ביחסי ישראל-טורקיה: הבעיה היא לא ארדואן. אלא יעלון וחוסר הכרעה של נתניהו
מי שהוא במסדרונות השלטון בירושלים הגה את הרעיון לנצל את הפיגוע בשבת 19.3 באיסטנבול בו נרצחו שלושה ישראליים שמחה דמרי, יונתן שור ואברהם גולדמן, וחמישה נפצעו קשה, וששה קל, לפריצת דרך ביחסי ישראל טורקיה ולסיום הסכסוך הקשה ביניהן הנמשך מאז אירועי ניסיון הפריצה הטורקי של המצור הישראלי על עזה לפני 6 שנים ב-2010. אז נהרגו 10 טורקים בפשיטה של אנשי שייטת 13 על האונייה הטורקית 'מאווי מרמרה' Mavi Marmara.
הניסיון הצליח חלקית. נשיא טורקיה טאייפ ארדואן שלח איגרת תנחומים לנשיא המדינה ראובן ריבלין, ומנכ''ל משרד החוץ דורי גולד טס מוושינגטון לאנקרה ובכך היה לאישיות הישראלית הבכירה ביותר שטורקיה הסכימה לקבל בחמש השנים האחרונות.
אבל למעשה לא התרחשה שום תזוזה ממשית ביחסים בין שתי המדינות.
הסיבה: המקורות של תיקדבקה מציינים, כי שר הביטחון משה יעלון מתנגד לכל הסדר עם טורקיה עד אשר אנקרה תסכים לסגור את משרד החמאס באיסטנבול. יעלון טוען, לפי מידע מודיעיני המצוי בידו, כי המשרד באיסטנבול ממשיך לנהל את פעולות הטרור של החמאס ביהודה ושומרון, ולא ייתכן כי ישראל תתעלם מכך.
במגעים בשבועות האחרונים בין אנקרה וירושלים, טענו הטורקים, כי ישראל קיימה ומקיימת יחסים עם מצרים וירדן, למרות שבבירותיהן נמצאים ומבקרים ראשי החמאס. אם כך מדוע ישראל מתעקשת לגבי קשרי אנקרה עם החמאס?
הבעיה בישראל היא שראש הממשלה בנימין נתניהו מהסס מלהתעמת עם שר הביטחון יעלון בנקודה זו.
לא נוח לנתניהו להופיע כמי שמגן על נוכחות החמאס בטורקיה.