שר החוץ האמריקני בלינקן אומר בפעם הראשונה בפומבי כי ארה"ב מכינה אופציה צבאית מול איראן. איראן הקימה מפעל חדש תת-קרקעי להעשרת אורניום בנאטנז
שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן אמר, ביום חמישי 13.1, 'שנותרו כמה שבועות בודדים בלבד, כדי להציל את הסכם הגרעין עם איראן משנת 2015, לפני שההתקדמות של טהרן ( בתוכנית הגרעין, ) תהפוך ליותר מידי קשה לסגת אחורנית', there are only a few weeks left to save the 2015 Iran nuclear deal before Tehran’s advancements will become too difficult to reverse.
'אני חושב שרק מספר קטן של שבועות בהם אנו נוכל לראות עם שני הצדדים ( ארה"ב ואיראן, ) יכולים לחזור לציות הדדי, (של הסכם הגרעין. We have, I think, a few weeks left to see if we can get back to mutual compliance.
'אנחנו מאוד מאוד קצרים בזמן' הוסיף בלינקן, 'מאחר ואיראן מתקרבת יותר ויותר אל הנקודה בה הם יוכלו לייצר תוך זמן קצר ביותר ממתן ההוראה מספיק חומר בקיע עבור נשק גרעיני',
We’re very, very short on time, because Iran is getting closer and closer to the point where they could produce on very, very short order enough fissile material for a nuclear weapon.
הדבר הטוב ביותר עבוד הביטחון של ארצות הברית היא חזרה להסכם הגרעין, אמר בלינקן, 'אבל אם אנחנו לא יכולים, אנחנו בוחנים צעדים ואופציות נוספות עם בעלי הברית שלנו באירופה ובמזרח התיכון', But if we can’t, we are looking at other steps, other options with allies including in Europe and the Middle East. 'האיום המשתמע של פעולות צבאיות-היה הנושא של עבודה מאומצת בשבועות ובחודשים האחרונים', אמר בלינקן. an implicit threat of military actions – have been the subject of intense work as well in the past weeks and months.
זו הפעם הראשונה שאישיות בכירה ביותר בממשל הנשיא ג'ו ביידן מדבר בפומבי על אופציה צבאית אמריקנית נגד תוכנית הגרעין האיראנית, אופציה שתכלול את מעורבותן של בעלי בריתה של ארה"ב באירופה ובמזרח התיכון.
המקורות המודיעיניים של תיקדבקה מציינים, כי דבריו של בלינקן נאמרו לא רק בגלל המו"מ התקוע בין וושינגטון וטהרן בווינה, אלא בעיקר מפני שלמודיעין האמריקני הגיע בימים האחרונים מידע כי איראן הקימה בנאטנז מתקן גרעיני תת-קרקע חדש להעשרת אורניום שהוא גדול, רחב ועמוק יותר, מאשר המתקן הגרעיני התת-קרקעי בפורדו. המתקן הגרעיני התת-קרקעי החדש נמצא בהרים לא רחוק מהמתקן העשרה בנאטנז שישראל תקפה והרסה ביולי 2020.
המתקן הגרעיני החדש הוא בעומק של בין 78 ל-154 מטר מתחת לפסגת ההר, דבר שיהפוך תקיפה אווירית עליו לבלתי אפשרית.
השטח של המתקן החדש הוא 100 אלף מטרים מעוקבים, וקירות הבטון של המתקן הם בעובי של 2.5 מטר .