קארי מציע לישראל ולפלסטינים הפעלת כוחות במסגרת כוח בינלאומי אזורי נגד טרור, שיפעלו הדדית בשטחי ישראל והרשות הפלסטינית
הדיונים ביום ה' ושישי בבוקר 6.12, בין שר החוץ האמריקני ג'ון קארי, ראש הממשלה בנימין נתניהו, וראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן מתמקדים סביב השאלה האם צה''ל ימשיך להחזיק בשרשרת המוצבים בבקעת הירדן, והאם כוחות צה''ל יהיו חלק ממערך הכוחות הבינלאומיים אשר ארה''ב תציב בבקעת הירדן, אולם לא רק שם.
המקורות הצבאיים וללוחמת טרור של תיקדבקה מדווחים, כי התוכנית הביטחונית של גנרל המרינס ג'ון אלן Gen. John Allen, ששר החוץ קארי הביא אתו בביקורו הנוכחי בירושלים וברמאללה, הפכה מתוכנית ביטחונית אמריקנית עבור ישראל והפלסטינים, לתוכנית אמריקנית ביטחונית אזורית-מזרח תיכונית, אשר וושינגטון נמצאת עתה בצעדים הראשונים של הקמתה נגד ארגון אל קעידה.
מטרתה של מערכת זו, להגן על חלקים של סוריה, ירדן, סעודיה, חצי האי סיני, תעלת סואץ, הרשות הפלסטינית וישראל, מפני התקפות של אל קעידה, מתוך סוריה עצמה, עיראק, וחצי האי סיני.
בפגישותיו בירושלים וברמאללה, העלה קארי בפעם הראשונה את ההצעה, כי כוחות מיוחדים ישראליים ופלסטינים ישתתפו במערך לוחמה זה נגד טרור שיכלול גם כוחות אמריקנים, בריטים, צרפתיים, סעודיים, ירדניים וקטארים.
מאחר והכוח הזה יפעל במרחב העצום המשתרע בין דרום סוריה לחצי האי סיני, מרחב שיכלול גם את ישראל ואת המדינה הפלסטינית שתקום, יוכלו כוחות צה''ל להמשיך ולהיות נוכחים ולפעול ביהודה, שומרון, ובקעת הירדן, אולם באותה מידה כוחות פלסטינים יכלו לפעול, במסגרת הכוח הבינלאומי, גם בחלקים עליהם יוסכם מראש, בתוך מדינת ישראל.
זה לא היה מקרה שהשבוע, ערב הצגת התוכנית הזו על ידי קארי, החלו כלי תקשורת מערביים רבים לעסוק בהרחבה בסכנה של התקפות אל קעידה מסוריה ועיראק על מטרות בתוך ארצות הברית ובמערב אירופה. מקורות אמריקנים ובריטים העוסקים בלוחמה נגד הטרור, מסרו לכלי התקשרות מידע על אלפי צעירים מוסלמים אמריקנים, אירופאים, סעודים וירדנים, אשר הגיעו לסוריה ונלחמים שם לצד המליציות השונות הקשורות עם אל קעידה. כל אלה מהווים פוטנציאל טרור אשר יכול לחזור לארצות מהן הם הגיעו, ולבצע שם פעולות טרור נרחבות.
מקורות מודיעין בריטיים, שבדרך כלל אינם מפרסמים שום מידע על התקפות טרור מתקרבות, גילו ביום ה' 5.12, פתיחות בלתי רגילה, כאשר מסרו פרטים על מתקני נפץ חדשים ומיוחדים שאל קעידה בחצי האי ערב AQAP מכין לקראת פיגועים כאלה.
כדי שאי אפשר יהיה לגלותם מורכבים מתקני נפץ אלה מחומרים שאינם מתכתיים, ומחומרי נפץ שאלמנט הריח החזק מנוטרל מהם. המטרה לעקוף את כל מערכת אמצעי הגילוי והחיישנים הקיימת היום בנמלי התעופה, מעברי הגבול, ובנמלים ברחבי העולם המערבי, וגם בישראל.
הפרסומים השבוע במערב ציינו בהרחבה את הקשר המבצעי הקיים בין אל קעידה בחצי האי ערב AQAP, ובין אל קעידה בסוריה ובחצי האי סיני. אבל בישראל, כרגיל, התעלמו מפרסומים אלה כאילו לא היו.
זה גם לא היה מקרה שכאשר שר החוץ האמריקני ג'ון קארי הגיע לישראל ביום ה', נפתחה בצנעא שבתימן התקפת אל קעידה על מתחם משרד ההגנה התימני בבירת תימן צנעא. זו הייתה אחת המתקפות הנרחבות ביותר שאל קעידה ביצע באחרונה, והשתתפו בה מתאבדים אשר הפעילו מכוניות וחגורות נפץ, ויחידות הסתערות אשר השתלטו על בניינים במתחם, כולל בית החולים שנמצא בו, כאשר הם מוצאים להורג את האנשים שפגשו בדרכם.
עד יום שישי בבוקר, ידוע על 53 הרוגים במתקפה זו, מהם ששה רופאים בבית החולים הצבאי עליו אנשי אל קעידה השתלטו.מיד לאחר פתיחת ההתקפה, הועלתה הכוננות אצל הכוחות האמריקנים באזור, כולל בישראל ובירדן, מפני האפשרות של פעולות טרור נוספות של אל קעידה.
אל קעידה רצה להראות לשר החוץ האמריקני ג'ון קארי, כי מערכת הביטחון החדשה האזורית נגד טרור שממשל אובמה מקים במזרח התיכון, לא תוכל לעצור התקפות כאלה.
המקורות של תיקדבקה מוסרים, כי ראש הממשלה נתניהו היה פתוח יותר להצעותיו החדשות של קארי, אולי מהסיבה כי הפרטים על מערכת ביטחון אמריקנית זו אינם חדשים לו, מהדיונים שמתנהלים באחרונה בין הצבא האמריקני וצה''ל ובה נידון המצב בדרום סוריה ובירדן, וכיצד יש להיערך לקראתו.
יושב ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן היה מסויג הרבה יותר מנתניהו כאשר הצעות אמריקניות אלה הועלו לפניו. תחילה דחה אבו מאזן את ההצעות, אבל בסוף פגישתו עם קארי אמר, כי הוא מוכן לבדוק אותן בתיאום עם סעודיה ועם ירדן.