תבוסה קשה לראש ממשלת בריטניה טוני בלייר בפרלמנט הבריטי. הלירה סטרלינג נופלת מול הדולר.
למרות שהעמיד את כל יוקרתו האישית והפוליטית, נחל ראש ממשלת בריטניה טוני בלייר, ביום ד` 9.11, את התבוסה הפוליטית הקשה ביותר בכל שמונה שנות שלטונו. הפרלמנט הבריטי דחה ברוב גדול 322 מול 291 את הצעת חוק הטרור שהגיש לפרלמנט לפיו כוחות הביטחון הבריטים יוכלו להחזיק במעצר חשודים בטרור מבלי להביאם במשך 90 יום לפני רשות שופטת. 41 מחברי מפלגתו הלייבור הצביעו נגד הצעתו של ראש הממשלה. מיד עם היוודע תוצאות ההצבעה החלה הלירה סטרלינג ליפול מול הדולר האמריקני. משקיפים פוליטיים בלונדון הגדירו את המכה לבלייר במושגים קודרים ואמרו כי היא הופכת את בלייר לראש ממשלה ללא יכולת ביצוע, כלומר `ברווז צולע` lame duck, לשארית כהונתו.
במקום הצעת הממשלה אימץ בית הנבחרים ברוב דומה של 323 קולות בעד מול 290 נגד הצעת החלטה משלו האומרת כי עצורים החשודים בטרור יוחזקו מבלי שיובאו לפני שופט רק 28 יום.
קשה שלא להשוות את המתרחש בזירה הפוליטית הבריטית לישראל. למרות שקבוצה גדולה מחברי הלייבור הצטרפה לאופוזיציה בהצבעה נגד ראש הממשלה בנושא ביטחוני, לא בלייר ואף אחד בפרלמנט הבריטי לא איים עליהם `כי להצבעתם תהיינה תוצאות`. איש לא איים בפילוג הלייבור ובהקמת מפלגה חדשה. להפך, המשבר נתפש כמשבר של ראש הממשלה ולא של אלה שהצביעו נגדו.
גם ישראל הייתה מעורבת בהתפתחויות אלה בלונדון. שר האוצר הבריטי גורדון בראון הגיע ביום ד` 9.11 בבוקר לישראל, אבל לא עזב את שדה התעופה לוד והמריא מיד בחזרה ללונדון. בראון שעמד להיפגש עם ראש הממשלה אריאל שרון ושר האוצר אהוד אולמרט קבל זמן קצר לפני הנחיתה טלפון מראש ממשלת בריטניה טוני בלייר שהורה לו לחזור מיד ללונדון כדי להשתתף בהצבעה בפרלמנט. בואו של בראון לישראל הוא חלק מהלחץ הבינלאומי המופעל על ישראל בנוגע להסדרים הביטחוניים והכלכליים עם הפלסטינים ברצועת עזה. האמריקנים לחצו על בראון להגיע לישראל למרות שלונדון מבקר עתה נשיא סין ומשלחת כלכלית-מסחרית סינית גדולה.