הנשיא טראמפ: ארה"ב פורשת מהסכם הגרעין עם רוסיה האוסר לשגר טילים גרעיניים לטווח בינוני, ונערכת לייצר טילים חדשים כאלה. צעד אמריקני נגד סין
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע, בשבת 20.10, בנאום בחירות במדינת נבאדה, כי יודיע בקרוב על יציאתה של ארצות הברית מהסכם הגרעין עם רוסיה, שנחתם לפני 31 שנה בשנת 1987, האוסר על שתי המעצמות לשגר טילים גרעיניים לטווח של בין 500 ל- 5,500 ק"מ. מדובר בהסכם INF. ההסכם הביא בשעתו לכך כי ארה"ב ורוסיה פרקו (כל אחת) 2,700 טילים גרעיניים לטווח קצר.
כמו כן הודיע טראמפ, כי ארה"ב נערכת לחדש את ייצור הטילים הגרעינים לטווח האלה, לאחר שרוסיה הפרה את ההסכם כאשר החלה לייצר באחרונה דור חדש של טילי שיוט גרעיניים.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: אם כי הצעד הזה יגביר את המתיחות הצבאית השוררת בחלקים שונים בעולם בין וושינגטון ומוסקבה, עיקר הצעד האמריקני מכוון נגד סין המציבה טילים כאלה באזור האוקיינוס השקט ומסכנת בכך את בסיסי וצי ארצות הברית באזור. בגלל ההסכם עם רוסיה ארצות הברית לא יכלה להציב טילים גרעיניים לטווח בינוני מול הטילים הסיניים.