7 הנקודות של התוכנית הצבאית האיראנית אליהן המעצמות לא התייחסו כלל בהסכם עם איראן
ההסכם שנחתם בין המעצמות ואיראן בז'נווה, איננו כולל אפילו סעיף, או מילה אחת, על החלקים הצבאיים הסודיים של התוכנית הצבאית האיראנית, והוא עוסק רק בסוגי וכמויות האורניום המעושר שבידיה. אין גם שום סעיפים בהסכם הקובעים סידורי פיקוח בינלאומיים על מתקנים צבאיים סודיים אלה אליהם הגישה נשארה חסומה. המקורות המודיעיניים והצבאיים של תיקדבקה מביאים כאן את שבע הנקודות העיקריות החסרות בהסכם, אשר יפתחו את הדרך לפני איראן להמשיך ולפתח את התוכנית הצבאית שלה ללא הפרעה:
1. הסכם איננו מזכיר ומטפל באתר הניסויים הצבאיים המרכזי האיראני בפארצ'ין ליד טהרן. ההסכם איננו מחייב את איראן להתיר ביקורים של פקחי הסוכנות לאנרגיה גרעינית ה-IAEA באתר, בו נמצאים/נמצאו מתקנים לניסויים בפיצוצים הקשורים לנשק גרעיני. ההישג בו מנופפים הנשיא אובמה, ושר החוץ האמריקני ג'ון קארי, של ביקורי פקחים במתקני העשרה בנאטנז ובפורדו, אין בהם ממש מאחר ובמתקנים אלה ממילא מותקנות מצלמות של ה-IAEA
2. בעמוד 10 של דו''ח הסוכנות לאנרגיה גרעינית בווינה, תחת הכותרת: 'אפשרות של אספקטים צבאיים' Possible Military Dimensions כתוב, כי הולכת וגוברת דאגתה של הסוכנות מפני האפשרות של קיום אתרים סודיים, ביניהם כאלה בהם מתבצעות פעולות הקשורות בפיתוח ראשי חץ לטילים, פיתוח חומרי נפץ גרעיניים והעשרת אורניום, עליהם איראן חוסמת כל מידע. הסוכנות אומרת, כי יש לה מידע מודיעני טוב על אתרים אלה, אבל אין שום שיתוף פעולה מצד איראן לגביהם.
לא רק שנושא זה לא עלה בדיוניים בין שש המעצמות ואיראן, אלא שאינו נזכר בשום סעיף בהסכם הגרעיני.
3. איראן איננה זקוקה לפצצות גרעיניות כדי לתקוף את ישראל. היא יכולה לייצר מאות אם לא אלפי 'פצצות מלוכלכות' dirty bomb, להוסיף לכל אחת מהן מידה זעירה של אורניום מעושר, או פלוטוניום, ולהפכן לנשק בו ישתמשו אנשי טרור מחיזבאללה, וארגוני טרור שיעיים אחרים מסוריה ועיראק, אשר יתקפו מטרות בישראל, מבלי שאיראן תראה מעורבת ישירות בכך. ההסכם הגרעיני איננו עוסק בנושא 'הפצצות המלוכלכות'.
4. הנשיא אובמה, ושר החוץ קארי, מציגים את ההסכם ככזה שעוצר, או מקפיא, את תוכנית הגרעין האיראנית. קודם כל אובמה וקארי משמיטים מדבריהם את הבטחתם, כי הסכם הביניים יסיג rollback את התוכנית הגרעינית האיראנית. אין בכל ההסכם התייחסות אחת לאפשרות כזו. אם האיראנים לפי ההסכם מורשים להעשיר כמויות בלתי מוגבלות של אורניום לדרגה של עד חמישה אחוז, על איזו 'הקפאה' בדיוק מדברים אובמה וקארי?
5. אובמה וקארי טוענים, כי ההסכם איננו מכיר בזכותה של איראן להעשיר אורניום. נשיא איראן חסן רוחאני, ושר החוץ הרוסי סרגיי לברוב טוענים, כי ההסכם מכיר בזכות האיראנית הזו. מי משלושת הצדדים צודק. אם איראן אכן קבלה זכות והכרה זו על ידי המעצמות, אין שום ערך יותר לאמנה הבינלאומית למניעת הפצת נשק גרעיני, משום שכל מדינה בעולם תוכל עתה להעשיר אורניום, וגם אין שום ערך לחתימתה של טהרן על 'הסעיף הנוסף' additional protocol , של ה-NPT.
6. הסכם קובע כי איראן לא תפעיל צנטריפוגות נוספות, על אלה הפועלות כיום, אבל הוא מאפשר לאיראן להמשיך לייצר צנטריפוגות חדשות ללא הגבלה. במילים אחרות איראן יכולה, באם תרצה, בששת חודשי ההסכם להניח את התשתית להרחבת מערך העשרה שלה.
7. ההסכם במתכונתו הנוכחית יאפשר לאיראן להגדיל את מלאי האורניום המועשר שברשותה, ואת מלאי הצנטריפוגות החדשות, דברים שיאפשרו לה לפרוץ במהירות הרבה יותר גדולה, ובזמן הקרבה יותר קצר את 'המחסום הגרעיני' nuclear breakthrough.