ביקורת חריפה של מדענים על הסכם פריס. איננו מספיק. לא יעצור את אסונות הטבע
בעוד שר החוץ הצרפתי, לורן פביוס שהציג, בשבת 12.12, את הטיוטה הסופית של הסכם האקלים, שעדיין צריך לקבל את אישורן המלא של 200 מדינות, מותחים מדעני אקלים ברחבי העולם ביקורת חריפה ביותר על הטיוטה.
פביוס הגדיר, בפני משתתפי וועידת האקלים של האו''ם, את הטיוטה שהושגה לאחר שבועיים דיוניים, כשאפתנית ומאוזנת, וככזו שיכולה להוות נקודת מפנה היסטורית, בה תיעצר התחממות כדור הארץ ותוגבל פליטת גזי החממה של המדינות התעשיות. פביוס הדגיש, כי המטרה הייתה להגביל את התחממות כדור הארץ לפחות ב-2 מעלות צלזיוס, אולם בשלב ראשון הוסכם על הגבלה בשיעור של 1.5 אחוז.
אולם מדעני אקלים טוענים, כי אם אפילו ההסכם שהושג ימולא במלואו על ידי 200 המדינות שחתמו על הטיוטא, דבר שמוטל בספק, הקיצוץ בפליטת גזי החממה הוא כחצי בלבד ממה שהעולם צריך, כדי למנוע שורה של אסונות טבע אלימים.
מדעני האקלים טוענים, כי הסכם פריס, לא ימנע את עליית פני הים שתשטוף מדינות איים, וערי חוף השוכנות קרוב לים. בחלקים גדולים של העולם ישררו יובש ובצורת קיצוניים, ובחלקים אחרים סופות קור קשות. המדענים מזהירים, כי התפתחויות אלה יביאו להתמוטטות שרשרת ייצור המזון בעולם, ובחלקים רבים של העולם ישררו רעב ומחסור במים.