מרגל עבור 'המוסד', נשפט ל-20 שנה מאסר בדמשק. האיש נעצר בדמשק בשבוע השני למלחמת לבנון.

מיוחד ובלעדי למקורות המודיעינים של תיקדבקה: מרגל עבור 'המוסד' נשפט השבוע ל-20 שנה מאסר בדמשק. האיש נעצר בדמשק בשבוע השני למלחמת לבנון. מתהדקים קשרי המודיעין בין דמשק וטהרן.
המקורות שלנו מדווחים כי בית הדין העליון הסורי לביטחון המדינה גזר בשבוע שעבר בחשאי את דינו של ג'מאל חסאן נבעה, לאחר שמצא אותו אשם בריגול עבור 'המוסד' הישראלי. נבעה נעצר בידי שירותי הביטחון בדמשק, ב-23 ביולי 2006, 11 יום לאחר תחילת מלחמת לבנון השנייה. בית הדין מצא אותו אשם לפי סעיף 265 לחוק ביטחון המדינה, סעיף המאפשר לשופטים לגזור על הנאשם עונש מוות.
שלא כמו האיראנים אשר נתנו השבוע פירסום רב לפרשת המרגל האיראני אשר פעל למען 'המוסד' עלי אשתרי Ali Ashtari בן 43, שנידון ביום ב' 30.6, למוות ע"י השלוחה מספר 15 של בית הדין המהפכני של איראן, שמרו הסורים על המשפט ועל גזר הדיון בסוד, כנראה מתוך רצון שלא לפגוע בשיחות העקיפות המתנהלות באמצעות הטורקים, בין נציגים ישראלים וסורים, ובעיקר מתוך רצון לשמור על האפקט התעמולתי של 'עושה שלום' שביקור אסד בפריס באמצע החודש, צריך להשיג, כאשר ראש הממשלה אהוד אולמרט יהייה שם.
אולם המקורות המודיעיניים שלנו מציינים, כי המדובר ביותר ממקריות בלבד, שבאותו שבוע בו טהרן דנה למוות סוכן של 'המוסד', גם דמשק מנהלת משפט כלפי סוכן כזה. נראה כי שני המהלכים תואמו על ידי שני שירותי המודיעין האיראני והסורי, ומעידים על הידוק שיתוף הפעולה ביניהם.