8 בעיות עם שיגור טיל ה'חץ' 2 המשופר.

המקורות הצבאיים של תיקדבקה: מערכת הביטחון הודיעה ביום ג' 7.4 כי היא שיגרה בהצלחה טיל חץ 2 משופר שנועד לפגוע בטילים איראנים ארוכי טווח המונעים בדלק מוצק. בניסוי נמסר הופעלו גם מערכות חדשות כמו, ראש ביות חדש לטיל המיירט, מכ"ם 'אורן אדיר' שהוא מתקדם יותר ממערכת המכ"ם 'אורן ירוק', וכי הטיל שנורה והדומה לשיאהב 3 האיראני המשופר, הוא 'אנקור כחול', המחליף את טיל 'האנקור שחור'.
כמו כן נמסר כי בפעם הראשונה בניסוי טילי החץ השתתפה מערכת המכ"ם האמריקנית המתקדמת נגד טילים FBX-T המוצבת בבסיס חיל האוויר נבטים בנגב. ההודעה קובעת, כי הניסוי הצליח וטיל החץ פגע במטרה.
מאחר ומדובר בניסיון ראשון של הפעלת כל מערכות השיגור של טיל החץ 2 המשופר,אין אלא לסמוך על הודעת מערכת הביטחון כי כל חלקי המערכת פעלו ביחד בהצלחה.
אין ספק כי הניסוי נערך ערב חג הפסח במטרה להרים את המוראל של האוכלוסייה, אשר רק לפני 3 חודשים, במבצע 'עופרת יצוקה' נוכחה לדעת בפעם השנייה ב-3 השנים האחרונות, כי לישראל אין עדיין תשובה לירי טילים איראנים על ערים וישובים ישראליים הנמצאים בעורף.
ב-2006, בעת המלחמה עם חיזבאללה, התירוץ לכך היה שלישראל אין מערכות טילים נגד טילים הנורים מטווח קצר. מצב זה נמשך עד היום. בסוף 2008 ובחודש ינואר 2009, בעת המלחמה בעזה, איש לא טרח להסביר לאוכלוסיה האזרחית מדוע אין לצה"ל אמצעים להגן על ערי ישראל לפחות מפני טילי 'הגראד', ואיש אינו עושה דבר כדי ליירטם.
עתה, ערב חג הפסח, מבקשים שנאמין ונבטח בכך כי יש בידי צה"ל טילי יירוט המסוגלים לפגוע בטילים האיראנים המתקדמים ביותר.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים כי להנחה זו ישנן לפחות 4 בעיות.
1. אם רק בחודש אפריל 2009 מערכת הביטחון עושה ניסיון ביירוט טילים המונעים בדלק מוצק, פירוש הדבר שישראל מפגרת אחר קצב הפיתוח המהיר של מערכת הטילים האיראנית. בידי האיראנים טילים המונעים חלקית בדלק מוצק כבר לפחות שנתיים מאז תחילת 2007. גם אם הניסוי הישראלי ביום ג' אכן היה מוצלח, ייקח עוד זמן רב שעד מערכת מבצעית מלאה כזו תיכנס לפעולה. פירוש הדבר שישראל עדיין חשופה בפני טילים איראנים כאלה.
2.ישראל לא מסרה אף פעם, וגם לא ביום ג', פרטים באם יש בידיה אמצעים להתגונן בפני טילים איראניים בעלי 3 שלבים שהם שונים מטילי ה'שיאהב', כמו טילי ה'סאפיר' Safir מס' 1, 2, ו-3, האיראנים. טיל זה הוא שהכניס את הלוויין האיראני 'התקווה' Omid, לחלל.
3. ישראל אף לא הודיעה גם, אם יש ביכולתה ליירט ראשי חץ מתפצלים הנישאים על ידי טיל אחד. התשובה הישראלית בנושא חשוב הייתה עד כה מתחמקת והוגדרה כך: בידי ישראל יש מספיק טילים כדי לנסות וליירט את כל ראשי החץ שישוגרו אליה.
4. עד עתה, גם לאחר 11 ניסויים בטיל החץ, לא נמסר, ואיש מאזרחי מדינת ישראל איננו יודע, האם מערכת טילי החץ מכסה ומגינה על כל שטחה של מדינת ישראל, או רק חלקים ממנה?
גם הבלטת העובדה כי בניסוי החץ ביום ג' השתתפה מערכת המכ"ם FBX-T, האמריקנית מעלה לפחות 4 בעיות.
א. למערכת הביטחון אין גישה ישירה ועצמאית למערכת זו, למרות שהיא ממוקמת בלב בסיס אווירי ישראלי. מערכת הביטחון איננה יודעת מה הם מסקנותיהם של האמריקנים מהניסוי הזה.
ב. בתקופה של מתיחות מדינית בין ארה"ב וישראל, שאת ראשיתה אנו רואים בימים אלה, מערכת המכ"ם האמריקנית תעקוב לא פחות אחר פעולותיהם של חיל האוויר ומערך הטילים הישראליים, מאשר אחרי הטילים האיראנים.
ג. כמה שעות בלבד לפני הניסוי בישראל הדליפו מקורות בפנטגון (יום ב' 6.4) כי במסגרת הקיצוצים ששר ההגנה האמריקני רוברט גייטס מנהיג עתה בזרועות הצבאיות האמריקניות, יופסק ייצורו של המפציץ החמקן F-22 Raptor , וכי מתעורר ספק באם חיל האוויר הישראלי יכול אי פעם לקבל אותו. מטוסי חמקן אלה חיוניים לחיל האוויר הישראלי לפעולה נגד סוללות טילים איראנים.
ד. במסגרת הקיצוצים הצבאיים הנערכים עתה בוושינגטון, מתקיימים בוושינגטון דיונים לבטל את ההשתתפות האמריקנית בפיתוח ובבניית החץ מס' 3. מערכת טילי יירוט, אשר הפיתוח שלה מוקפא, הופכת במהירות להיות בלתי יעילה.

Print Friendly, PDF & Email