אין הסכמה בין ארה"ב למנהיגי אירופה על היקף הסנקציות על רוסיה
גם לאחר השיחה הטלפונית, ביום ו' 25.4, של הנשיא אובמה עם מנהיגי גרמניה, בריטניה, צרפת, ואיטליה, לא הושגה הסכמה בין וושינגטון, ברלין, לונדון, פריס, ורומא, על היקף הסנקציות החדשות על רוסיה. כל המנהיגים הסכימו כי יש להרחיב את הסנקציות, אבל לא הסכימו לתוכניות האמריקנית לפתוח במערכה כלכלית מקיפה נגד רוסיה.
קודם לכן דיווחנו:
נשיא ארה''ב אובמה אמר, ביום ו' 25.4, כי ידבר במשך היום עם מנהיגים עיקריים באירופה על המצב באוקראינה, כיצד לקדם את נושא הסנקציות על רוסיה, בגלל פעולותיה במזרח אוקראינה, והתמרונים הצבאיים שהיא עורכת לאורך גבולותיה עם מזרח אוקראינה.
תיקדבקה: הודעה זו של אובמה ממחישה את סירובן של בריטניה, גרמניה, וצרפת, לתמוך בהפעלת סנקציות נוספות של מוסקבה. לונדון, ברלין ופריס, סבורות כי וושינגטון צריכה להתחיל לדבר עם מוסקבה על המצב באוקראינה, ולהפסיק לאיים עליה בסנקציות נוספות.