תוהו ובוהו וסתירות במלחמת ממשלת בנט במגפת הקורונה. כבר עכשיו ברור כי מספר החולים המאומתים מכפיל עצמו כל שבוע

ח"כ גפני מ'יהדות התורה' כינה את ראש הממשלה נפתלי בנט 'רוצח' בגלל הדרך בה הוא מוביל את המאבק במגפת הקורונה. לאחר מכן תיקן את דבריו, השמיט את המילה 'רוצח ', ואמר כי בנט אחראי יהיה אחראי למותם של ישראלים רבים.
שרת הפנים אילת שקד מיהרה להגן על ראש הממשלה וחזרה על השטות הפוליטית שהוא השמיע לפני כמה שבועות, שהיא מבטיחה שתוך כמה שבועות ננצח את המגפה.
שר הבריאות ניצן הורביץ ממשיך, כמו ראש הממשלה בנט לנופף בתוו הירוק כמכשיר היעיל ביותר לעצירת המגפה.
כבר עכשיו ברור, כי מסע התעמולה שמנהל ראש הממשלה בנט, בו הוא קורא ל-1.1 מיליון הישראליים שיתחסנו, כדרך לעצירת המגפה-נכשל. זה הקו המרכזי השני של ראש הממשלה שנכשל לאחר שהמערכה למנוע יציאת ישראליים לחו"ל הביאה לתוצאה הפוכה בה יותר ויותר ישראליים יצאים לחו"ל לנפוש.
ביום ד' 28.7, פורסמו הדברים הבאים על שרת החינוך ד"ר שאשא ביטון: ' 2 מיליון תלמידי ישראל שבויים בידי מכחישת קורונה. היא התאהבה בפוזיציית המטיף בשער ובכותרות שנלוות לה. שגרת האזרחים חשובה לנו לא פחות מאשר לה, וכל ניסיון להציג את זה אחרת, כבר מעורר גיחוך. במקום לדלג מאולפן לאולפן, שתשב לנהל דיאלוג נורמלי עם עמיתיה לשולחן קבלת ההחלטות. לסרב לחסן בבתי בספר? היא השתגעה לחלוטין?
ההתנהלות של בנט איתה מעלה תהיות באשר ליכולת שלו לנהל את הממשלה.'

בחוגים מקצועיים ישראלים מדברים על שרת החינוך הנוכחית' שהיא גרועה יותר אפילו מקודמה בתפקיד, יואב גלנט, מדהים ככל שזה יהיה.
כל זה נשמע כתוהו ובוהו בממשלת השינוי שמכריזה על עצמה שהיא תנצח את המגפה.
לפני שישה ימים, כשעמדנו על 1400 מאומתים ביום, היה כבר ברור שמספר החולים המאומתים מכפיל עצמו כל שבוע, וזה קצב גבוה יותר מכל מה שידענו  עד כה.
השיטה לפיה 'נחכה למחר כדי לראות מה יהיה אז', או לקחת רק את החולים הקשים המונשמים כמודד להתפשטות וחומרת המגפה, היא דחייה סתמית והתעלמות מהמצב הנוכחי.
ברור, כי כאשר ההכפלה היא פעם בשבוע, וזה מצב נורא.
צריך לשים לב גם לעובדה, כי חלק ממקרי התמותה בעבר נבעו מכך שמערכת הבריאות לא הצליחה לטפל באופן יעיל במאסות כה גבוהות של חולים, ולא רק בשל סיבוכי הנגיף.
כאשר מספר החולים קשה עולה באופן ניכר לא ברור מדוע כל הזמן מחכים לתוצאות מבריטניה כדי לראות אם העלייה בחולים קשה מתמתנת.
ניכר וברור שהיא לא מתמתנת אצלנו ואין למה לחכות. התקווה הייתה מבוססת על כך שגם הם וגם אנחנו מחוסנים. עם זאת, הם החלו בהתחסנות במנה שניה ממש לא מזמן, וזה תהליך שעדיין נמשך בבריטניה בימים אלו. כלומר, החיסון טרי אצלם.
מן הראוי להסתכל דווקא על ארה"ב שהתחסנה בערך באותה התקופה כמונו – וגם שם נראית התדרדרות קשה בשבועיים האחרונים. ואם רוצים לראות כיצד זן דלתא משפיע בשטח שברובו אין התחסנות, זה פשוט מאד: הסתכלו על המקור – הודו, אשר בה הזן הזה גובה קורבנות רבים, כמו גם באסיה כולה. זו גם תשובה טובה ורצינית, להצגת קבוצת ביקורת לא מחוסנת המתמודדת עם זן דלתא – בפני מתנגדי חיסונים.
ומה עם חיסון דחף שלישי – ובכן, עם יעילות של 39 אחוז הגנה מפני זן דלתא, עושה רושם שיעזור לנו מאד חיסון דחף שלישי.
למה בכלל להתחסן? כדי להימנע מהתופעה של מ-90 אחוז מאשפוז ומחלה קשה. מה שלא ברור הוא מדוע הדיונים הם על חיסון דחף שלישי רגיל, ולא על חיסון דחף מותאם לווריאנט דלתא?

היתרון הגדול בחיסוני mRNA הוא היכולת להתאימם למוטציות חדשות. חברת פייזר כבר הציעה להתאים את החיסון. במצב בו ממילא מתוכננת זריקה שלישית שלא עברה מחקרים קליניים או קיבלה אישור FDA על אוכלוסייה שלמה – האם לא עדיף לפחות לתת זריקה מותאמת?
בעיה אחרת שעדיין לא נפתרה היא בעיה דיפלומטית-רפואית. מדובר על סגירת השמיים בפני טיסות מארה"ב, למרות ריבוי הנדבקים המגיעים ממנה.
אם רוצים להילחם ברצינות במגפה אסור להפלות לטובה אף מדינה בשיקולי הבידוד או איסור הטיסות ממנה לארץ.

Print Friendly, PDF & Email