תרגיל ימי-אווירי צרפתי מצרי לקראת תקיפת ISIS בלוב


(פריגאטת הטילים המצרית החדישה Tahya Misr- 'חיים ארוכים למצרים' Long Live Egypt)
נושאת המטוסים הגרעינית הצרפתית שארל דה-גול Charles de Gaulle, נמצאת עתה בים האדום, בדרכה לים התיכון, דרך תעלת סואץ, כדי להשתתף בתמרון ימי עם הצי המצרי לקראת תקיפה משותפת צרפתית-מצרית בלוב. כך מדווחים המקורות הצבאיים של תיקדבקה. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה של הצי המצרי, שהוא ישתתף בתרגיל ימי בו משתתף כוח גרעיני ימי. 
לפי המידע המצוי בידינו נושאת המטוסים הגרעינית הצרפתית יצאה את המפרץ ביום שני 22.2, והיא תגיע לים התיכון בשבוע הראשון של חודש מרס.  
בתרגיל הימי תשתתף בפעם הראשונה גם פריגאטת הטילים המצרית החדישה Tahya Misr-'חיים ארוכים למצרים' Long Live Egypt.
הצי המצרי קיבל את הפריגאטה מהמספנות הצרפתיות שבנו אותה (French naval shipbuilder DCNS), עבורה ביוני שנה שעברה. עכשיו, לאחר שורה של אימונים נכנסה הפריגאטה לשירות פעיל בצי המצרי.
הפריגאטה מצוידת במערכות נשק אנטי אוויריות המסוגלות ליירט מטוסים וטילים בליסטיים anti-aircraft warfare, anti-ballistic missile and surface attack capabilities, ויש לה גם מערכות טילים המסוגלות לתקוף מטרות ימיות ויבשתיות.  אולם מערכות הלוחמה  והשיבוש האלקטרוניות EW, ומערכות הקשר עם לווייניים jamming equipment and satellite communications, הקיימות בפריגאטות הצרפתיות, הוסרו ממנה כנראה מתוך הסכמה שבשתיקה בין צרפת, מצרים, וישראל.
במקור הפריגאטה הזו יועדה להגן על תעלת סואץ, בעיקר מול אפשרות פעולות הטרור של ISIS  על ידי רשתות טרור הקיימות בערי התעלה המצריות, בעיקר פורט סעיד, איסמעליה וסואץ, ומרשתות של ISIS הפועלות בחצי האי סיני. אולם עם התקדמות הדיונים  בחודשים  האחרונים בין נשיא צרפת פרנסואה הולנד ונשיא מצרים פאתח אל-סיסי, על אפשרות שיתוף פעולה צרפתי-מצרי-איטלקי, בתקיפת ריכוזי ISIS  בלוב הועברה הפריגאטה Tahya Misr  לים התיכון.
המקורות הצבאיים וללוחמת טרור של תיקדבקה מציינים, כי פריס, רומא וקהיר, קבעו כבר את תחילת ההתקפות על ריכוזי ISIS בלוב, לתחילת הקיץ השנה, סוף אפריל או חודש מאי, כלומר בעוד חודשיים.
התרגיל הימי המשותף מיועד לתרגל תיאומים בין הציים וחיילות האוויר של צרפת ומצרים בהתקפות שתערכנה בלוב. בין השאר, תתורגל נחיתה של מטוסי קרב-הפצצה צרפתיים שימריאו מעל שארל דה גול, בבסיסים אוויריים מצריים במדבר המערבי, במקרי חירום בהם הם ייפגעו, או במקרים של צרכי תדלוק וחימוש.  כמו כן תתורגל נחיתה משותפת בלוב של כוחות מרינס צרפתיים ומצריים מאוניות מלחמה צרפתיות ומצריות.
המקורות שלנו מדווחים, כי תוכניות התקיפה הצרפתיות-איטלקיות-מצריות עדיין לא הושלמו והם עוברות בשבועות האחרונים שינויים תכופים.
במקור, הייתה ארצות הברית להשתתף במתקפה, כאשר היא מעמידה לרשות מטרה זו כוחות אוויר גדולים, וכוחות מרינס אשר ינחתו על החוף הלובי. אולם בשבועות האחרונים הלכו וגברו הפקפוקים אצל הנשיא אובמה, באם הוא רוצה באמת לערבב כוחות אמריקנים בהתקפה הזו, אולם מוטב להשאיר אותה בידי גורמים אירופאים (צרפת, איטליה, בריטניה), וגורמים מזרח תיכוניים (מצרים). 
המקורות שלנו בוושינגטון מדווחים, כי עדיין לא נפלה החלטה סופית בבית הלבן מה יהיה היקף המעורבות האמריקנית במערכה זו, אולם כבר עכשיו ברור שאם תהייה מעורבות כזו היא תהייה הרבה יותר מצומצמת מאשר תוכנן בתחילת השנה.
ההיסוסים האמריקנים גרמו לכך, כי גם בפריס, רומא ולונדון, לא התקבלו עדיין החלטות סופיות לגבי היקף המטרות של ISIS שיותקפו בלוב, והיקף הכוחות אשר ישתתפו במתקפה, זאת למרות שנשארו רק כמה שבועות עד לתחילתה.
אם המצב הזה של חוסר החלטה סופית יימשך, ייתכן כי בסופו של דבר או שמועד ההתקפה יידחה, או שתהייה הרבה יותר מצומצמת, מאשר התוכניות שדובר עליהן בסוף 2015. 
במילים אחרות, כפי ש-ISIS נהנה עד עכשיו מהעובדה שהתקיפות על כוחותיו בסוריה ובעיראק-מצומצמות, ואינן מאיימות על מרכזי הכוח והשלטון שלו, כך הוא ירגיש בטוח יחסית גם בלוב-בגלל ההיסוסים המערביים וחוסר הנכונות של ממשל אובמה לפעול צבאית.   ​   

Print Friendly, PDF & Email