שר ההגנה האמריקני רמספלד, הטרוריסטים עומדים לתקוף בטילי שיוט ובנשק גרעיני.
ההתראות הגלובליות והמקומיות הישראליות שתיקדבקה פרסם ביום ראשון, ה-16.12, קיבלו משנה תוקף כאשר ביום שלישי, ה-18.12, גם שר ההגנה האמריקני דונלד רמספלד וגם ראש אמ"ן האלוף עמוס מלכא פרסמו אותן בפומבי. רמספלד דיבר בישיבה סגורה של מועצת שרי ההגנה של נאטו ואילו האלוף מלכא דיבר בפני חברי ועדת החוץ והביטחון של הכנסת. שתי נקודות חשובות היו בדבריו של רמספלד: בפעם הראשונה, דיבר שר ההגנה האמריקני בגלוי ובמילים מפורשות על הימצאותו של נשק גרעיני בידי הטרוריסטים ועל האפשרות כי הם ישתמשו בו. נקודה שנייה היא עצם הזכרתם של טילי שיוט. טילי שיוט היא מערכת נשק מסובכת ביותר שכל המיוחד בה הוא, שהיא מסוגלת לטוס בגבהים נמוכים ביותר, עד כדי כך שהיא מסוגלת לעבור בין ענפים של עצים וכי מערכות ההתרעה והגילוי הקיימות בעולם, כולל אלה של האמריקנים אינן יכולים להבחין ולעקוב אחר מסלול הטילים. מערכת טילי שיוט היא גם מערכת נשק טופוגרפית, כלומר מפת אזור הפגיעה נקבעת מראש בתוכנות המחשבים הנמצאות בטיל ואלו מכוונות בעזרתם של לוויינים.
אם שר ההגנה האמריקני סבור או יודע כי בידי קבוצות הטרור השונות ישנם טילי שיוט המסוגלים לפגוע בערים גדולות, כמו ניו יורק, לונדון, פריס וברלין, או אפילו שהן על סף השתלטות על טכנולוגיה כזו, כפי שהוא ציין, מדובר בהתפתחות חמורה ביותר. הסכנה היא לא רק בטילים אלא בראשי הנפץ שלהם. אם מדובר בראש נפץ קונבנציונלי, הרי שמדובר בראש נפץ קטן ביותר שמשקלו לא עולה על 130 ק"ג. אולם חשיבותם של טילי שיוט היא ביכולתם לשאת ראשי נפץ לא קונבנציונליים, קטנים ובעלי כושר השמדה המוני, כמו פצצות ניטרון. כמו כן כדאי לזכור כי ישנם טילי שיוט המסוגלים לשאת ראשי נפץ מתפצלים. שר ההגנה רמספלד, לא ציין באיזה סוג של טילי שיוט מדובר.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מעריכים כי קשה להניח כי שר ההגנה האמריקני יגיד דברים כל כך חמורים וידאג לפרסמם בפומבי רק כדי להפעיל לחץ על שרי נאטו או שרי ההגנה של אירופה להסכים למדיניות האמריקנית במלחמה העולמית בטרור ובנושא תוכנית הגנת הטילים. צריך גם לזכור כי רמספלד הגיע ביום ג` לבריסל מיד לאחר ביקור בכמה ממדינות אסיה המרכזית ואפגניסטן. קיימת אפשרות כי קציני מודיעין אמריקנים הציגו לפניו, בעת ביקורו בבסיס האוויר באגראם, ביום ב` 17.12, עובדות חדשות שנמצאו באפגניסטן, בייחוד בקנדהאר, על היכולות הגרעינית, הכימית והביולוגית של אוסמה בן לאדן, והדברים השפיעו על דבריו יוצאי הדופן.
אפשרות אחרת סבירה יותר היא, כי באוגוסט 1998 כאשר האמריקנים ירו כמות גדולה של טילים, לאחר הפיגועים בשגרירויות ארצות הברית בקניה ובטנזניה, חלק מהם לא התפוצץ ונשאר שלם בשטח. המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסרים כי ההערכות של גורמים צבאיים שונים היו כי מ-70 הטילים שנורו, רק 30 התפוצצו ואילו 40 נשארו שלמים. כפי שבימים האחרונים ישנם סימנים כי אנשי אל קעידה והטאליבן החלו לירות טילי קרקע-אויר מדגם סטינגר על מטוסי תובלה אמריקנים באפגניסטן, כך קיימת גם אפשרות כי בימים האחרונים אובחנו סימנים כי אל קעידה והטאליבן עורכים הכנות לשגר את הטילי השיוט האמריקנים הנמצאים בידיהם.
טכנולוגיית טילי השיוט והטילים עצמם נמצאים כיום בידי ארצות הברית, צרפת, ישראל וסין. לרוסים יש את הטכנולוגיה הזו, אולם היא קיימת ברמה נמוכה. לבריטניה ולגרמניה ישנם טילי שיוט אמריקנים.
אם אכן לאל קעידה ישנם טילי שיוט או טילים בליסטיים אחרים, הם כנראה מוסתרים באתרים באפגניסטן או באחת ממדינות אסיה המרכזית. הטילים האלה כנראה נגנבו ונמכרו לקבוצות הטרור תמורת סכומי כסף הנאמדים במאות מיליוני דולרים. המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסיפים ואומרים כי כדי לשלוח טילים כאלה אל מטרות גדולות כמו עריה המרכזיות של אירופה, הטרוריסטים אינם זקוקים ללוויינים. הם יכולים לשלוח אותם בצורה עיוורת לכיוון ערים אלה שגודלן מבטיח פגיעה כמעט וודאית. המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים כי רק בשבוע שעבר סיפר קצין ישראלי בכיר מאוד כי קיימת אפשרות שהתקפת טרור על ישראל תבוא מעבר לים. זהו רמז עבה לכיוון השימוש בטילים.
בו בזמן שדונלד רמספלד דיבר בבריסל, הלכו והתרבו הסימנים כי ארצות הברית הולכת ומתקרבת בצעדים גדולים לקראת התקפה על עיראק. ראש ממשלת ישראל לשעבר בנימין נתניהו, קרא ביום ג` בכנס של ראשי הממסד הביטחוני הישראלי להכין את אוכלוסיית ישראל לאפשרות של פיגועים המוניים והתקפות בנשק השמדה המוני היכולות לבוא מצד עיראק. נתניהו אמר כי הוא סבור שעיראק תותקף בקרוב על ידי האמריקנים. ראש המודיעין הצבאי הישראלי האלוף מלכא אמר בישיבה של ועדת החוץ והביטחון של הכנסת כי צפויים בקרוב פיגועי טרור בהיקף שישראל עדיין לא ראתה כמותם. הניו יורק טיימס פירסם אתמול מאמר גדול בו הוא טוען כי הולכת ומתגבשת החלטה בצמרת האמריקנית לתקוף בקרוב את עיראק. לפי העיתון, טורקיה ושליטים ערבים, שהעיתון לא נקב בשמם או זהותם, העבירו בשבועיים האחרונים לארצות הברית איתותים כי הם לא מתנגדים יותר לפעולה צבאית אמריקנית שתדיח את סדאם חוסיין.