הפלסטינים שיגרו טיל מהרצועה. צה"ל הגיב בתקיפה של עמדת חמאס. חודש טרור בלוני הנפץ
לאחר שבמשך חודש וחצי, החל מ-13 בנובמבר, כאשר החמאס והג'יהאד האיסלמי שיגרו למעלה מ-500 טילים על מטרות בישראל לא נורה מהרצועה אף טיל, שיגרו הפלסטינים, ביום שישי 28.12 בלילה, טיל לעבר מטרה בישראל.
צה"ל מסר כי זוהה שיגור מהרצועה והטיל התפוצץ בשטח פתוח בישראל. בתגובה תקף מסוק של צה"ל עמדה של החמאס.
מניחים כי הטיל נורה כתגובה על מותו של פלסטיני אחד, ביום שישי, מירי של צה"ל לעבר מתפרעים מול גדר המערכת.
מאחר ובתקופה זו הועברו לרצועה, בעזרת צה"ל, 30 מיליון דולר קטארים, כדי להבטיח את השקט ברצועה, כל יום של שקט עלה בממוצע למעלה מ-652,000 דולר.
ביום ו' חידשו הפלסטינים גם את טרור בלוני הנפץ. קבוצות של בלוני נפץ אליהם היה מחובר מנוע זעיר, נחתו בכמה אזורים בעוטף עזה. המקום המרוחק ביותר אליו הבלונים הגיעו היה כפר מימון מערבית לנתיבות.