המון שיעי של תומכי אל-סדר השתלט על מבני הממשלה והפרלמנט בבגדאד
המון של מפגינים שיעיים, כולם תומכיו של המנהיג השיעי מוקטעדה אל-סדאר Moqtada al-Sadr התפרצו, בשבת 30.4, אל 'האזור הירוק' בבגדאד, שהוא מרכז השלטון בעיראק, והשתלטו על בנייני הממשלה והפרלמנט. המפגינים מוחים על תוכניתו של ראש הממשלה חיידר אל-עבאדי Haider al-Abadi, לפטר את כל השרים בממשלתו ולהקים ממשלת מומחים, שאיננה תלויה לא במפלגות ולא בשיעים, הסונים, או הכורדים. כן מוחים המפגינים על השחיתות בממשלת עיראק.
הממשלה בבגדאד הכריזה על מצב חירום, אבל ההפגנות נמשכות.
תיקדבקה: איש הדת מוקטעדה אל-סדאר רוצה להדיח את ראש הממשלה אל-עבדאי, בתיקווה כי אחד מאנשיו ימונה לתפקיד. לשם כך הוא מוכן לתמוך בשיעים העיראקים הפרו-איראניים שבראשם עומד עתה מי שהיה ראש הממשלה במשך שנים רבות נורי אל-מאליקי Nouri al-Maliki. האיראנים מוכנים לתמוך עתה בכל מי שיביא להפלתו של חיידר אל-עבאדי, ובהחזרתו לשלטון של אל-מאליקי.
מנגד עומדת ארצות הברית המתנגדת להפלתו של חיידר אל-עבאדי, בעיקר בגלל החשש כי כל ראש ממשלה פרו-איראני שיבוא במקומו, יורה על הוצאת הכוחות האמריקנים הנמצאים בעיראק, כדי להלחם ב-ISIS.
כל המצב הזה דוחה כל אפשרות קרובה שהצבא העיראקי, שרובו שיעי, יוכל להשתתף במערכה צבאית נגד השטחים ש-ISIS שולט בהם בעיראק כולל העיר מוסול Mosul.