורנה לעיראק להשתלב בעולם הערבי.
גייטס הגיע לבחריין, לאחר ביקור באפגניסטן, ומיד לאחר נאומו, יצא לביקור פתע בבגדאד.
אולם המקורות של תיקדבקה מציינים, כי דבריו של גייטס, לא הרגיעו ולא הבהירו לשומעיו, מה עומדת להיות המדיניות האמריקנית במזרח התיכון, וכיצד היא עומדת להתמודד לא רק עם נושא הנשק הגרעיני האיראני, אלא גם עם התגברות התקפות גורמי הטרור המוסלמיים גם, בסומאליה, הודו, ואפגניסטן, כולן ארצות ואזורים הגובלים במפרץ הפרסי.
על שאלות לגבי המלחמה בפיראטים בסומאליה, כאשר ברקע עדיין מהדדים קולות התקפת הטרור הגדולה על מומבאי, אמר גייטס דברים כלליים מאוד, על הצורך להגביר את המלחמה בטרור, ובייחוד את יכולות המודיעין. גייטס אמר, כי כדי לטפל בתופעת הפיראטים בסומאלייה, ארצות הברית זקוקה לשם כך ליותר מודיעין.
המקורות שלנו במפרץ מדווחים, כי דבריו של גייטס, על נכונותו של ממשל אובמה לפעול, בכל כוחו ועוצמתו, כבר מהיום הראשון לכניסתו לתפקיד, נתקבלו בוועידת בטחון המפרץ בספקנות רבה. 'השאלה היא לא עד כמה יעיל היה תהליך ההתכוננות של הממשל לכניסה לתפקידו, אלא השאלה כיצד הוא יגיב על המשברים שיעמדו לפניו', אמר אחד המשתתפים, 'ועל זה לא שמענו דבר'.
משתתף אחר בוועידה אמר: 'על איזה המשכיות בדיוק גייטס מדבר? על המשכיות במדיניותו של ממשל בוש באזור? מדיניות זו נראית בעיני רוב המשתתפים בוועידה ( אנשי המפרץ), ככישלון'.